Karva Chauth е много популярен фестивал в Северна Индия. Това е най -чаканият ритуал сред всички останали. Индийски жени След брака това идва с молитва към Бог за дългия живот на съпруга. Специално за съпругите, които не са бенгалци, този ритуал е толкова специален, колкото и денят на брака. Мехенди сесията е най -святото и необходимото нещо сред тях за Карва Чаут (1) фестивал.

Има много модели на стил и видове, които се използват при декорирането на ръцете краката ръце и т.н. Сега моделите са подредени според важността на фестивалите. Всеки повод има уникален модел, направен изключително за сезона. Тук даваме списъка с дизайна на Karva Chauth Mehndi заедно с изображения, които са подходящи за всякакъв повод и със сигурност ви вдъхновяват.

Менди проектира за фестивала Karwa Chauth

Прости и лесни дизайни на Karva Chauth Mehndi:

1. Традиционни дизайни на механди за Karwa Chauth:

Традиционни дизайни на Mehandi за Karwa Chauth

Състои се от някои модели, вдъхновени от любовни истории на предците или исторически любовни истории, които са известни с любовта си. Декорациите, вдъхновени от исторически модели. Това са основните неща от този модел, който съдържа два исторически персонажа на крал или кралица, които са били известни с любовта си.

2. Дизайн на две в едно Karwa Chauth Mehndi:

Дизайн на две в едно Karwa Chauth Mehndi

Този модел следва два различни мотива в една форма или обект заедно с моделите на бръшлян. Той използва някои форми и ги прикрива с произволни фигури. Свържете ги с пръста, заобиколен от няколко листа с извитата линия с няколко точки, които правят форма на цветето.

3. Случайни механди модели в Karwa Chauth:

Случайни модели на Mehandi в Karwa Chauth

Този модел следва някои абстрактни стилове и ги рисува непрекъснато и разделно, започвайки с един или половин кръг или всякакъв вид форми. След това, след като се очертаят очертанията, той трябва да се прикрие с някои малки дизайни; понякога има някои модели с покрити блокове и кубчета. Това е един от най -добрите и най -новите дизайни на мехенди Karva Chauth, които придават по -красив вид на ръцете ви.

4. Специални дизайни на Mehendi за ръце и крака:

Специални дизайни на Mehendi за ръце и крака

Това са комбинацията от най -добрите модели и линии, произволно начертани, които могат да се използват както на повърхностите на ръцете, така и на краката. Моделите могат да бъдат направени от някои прости вариации на нормално разпределени линии. Изглеждат невероятно. Те могат да бъдат разменени и гъвкави за повърхностите на ръцете, краката, дланите.

5. Арабски дизайни на Менди за Karwa Chauth:

Арабски Менди дизайни за Karwa Chauth

Това е най -популярният и изискан мотив, използван сред всички останали модели. Повечето модели са направени, следвайки този стил. Състои се от няколко цветя и листа. Свържете тези две с извитата линия с няколко покрити бримки. Това се използва и в областта на шията.

6. Птици и риби Менди дизайни на Karva Chauth:

Птици и риби Менди дизайни за Karva Chauth

Този последен дизайн се състои от декорации на крилата на птици. Предимно танцуващите форми на паун се използват заедно с някои непрекъснати линии. Освен това, има много птици от фантастичен свят, които могат да бъдат украсени толкова добре, а украсените рибни шарки също се използват тук.

7. Красиво декоративно механди изкуство за Карва Шаут:

Красиво декоративно изкуство Mehandi за Karva Chauth

Този вид дизайн се основава на стила и моделите на всякакви орнаменти, които са направени за врата и ръцете. Прилича на гривни, вериги и глезени. Тези модели се използват за попълване на всякакви форми, които приличат на някоя от орнаментите.

8. Сложни дизайни на Mehendi за Karva Chauth:

Сложни дизайни на Mehendi за Karva Chauth

Тези видове дизайни, които се състоят от повтарящи се модели с някои декоративни форми с различни размери, украсени с линии за прости стилове. Той покрива цялата ръка до лакътя. Излизат някои криви линии. Те също изглеждат като просторна формация от цветя или листа и т.н..

9. Прости дизайни на мотиви от Раджастани:

Прости дизайни на мотиви от Раджастани

Тези модели се използват в много претоварени прикрити стилове. Както подсказва името на мястото, дизайните са оформени с различни модели, взети от декорацията на някои исторически места. Местата, които са толкова известни с декорацията, са основните вдъхновения за това, което следва на случаен принцип.

Тъй като това се счита за част от ритуалите, сесията трябва да бъде по -красива заедно с уникалността и елегантността. Има много повече дизайни, които се използват в някои прости модели и ги правят по -красиви и декоративни. Всички дизайни на Mehendi трябва да бъдат стилни модели.