Менди е древна форма на боди арт, която се практикува в Близкия изток, Индия и части от Африка в продължение на хиляди години. Жените предпочитат да прилагат механинди за почти всички случаи, за да изглеждат специални.

Mehendi предлага начин да участвате в вековна традиция, все още практикувана в Индия. Има много книги за дизайн на Менди, които помагат при избора на най -добрите дизайни.

Дизайнерски книги за Менди с изображения

Най -добрите дизайни на книги по Менди:

Ето списък на някои от най -добрите книги за индийски дизайн на мехнди, заедно с примерни дизайни на мехнди, които ви помагат да получите възможно най -добрите дизайни на мехенди.

1. Безвременното изкуство на картината с картини с къна от Лорета Рим:

Книга за живопис „Вечно изкуство на къна“ от Лорета Рим

Loretta Rome проследява произхода и значението на традиционните дизайни, демонстрира как да ги създаде върху кожата и разкрива рецептите, инструментите и техниките, необходими за рисуване на дизайни, вариращи от прости до сложни. Тази книга предлага практическа информация и творческо вдъхновение.

2. Книгата „Изкуството на къна с рисуване на къна“ от Карин Фабиус:

Книга за рисуване на тяло с изкуство на къна от Карин Фабиус

Това е силно препоръчителна книга от много хора, която ръководи стъпка по стъпка инструкции за къната, която е пълна с вдъхновяващи снимки на традиционни и съвременни дизайни на мехенди. Тази книга показва как да създадете свой собствен красив дизайн на къна.

3. Книгата „Изкуството на Механди“ от Сумита Батра:

Книга за дизайни на Art of Mehandi от Сумита Батра

Изкуството на Мехенди задълбава в историята на мехенди в света на модата от 90 -те години и предлага практически инструкции как да се направи и нанесе къна. Повече от 30 оригинални дизайна, 125 цветни фотографии и 150 ръководства за рисуване както за модата, така и за духовно съзнанието.

4. Хена от главата до петите! Декориране на тялото/Боядисване на коса/Книга за лекарствени употреби от Норма Пасеков Вайнберг:

Механди Дизайн Книги 4

Декорацията на тялото с багрила, изработени от естествена къна, никога не е била по -популярна и тази книга мехенди предлага пълни инструкции, рецепти и дизайн за изкуство с кожа с къна и как да използвате Mehndi за боядисване на косата за естествена коса и кондициониране на лекарства, лекарства и др..

5. Книга за ръцете на Надя от Карън Английски:

Книга за ръцете на Надя от Карън Инглиш

Тази проста книга за дизайн на мехнди казва как да приготвите къна и колко важни са механи за сватби и други поводи. Той има прости и популярни дизайни от всички останали дизайни. Този стил Mehendi е за големите, конструирани флорални шарки, които обикновено се подчертават от жените.

6. Книгата „Изкуството на мехенди“ от Джейн Гликсман:

Книгата „Изкуството на мехенди“ от Джейн Гликсман

Тази прекрасна книга за дизайна на механди описва древното изкуство да рисува ръце, глезени и повече мехенди модел за всички случаи. Това е детска книга, включваща изкуство на Механди, списъци за пазаруване на консумативи и множество уникални дизайни.

7. Книжка за оцветяване Creative Haven Mehandi Designs от Marty Noble:

Creative Haven Mehandi Designs оцветява книга от Марти Нобъл

Тази арабска книга за дизайн на мехенди включва екзотични птици, пеперуди и цветя в изобилие, всички тези дизайни на механди предлагат на колористите множество вълнуващи предизвикателства. 31 поразителни модела се основават на автентични индийски, африкански и близкоизточни източници. Тази арабска книга за дизайн на мехнди предлага бягство в свят на вдъхновение и артистично изпълнение.

8. Менди: Изкуството на къна за рисуване с къна:

Менди: Книгата за рисуване на тяло с къна

Древното изкуство на рисуване с къна на тялото, широко използвано в, варира в различните страни и обхваща различни култури и религиозни традиции. Освен съвременната употреба на къна като модерна, временна татуировка, традиционните дизайни са били използвани за празнуване на сватби и религиозни празници.

9. Традиционна книга за боди арт от къна от Марти Нобъл:

Традиционна книга за боди арт с къна от Марти Ноубъл

Тази книга за дизайн на булчински мехнди има колекция от очарователни изображения, адаптирани от автентичен дизайн на мехнди, включва повече от 160 прекрасни, безвъзмездни модели, които се използват за покриване на ръцете, предмишниците и краката, включително мотиви с фини линии, дантели и пейсли; подробни изображения на екзотични птици и човешки лица.

Заключение:

Всичко това са най -популярните дизайни на индийски книги за механди, които казват за древното индийско изкуство на дизайна на къна, е най -горещият аксесоар в съвременния моден свят. Художникът Mehandi към звездите носи окончателното ръководство за тази 3000-годишна художествена форма на рисуване на тялото.