Зимата носи същността на празненствата, започвайки от Бъдни вечер, края на годината в Сарасвати Пуджа и освен всичко това идват най -очакваните събития, това са сватбите. Церемониите са непълни без гримове, превръзки и е задължително да има сесия Мехенди. Все пак е сухо и студено време. Тук да представим някои от най -добрите и спиращи дъха зимни дизайни на мехнди, заедно със снимки, които най -много ви вдъхновяват тази зима.

зимен дизайн на мехнди

Зашеметяващи зимни дизайни на Менди със снимки:

1. Дизайнът на Мехенди на лорд Ганеша през зимата:

Дизайнът на Mehendi на лорд Ганеша през зимата

Това са най -светите произведения на изкуството за сватбената церемония. Това съдържа различни моменти на нашите лордове с различни видове цветя с листа в различни форми и размери. Формите на лорд Ганеша са най -популярните, които смята за много повече дизайнерски модели, което прави ръката да изглежда красива.

2. Пълен дизайн на паун Mehendi за зимата:

Пълен гръб Mehendi дизайни за зимата

Той съдържа различните форми на паунови пера, но през повечето време танцуващата форма на пауна се използва заедно с дърветата, цветята и някои случайни шарки, за да придаде завършен вид. Понякога дизайнът включва и модели на слонове и пунктирани шарки, за да придаде зашеметяващ вид.

3. Минималистичен дизайн на Mehendi за зимата:

Минималистичен дизайн на Mehendi за зимата

Това изкуство на паун мехнди е избрано и нарисувано с овални шарки, оставяйки пространства между две форми. Поддържането на мини празнини вътре в перата на пауна е просто привлекателно. Случайният цветен модел покрива едновременно избрани точки, нечетна линия и крива линия във формите, осигуряващи пропуски.

4. Зимни гривни Mehndi Дизайн:

Зимна гривна Mehndi Designs

Това е един от уникалните дизайни на къна за зимата, който е изпълнен с някои особени флорални и геометрични шарки & дизайнът включва триъгълник, квадратно изкуство. Кръгове и точки са поставени, за да прикрият малките квадратчета. Този дизайн на къна прилича на серията с различни форми, поставени на ръката като гривна. Това ще изглежда просто, но елегантно.

5. Пакистански дизайни на мехенди през зимата:

Пакистански дизайни на Mehendi през зимата

Тези мотиви са вдъхновени от произведенията на изкуството от живота на племената в Африка. Моделите, поставени с единични прави линии, нечетни линии, криви линии, кръгове и квадрати, това са произволно изтеглени един след друг, които често се използват на дланта и се разтягат до китката със спирален дизайн.

6. Арабски зимни дизайни на Менди:

Арабски зимни дизайни на Менди

Сред всички произведения на изкуството арабският е най -сложният и той е популярният. Той има паун, флорални, листа, лози и цветни шарки, цветята се използват по просторни начини, за да изглеждат подходящи. Пръстите са подчертани с цветя и точки и не покриват цялата ръка.

7. Цветни зимни дизайни на Mehandi:

Цветни зимни дизайни на Mehandi

Цветето Mehendi съдържа различни форми и размери, като добавя някаква извита линия, за да прикрепи цветя заедно с листа с цъфтящо цвете, което Розите често се използват за това, тъй като това е знак на любов. Хората, които предпочитат да бъдат прости, могат да изпробват този красив зимен дизайн на къна за ръцете си.

8. Рибни шарки Механди дизайн за зимата:

Рибни шарки Механди дизайн за зимата

Това е уникален дизайн с мрежеста, флорална и също листна шарка върху цялата длан, дизайнът с V форма е използван за придаване на различен вид. Всички пръсти са покрити с еднакви шарки от малки цветя. Този дизайн на мехнди има прекрасна комбинация от всички тези мотиви, хвърлени с други сложни шарки.

9. Традиционни зимни дизайни на мехенди:

Традиционен зимен дизайн на Mehendi

Това е един от различните дизайни на мехнди на гърба на ръката, който включва слънчогледово докосване с извивки и линии. Точките са използвани за придаване на елегантен вид на дизайна, всички пръсти имат подобно прост дизайн със сложни шарки. Художникът по мехнди може също да нарисува наклонени линии, които са разпределени добре за чист външен вид.

Тези дизайни на Менди са изключително изработени и персонализирани за зимната сесия, тъй като ще бъдат студени и сухи. Особено през зимните жеги помага много за развитието на дълбок цвят на мехнди. Тези дизайни са лесно управляеми за този сезон, тъй като изглежда зашеметяващо и красиво. Има много повече дизайни, които могат да се използват според сезона и повода.