Mudra’s hebben een diep effect op ons lichaam, ziel en geest. Ze staan ​​bekend om de helende eigenschappen die je niet alleen gezonder maken, maar ook je levensduur verlengen. Van mudra’s is bekend dat ze natuurlijke helende eigenschappen hebben, wat elke dag veel beter is dan de medicijnen die we tegenwoordig doorslikken. Het leven is tegenwoordig zo stressvol dat u niet aan uw gezondheid hoeft te denken. Gezondheid is tegenwoordig de laatste prioriteit geworden. En al het andere zoals carrière, geld en alle andere materialistische dingen zijn veel belangrijker geworden.

Surya Mudra Hoe stappen en voordelen te doen

Dit alles eist dus een zware tol van onze gezondheid. Dit is de belangrijkste reden waarom er zoveel gezondheidsproblemen en zo ernstige ziekten opduiken. Ik weet zeker dat niemand eerder van dergelijke ziekten zou hebben gehoord. Dus, mudra is een zeer gezonde en duurzame oefening die magische veranderingen in je gezondheid kan brengen. Dus iedereen adviseert je tegenwoordig om mudra te beoefenen om een ​​gezonde en duurzame levensstijl te leiden.

Surya Mudra – Een overzicht:

Er zijn een aantal belangrijke mudra’s in onze Indiase geschiedenis. Aan alle mudra’s is een zeer diepe relevantie verbonden. Ze zijn bedoeld om sommige of andere lichaamsdelen te genezen of te repareren. Of ze genezen elk lichaamsdeel of ze zorgen voor een aantal gezondheidsproblemen. Sommige mudra’s zijn ook bedoeld om voor je mentale problemen te zorgen. Ze zijn bedoeld om je innerlijke zelfvertrouwen te vergroten en je geheugen een boost te geven.

Een van die zeer belangrijke mudra is surya mudra. Surya mudra, wat betekent dat de zon bekend staat om het aarde-element uit je lichaam te verminderen. dus wat het in ruil daarvoor doet, is dat het het vuurelement in je lichaam verhoogt. Nu denk je misschien: wat kun je doen met een verhoogd vuurelement in je lichaam??? Laat me je vertellen wat je moet doen met een verhoogd vuurelement in je lichaam. Vuur is als een katalysator. Het kan een boost geven, of ik zou kunnen zeggen, je innerlijke lichaamskracht kanaliseren. Het verankert je hele interne proces. Het is ideaal voor mensen die een beetje lui en lusteloos zijn. Deze mudra zal ze zeker vastmaken in termen van hun activiteit, tempo en alles.

Surya Mudra Betekenis, stappen en voordelen:

Laten we de betekenis van Surya Mudra ontdekken:

Zoals je eerder hebt gelezen alleen dat Surya mudra wordt geassocieerd met de zon. Het is dus als een energiebooster. Maar ben je je bewust van een van de andere grote voordelen van Surya mudra. Laat me je dat vertellen. Surya mudra staat bekend als een van de belangrijkste en vitale mudra om te helpen bij het afvallen. Er wordt aangenomen dat als je deze mudra regelmatig beoefent, je binnen de kortste keren kunt genieten van een verminderd gewicht. dit is erg handig die al eeuwenlang willen afvallen, maar niet erg succesvol zijn.

Tegenwoordig zijn er verschillende gezondheidsproblemen zoals hierboven vermeld. Bureaubanen nemen toe en fysieke activiteiten nemen af. Zelfs het hele proces wordt steeds mechanischer. Het is dus absoluut noodzakelijk dat u meestal alleen op uw plaats zit. Er is geen beweging en geen beweging. Op één plek zitten en niet bewegen kan leiden tot een toename van vetophopingen. Daar word je echt dik en ongezond van. En gewichtstoename kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. Er wordt vastgesteld dat obesitas de belangrijkste oorzaak is van gezondheidsproblemen. Het is dus dringend nodig om uw gewicht te controleren en voor uzelf te zorgen voordat het echt smerig en uit de hand loopt.

Hoe Surya Mudra uit te voeren:

Omdat jullie inmiddels allemaal de relevantie van Surya mudra hebben begrepen. We weten allemaal hoe belangrijk het is. Dus jullie kunnen allemaal in de verleiding komen om het te doen. maar je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je dat moet doen. Maak je geen zorgen. We zullen u door de gedetailleerde stappen leiden voor het uitvoeren van deze Surya-mudra.

1. Probeer in een comfortabele houding te zitten. Je kunt proberen in padmasana te zitten of in de halve lotushouding. Zorg ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Ga ook op een mat zitten en niet direct op de vloer. Er wordt aangenomen dat als je op de mat zit, de vloer een soort straling afgeeft die niet goed is voor je gezondheid. Dus neem eenvoudig een licht tapijt of mat en voer de Surya mudra alleen uit door erop te zitten.

2. Je kunt het in elke positie doen waar je je prettig bij voelt. Je kunt gaan zitten of je kunt rechtop staan. Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt in die positie.

3. Houd je handen voor je.

4. Buig de ringvingers van elke hand zo dat het topje van de ringvinger je duim moet omsluiten.

5. Druk nu voorzichtig je ringvinger naar beneden met je duim iets lager.

6. Zorg ervoor dat de andere vingers recht gespreid zijn.

Dat was alles over hoe Surya mudra te doen. Is het niet simpel jongens????

Surya Mudra-voordelen:

Hier zullen we het hebben over de vele voordelen van Surya mudra. We hebben in detail gezien dat Surya mudra echt heilzaam is voor zowel lichaam als geest. laten we eens kijken naar enkele van de korte punten die de verdiensten ervan behandelen

1. Het produceert warmte in het lichaam. Dus, als je het koud hebt in het koude weer, probeer dit dan eens.

2. Dit versnelt de stofwisseling in je lichaam.

3. Het helpt bij de spijsvertering in je lichaam.

4. Het vermindert het vetgehalte in je lichaam.

Surya Mudra-tips en -trucs:

Je bent misschien helemaal opgetogen en opgewonden nadat je gedetailleerd over de Surya-mudra hebt gestudeerd. Maar laat me je vertellen dat je het alle 3 keer van de dag gedurende 15 minuten elk kunt doen. Zorg ervoor dat je een pauze van een uur aanhoudt voor het eten.