Как да нанесете Менди на ръце за начинаещи със снимки

Менди се превърна в тенденция за почти всички фестивали или поводи, предимно от момичета. Това е естествен начин да боядисате ръцете си с красив дизайн, който блести в различни нюанси на червен цвят. Това е един от различните сватбени ритуали, при който прилагането на мехнди върху ръцете не само на булката, но и на младоженците също се извършва на различни места.

Как да нанесете Менди на ръце за начинаещи със снимки

Как да поставите Mehandi дизайни за ръце с изображения:

Ето някои основни стъпки за получаване на най -добрия дизайн на мехнди на ръката ви.

1. Измийте ръцете си правилно:

Измийте ръцете си правилно

Да, преди да приложите мехнди върху ръцете си, е необходимо да измиете ръцете си правилно, като използвате течности за измиване на ръце или сапуни. Ако нанасяте мехнди върху прекалено мазни ръце, можете също да използвате алкохол, като го разтриете с помощта на памук върху кожата. Това би изчезнало допълнителното масло от дланите и ръцете, оставяйки ги сухи за нанасяне на мехнди.

2. Започнете с върха на конуса на Менди:

Започнете с върха на конуса на Менди

Преди да започнете с мехнди, проверете работното състояние на конуса върху груба хартия. Понякога се случва дупката, направена на върха, да е твърде малка, което ви дава тънки дизайни. Ако е така, леко изрежете върха на конуса за подходяща дебелина. Конусите вече идват с отвор на върха, затворен с щифт, всичко, което трябва да направите, е да го премахнете и да проверите дали конусът работи непрекъснато.

3. Позициониране на конуса Менди:

Позициониране на конуса Менди

Има различни начини хората да използват конуса; най -добрият начин обаче е да го държите на добро разстояние от ръба, подобно на задържането върху молив или химикалка, докато прилагате къна. Избягвайте да натоварвате прекалено много ръба на конуса, тъй като това може да доведе до масово отстраняване на мехнди. Започнете да работите върху частта на ръцете, като бавно се придвижвате към дланите, а след това върховете на пръстите. Уверете се, че ръцете са изправени. Заедно с нанасянето, също почиствайте околните, ако е необходимо, с помощта на салфетка, и също така продължава да почиства върха на конуса, когато излезе излишък от менди.

4. Проектиране на Менди:

Проектиране на Менди

Без съмнение различните дизайнери имат свои собствени техники за нанасяне на къна; популярната, последвана от почти всички, започва с големи форми. Първо, направете всички големи форми или дизайни като цветята, мангото и др. Оформяйки външната им граница. След това продължете напред, като ги напълните с малки шарки. Най -накрая завършете от външната страна с различни форми като точки, венчелистчета и т.н. Можете също да използвате двуцветни конуси, като черен конус за очертаване и червен за запълване на дизайни, за да придадете уникален вид. Когато приключите от предната страна, оставете да изсъхне и след това започнете със задната част на ръката, за да избегнете разпространението й. Оставете върховете на пръстите за последния ход.

5. Сушене и остъргване на Менди:

Сушене и остъргване на Менди

След като процесът на нанасяне на мехнди върху ръцете приключи, трябва да се уверите, че е напълно изсушен, за да получите перфектен вид. Можете също да използвате нагревателя за сушене с бързи обороти. Направете сироп от лимон и захар, който да нанесете върху мехнди. За това можете да използвате малко памук и да го потупате по мехнди, след като го потопите леко в сиропа. Това би помогнало на мехнди да остане на ръцете дълго време, като ви даде възможно най -тъмния цвят.

Следователно, мислено, че изглежда просто, задачата да се приложи мехнди е наистина трудна за продължаване. Изискваше голяма отдаденост и опит, за да даде възможно най -добрия дизайн на кандидата. За да премахнете мехнди, след като изсъхне, има различни естествени продукти, но хората обикновено го премахват, като търкат ръцете си, като избягват водата, за да повреди цвета.