Uitleg van Tse Mudra, stappen om te presteren en voordelen

Stress, het hedendaagse modewoord, veroorzaakt chaos in het leven van mensen. Het treft zowel volwassenen als kinderen en duwt hen in een zone waar de gedachte aan een nieuwe dag een rilling over hun rug doet lopen. Projectdeadlines, examens, prestatiedruk, politiek en onsmakelijke situaties thuis kunnen acute stress veroorzaken. Dit leidt uiteindelijk tot depressie en zelfmoordneigingen. Een yoga-mudra die je kan helpen stress te overwinnen en je klaar te maken voor dingen, is de Tse Mudra. Tse Mudra of Three Secrets Mudra is ook bekend als anti-depressie mudra, die helpt bij het verwijderen van angst en depressie in het leven. Door deze mudra regelmatig te oefenen, kun je veel geluk in je leven aantrekken.

Symptomen en tekenen van stress en druk:

Mensen zoeken naar verschillende alternatieven om de opgekropte stress in hun lichaam en hersenen los te laten, zoals: meditatie, ochtendwandeling, yoga, training en stressmanagementlessen. De mentale angst en stress kunnen zich manifesteren als een of meer van de volgende symptomen, zoals:

 • Te weinig of te veel slapen
 • constante zorgen en angst
 • kort temperament
 • troost vinden in isolement
 • licht in het hoofd voelen
 • Hoge hartslag

Dit artikel gaat over de betekenis, houding, stappen en voordelen van het doen van Tse mudra. Lees hieronder voor meer details..

Hoe Tse Mudra-stappen te doen om stress te verlichten en de voordelen ervan:

Betekenis Tse Mudra:

Het is ook bekend als Three secrets mudra of Adhi mudra. Een mudra is een gebaar van de handen waarbij je matige druk moet uitoefenen op bepaalde specifieke punten van je hand om verschillende energiebanen en chakra’s in je lichaam te activeren. Dit komt omdat verschillende van onze zenuwen eindigen in onze vingers en het uitoefenen van druk op deze leidt tot modulatie van verschillende delen van onze hersenen. Tse mudra is eigenlijk een effectieve combinatie van ademhalingstechniek en handgebaar.

De Tse mudra richt zich specifiek op het verbeteren van je mentale gezondheid en het wegnemen van emoties als: angst, angst, irritatie en woede. Naarmate de negativiteit uit het lichaam wordt afgevoerd, helpt het bij het versterken van je magnetisme en Aura.

Een ongezonde mentale toestand wordt veroorzaakt door onbalans van het element Water in het lichaam. Tse mudra helpt bij het reguleren van het waterelement en het verlichten van problemen die verband houden met de nieren en de blaas. Het uitvoeren van deze techniek wordt aanbevolen door taoïstische monniken.

Hoe Tse Mudra-stappen uit te voeren:

TSE-mudra

 • Om de Tse mudra uit te voeren, moet je allereerst comfortabel op een yogamat gaan zitten.

  Strek je armen uit en plaats je handen op je dijen.

 • Plaats nu het topje van je duim op de wortel van je babyvinger.
 • Sluit nu je vuist en omcirkel de duim met de andere vier vingers van je hand.
 • Sluit vervolgens je ogen en adem langzaam in terwijl je “Om” zingt. Je moet je adem inhouden, een keer is je borst volledig opgeblazen. Je kunt in eerste instantie beginnen met het zingen van Om slechts één keer en uiteindelijk de telling blijven verhogen tot 7 tellen.
 • Probeer de trillingen van Om in je oren te voelen.
 • Adem dan langzaam uit.
 • Open je handen en laat alle stress en zorgen je lichaam verlaten via je handpalmen.

  Je kunt de bovenstaande Mudra 7 tot 9 keer per dag uitvoeren.

Hoe lang moet je Tse Mudra uitvoeren om stress opnieuw te beleven:

Doe het regelmatig 10 keer per dag om goede resultaten te krijgen of herhaal het Tse mudra-gebaar totdat je de ontspanning krijgt.

Is er een beperking voor Tse Hand Mudra:

Er zijn geen beperkingen en beperkingen voor Tse mudra. Het is een van de gemakkelijkste manieren om van stress af te komen en het is best handig om praktisch overal en op elk moment van de dag te presteren. Mensen van alle leeftijden kunnen deze mudra uitvoeren en helpen een positiever leven te leiden.

Voordelen van Tse Mudra:

De voordelen van Tse hand Mudra zijn als volgt:

 • De Tse mudra helpt bij het bestrijden van angst en opgekropte stress in je hersenen.
 • Het verhoogt de alertheid en intuïtiviteit.
 • Het verlicht de gevoelens van angst en mislukkingen en helpt je om beter te presteren in het leven.
 • Verbetert de werking van uw nieren en blaas.

Samenvattend, Tse mudra helpt zeer effectief om stress te verlichten, wat een belangrijke factor is bij het verbeteren van de geestelijke gezondheidstoestand en je helpt je op je gemak te voelen bij jezelf en je omgeving.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties van Tse Mudra:

Er zijn geen bijwerkingen bekend van Tse mudra’s. U moet echter bepaalde punten volgen om betere voordelen te behalen:

 • Tse mudra kan overal en tijdens elke activiteit worden uitgevoerd, inclusief wandelen, praten en werken.
 • Het combineren van de Tse Mudra samen met diep ademhalen kan de resultaten verbeteren.

Samenvattend, Tse mudra helpt zeer effectief om stress te verlichten, wat een belangrijke factor is bij het verbeteren van de geestelijke gezondheidstoestand en om je op je gemak te voelen met jezelf en je omgeving. Het kan je helpen ellende, verdriet te overwinnen en pech af te wenden. Door de Tse mudra te combineren met veel water drinken en wandelen, kun je stress snel overwinnen. Als je alle details over de Tse mudra wilt weten, kun je dit artikel raadplegen, waarin je een gids vindt voor het uitvoeren van de asana en voorzorgsmaatregelen die moeten worden gevolgd om de maximale voordelen van Mudra te plukken.