Hakini Mudra! Heb je dit voor het eerst gehoord? Maak je dan geen zorgen! U bent op de juiste plaats. Yoga, de oude Indiase wetenschap van genezing van lichaam en geest, wint veel aan populariteit in complementaire en alternatieve geneeswijzen. Deze wetenschap bestaat uit verschillende poses, oefeningen en gebaren, bekend als Mudras.

vandaag ga ik je vertellen over de hakini mudra-stappen, hoe je hakini mudra kunt uitvoeren en hun voordelen, dus lees dit aandachtig door.

Hakini Mudra Hoe te doen en voordelen

Hoe Hakini Mudra-stappen en de voordelen ervan te doen:

Betekenis van Hakini Mudra:

Er wordt gedacht dat deze mudra, die later is genoemd dan de God Hakini, helpt om verder te denken en zich te concentreren. Er wordt verondersteld dat dit handgebaar wordt geassocieerd met het derde-oogchakra, waar je verbeeldingskracht bovendien is gepositioneerd.

Hakini Mudra voor hersenkracht:

Het is bovendien superieur terwijl je met een paar goede ideeën moet komen. Dit is bovendien handig als je veel mentaal werk moet doen, anders multitasken. Normaal gesproken protesteren mensen tegenwoordig veel over hun vergeetachtigheid, dit is heel gewoon. Door Hakini mudra kunt u echter uw hersenefficiëntie verbeteren en uw hersengeheugenvermogen verbeteren. Deze hakini-hand Mudra is bovendien optioneel in veel geheugentraining plus managementprogramma’s.

Hoe Hakini Mudra uit te voeren:

De Hakini Mudra kan eenvoudig altijd en overal worden beoefend, door iedereen aan te spreken, omdat het vrij eenvoudig is. Hieronder zijn de stappen van Hakini mudra weergegeven –

 • Pak je handen tegenover je vast, zodat je handpalmen naar elkaar wijzen, maar raak elkaar niet aan.
 • Draag de vingertoppen van uw rechterhand naar de vingertoppen van uw linkerhand zodat ze elkaar raken.
 • Beweeg je blik omhoog.
 • Adem in terwijl je je tong naast de bovenkant van je mond legt.
 • Adem uit terwijl je je tong laat ontspannen.
 • Voer deze stappen meerdere keren uit. De hakini mudra is handig als je iets even bent vergeten en het wilt onthouden.

Hakini Mudra-voordelen:

 • Het vergroot de geheugenkracht. Het helpt om de concentratie te herstellen.
 • Creëren van een gevoel van kalmte dat de geest opent voor helderder denken.
 • Het verdiept bovendien de ademhaling wat weer goed is voor de hersenen. Omdat er meer zuurstof in de hersenen zit.
 • Deze mudra is superieur voor studenten die hun colleges bijwonen. Ze kunnen alleen de mudra vormen, dit zal hen helpen zich beter te concentreren
 • Ondersteuning van de coördinatie tussen de linker en rechter hersenhelften.
 • Het onderschrijft kalmte.
 • Het bevordert helderheid van gedachten en herstelt daardoor de besluitvorming.
 • Het verlengt bovendien de ademhaling, wat weer goed is voor de hersenen. Daarom is extra zuurstof vol voor de hersenen.
 • Het bevordert bovendien de helderheid van gedachten en herstelt daarom de besluitvorming.

Hakini Mudra-meditatie:

De Hakini Mudra voor het balanceren van je hersenhelften, er is een eenvoudige manier om de linker- en rechterhersenhelft in evenwicht te brengen met je vingertoppen, plus de Hakini Mudra. De linkerkant van de hersenen is voornamelijk verbonden door logisch denken, terwijl de rechterkant van de hersenen verbonden is door creativiteit. Oefen regelmatig Hakini-hand Mudra voor hersenkracht plus een goed geheugen.

Hakini mudra is een uiterst efficiënt gebaar dat iemand helpt zich beter te concentreren. Hakini verwijst naar God in de hindoeïstische cultuur en wordt geassocieerd met het 6e chakra. Dus Hakini is de God van het voorhoofd (6e) Chakra of derde oog. Wetenschappelijk is deze vingerpositie redelijk goed onderzocht; onderzoekers hebben resoluut de samenwerking tussen de rechter- en linkerhersenhelft onderschreven.

Bovendien wordt het tegenwoordig gesuggereerd in geheugentraining en managementcursussen. Het zou de toegang tot de rechterhersenhelft openen, waar de herinnering is opgeslagen. Deze mudra herstelt en intensiveert bovendien de ademhaling en de hersenen profiteren er ook van.

Hoeveel tijd oefen Hakini Mudra voor hersenkracht:

Oefen elke dag 45 minuten lang Hakini-mudra voor het vergroten van het geheugenvermogen van de hersenen plus een superieur geheugen. Anders oefen het 3 keer per dag gedurende 15 minuten. Dat is voldoende. Er is geen exacte tijd om die Hakini-mudra compleet te maken. Het kan in een mum van tijd klaar zijn!.