Как да премахнете петна от Менди от дрехи у дома

Помислете, че сте в любимото си облекло и изведнъж върху него идва капка менди! Да, това е често срещан проблем, с който се сблъсквате при прилагането на Менди. Дори и да не кандидатствате, може да получите такива петна от други. Понякога мисълта как да премахнете мехнди от ръцете мигновено също ви носи петна по дрехите. По това време умът ви директно би изпаднал в паника, мислейки как да премахне петна от мехнди от дрехите. Без съмнение петна са трудни за премахване; все още можете да се отървете от тях.

Как да премахнете петна от Менди от дрехи у дома

Най -добрите начини за премахване на петна от Менди от дрехите:

Ето някои уютни решения за премахване на петна от мехнди от дрехите.

1. Отстранете петното веднага щом падне:

Отстранете петна от Менди от дрехите

Да, основната стъпка за избягване на менди да потъмнее върху дрехите ви е бързо да премахнете капката. За целта просто вземете мека кърпа и просто натрийте петното. Не търкайте кърпата върху петното. Това може да разпространи мехнди, което прави дрехите ви по -мръсни и петното е по -трудно да се отстрани.

2. Използване на сапун за пране:

Използване на сапун за пране

Следващата стъпка към това как естествено да премахнете цветните петна от дрехите е като използвате сапун за пране. Потопете малко сапун за пране върху петното и внимателно изтъркайте петното с кръгови движения. Продължете да търкате, докато откриете цвета, който напуска дрехите ви. Измийте дрехите със студена вода и повторете същия процес отново. За по -добри резултати можете да използвате и стара четка за зъби, за да изтриете петна.

3. Използвайте мляко:

Използвайте Milk remove mehndi

Млякото е доста полезно за премахване на петна. Дори когато търсите как да премахнете моментално цвета на менди от ръцете, млякото би било много полезно. Вземете малко млечен разтвор и потопете зоната с петна в нея за почти половин час. След това извадете дрехите от млечния разтвор и нанесете малко течен сапун върху него. Изтъркайте зоната с четка за зъби или просто скрубер с кръгови движения. Можете да видите засенчване на цвета от дрехите. Ако откриете, че петното е упорито, повторете същия процес отново, за да го премахнете.

4. Използвайте водороден пероксид:

Използвайте водороден пероксид

За упорити петна от мехнди използването на водороден пероксид също е полезно. Само една капка от него би ви помогнала да премахнете напълно петното от дрехите. Уверете се обаче, че използвате разтвора в достатъчно количество, тъй като ако се използва повече, може да даде избелващ ефект на дрехите. Малка капка със сигурност ще свърши работа, но ако не го направи, преминете към друга техника, за да премахнете петна.

5. Използвайте оцет:

Използвайте малко Vinega

Оцетът е отговорът на вашия въпрос, как да премахнете петна от къна от дрехите. Оцетът е в състояние да премахне почти всички петна от дрехите, включително петна от мехнди. Дори и да сте натъркали мехнди по дрехите си, бял оцет ще ви даде най -добрия трик за премахване на петното. За целта просто нанесете малко бял оцет върху петното и разтрийте внимателно зоната с кръгови движения. Изплакнете дрехите с топла вода. Можете също да повторите процеса, ако все още откриете петна по дрехите.

Това бяха някои популярни стъпки, които ще ви помогнат да премахнете петна от мехенди от дрехите. Някои други решения за това как да премахнете петна от мехнди от дрехите включват ензимен препарат за отстраняване на петна, ензимен препарат за пране, амоняк, алкохол и метилиран спирт. Петната, които се развиват, докато боядисвате косата си по лицето, гърба или дрехите, също могат да бъдат премахнати чрез някои специфични трикове за пълно измиване. На пазара има и средство за отстраняване на петна от танин, което помага да се отървете от петна от мехнди.