В азиатските страни момичетата и жените украсяват ръцете и краката си с мехнди при всеки специален или благоприятен повод и особено на сватби. Менди, често наричана къна, означава красив повод и носи сладка усмивка на лицето ви, когато е проектирана върху ръце. Менди не е много популярен в бенгалската култура, но поради влиянието на Северна и Западна Индия се превърна в тенденция да се прилага мехнди и в тяхната общност.

Бенгалски Менди дизайни за сватби

Най -новите и лесни бенгалски менди дизайни за ръце с изображения:

Нека да разгледаме бенгалски дизайн на мехнди, който се прилага както на ръцете, така и на стъпалата.

1. Дизайн на бенгалски механди в стил паун:

Дизайн на бенгалски механди в стил паун

Тъй като паунът е известен като красива птица и изглежда изящен, когато се прилага като мехнди върху дланите. Пауновите пера, украсени с малки полукръгове и точки, разширени по ръцете подчертават този дизайн по много артистичен и красив начин и подобряват вида на дланите с много гънки.

2. Булчински бенгалски Менди Дизайн:

Булчински бенгалски Менди Дизайн

Този тип булчински бенгалски дизайн на мехнди изглежда изключителен и е вдъхновен от древни храмови резби. На гърба на ръцете цветя с големи размери са проектирани заглавие с малки линии и извивки. Манговите листа, проектирани заедно с цветето, правят целия дизайн на булката много привлекателен и кара булката да изглежда специална от другите.

3. Сладък бенгалски Менди дизайн с лоза тема:

Сладък бенгалски Менди дизайн с лоза тема

Този тип дизайн на бенгалска къна изглежда много сладък, когато се прилага от млади момичета върху дланите си. Сладко цвете с пет венчелистчета, проектирано на дланта, а останалата длан изпълнена с извивки и малки линии. На пръстите се прилага тема лоза, която я прави уникална и страхотна.

4. Засенчени флорални бенгалски мехнди дизайни:

Засенчени флорални бенгалски Менди дизайни

Флорален дизайн в бенгалски мехнди е много често срещан и популярен, тъй като прилича на цвете, красив с небесен вид. Цветните дизайни обикновено са наклонени под ръка и са по същество на главата от деликатна китка до пръста и изглеждат много модерни.

5. Арабски стил Heavy Look бенгалски Менди дизайн:

Арабски стил Heavy Look бенгалски Менди дизайн

Дизайнът на Менди е вдъхновен от арабските страни. Този тип дизайн момичета обичат да прилагат, тъй като им придава модерен и привлекателен външен вид. На ръцете красиви и сложни малки линии и извивки са проектирани с лозови шарки на пръстите, което го прави изключителен тип дизайн.

6. Традиционен бенгалски мехенди дизайн за краката:

Традиционен бенгалски Менди дизайн за краката

Традиционно в бенгалската култура момичетата прилагат „алта“, която е тъмночервена на краката и ръцете си. В стари времена и все още се прилага върху ръбовете на краката заедно с голям кръг в центъра на краката. Сега се проектират много красиви дизайни като флорални, лозови или листа от манго, които ви придават типичен и традиционен бенгалски вид.

7. Прост бенгалски Менди дизайн:

Прост бенгалски Менди дизайн

Този тип мехнди дизайни са много лесни за нанасяне, но изглеждат страхотно, когато са декорирани на длани. Малките листа от манго заедно с листата са проектирани да придават красив и очарователен вид на млади момичета.

8. Пълна ръка бенгалски Менди дизайн:

Пълноръчен бенгалски Менди дизайн

Това е невероятно изглеждащ дизайн на мехнди, където двете ръце са изпълнени със сложни и тънки линии и извивки. Този тип дизайн се нарича пълна ръка и двете ръце са украсени със страхотен и жив дизайн и покриват дланите и пръстите по красив начин. Това е най -добрият бенгалски дизайн на мехнди за всякакви поводи.

9. Дизайн с бенгалски Менди с кръгъл модел:

Дизайн на бенгалски менди с кръгъл модел

Много млади момичета обичат да оформят менди по различен и стилен начин. Така че този вид кръгъл модел може да бъде перфектен избор за тях, тъй като им придава и хладен, но традиционен външен вид.

10. Огледален образ Бенгалски Менди дизайн:

Огледален образ Бенгалски Менди дизайн

Бенгалските момичета и жени също обичат и украсяват този тип огледален образ на мехнди дизайн. Сладкото чуване е проектирано там, където в едната ръка е проектирана половината от изображението, както в другата длан следващата половина. Така че, след като се присъедините, красив дизайн се показва и дава на вас и дланите ви небесен вид.

Сега еднодневното декориране на ръцете и краката с къна набира популярност поради сложния си и приказен дизайн и придава на жената нов външен вид и очарователна личност. За всеки повод всяка жена украсява да прилага мехнди и да получи този прекрасен и красив външен вид. Въпреки че Менди се изтрива в определени дни, но жените и момичетата го прилагат много любезно върху ръцете и краката си.