Важността на Йони Мудра:

Йони Мудра е една от древните индийски практики. В митологията се споменава, че хората в древни времена, наричани още златни дни на Индия, са практикували мудра. Всъщност по това време мудра не беше нещо, което трябва да се практикува. Мудра тогава всъщност беше форма на живот. Те не трябва да намират по всяко време специално за мудра. Това беше начин на съществуването им. Това беше присъщо на начина им на живот. Това е основната причина, поради която по онова време здравната система беше толкова силна.

В онези дни не се използваха лекарства. Дори много смъртоносни болести като рак, СПИН и всичко тогава не бяха толкова популярни. Дори не се чу. Това е само в момента, в който начинът ни на живот е толкова нарушен и стресиращ, че много болести са станали като име днес. Те са толкова често срещани. Науката определено е напреднала много, но честно казано, яденето на алопатични лекарства толкова дълго време изобщо не е добро за дългосрочен план.

Те помагат и влияят на вашата вътрешна система по един или друг начин. Възможно е днес да не сте в състояние да видите недостатъците му, но постепенно те ще станат толкова големи и трудно да се избегнат. Това е основната причина, поради която днес дори лекарите съветват да практикувате йога и мудра упражнения за здравословен и дълъг живот.

Сега, идваме към днешната йони мудра. Тази е много значима. Защо да ви кажа това. Първо, в днешния стресиращ живот няма място за пауза. Хората просто тичат и бягат без причина. Уместно се нарича раса на плъхове. Така че днес, когато се събудите сутрин, бързате за работното си място или колеж. Веднъж, когато се върнете до вечерта, сте мъртъв уморен и нямате нито време, нито енергия за семейството си или други дейности. И така, какво трябва да направи един мъж в този случай? Имате само 24 часа за себе си и трябва да го използвате напълно. В такъв случай се опитваме да направим малко място за мир.

Много хора практикуват пози от йога и мудра, само за да постигнат това ниво на мир. Всички копнеем за този мир в ежедневието си. И това е основната причина хората да практикуват йога. Те го практикуват в продължение на няколко години и след това придобиват опит в това отношение. Тогава те могат да се откъснат от настоящия материален свят и да пътуват в друг свят, където цари мир и тишина. Но знаете ли, че има форма на йога, която лесно може да ви помогне да се откъснете от света и да пътувате до вътрешното си аз. Е, тази форма на мудра или йога се нарича Йони Мудра. Това са основните ползи от йони ръчна мудра йога.

Стъпки на Yoni Mudra, смисъл и ползи:

Йони Мудра Как да направите стъпки и ползи

Нека да разберем значението на Йони Мудра:

Нека разберем значението на Йони Мудра. Йони е древна санскритска дума, която означава „матка“ или „утроба“. Както може би знаете, че когато бебето е в матката, то е в жива фаза, но все пак е отделено от външния свят. Той е напълно изолиран от външните проблеми и напрежението на света. По подобен начин йоги мудра ви откъсва от външния свят.

Стъпки за това как да направите Yoni Mudra:

Тъй като ръката йони мудра е толкова подходяща поза за йога. По -нататък ще ви обясним как да го направите.

По -долу са дадени някои от кратките стъпки как да направите тази мудра –

1. Тъй като това упражнение не включва никакви инструкции за седене или стоене. Така че, можете да правите каквото искате. Но основният момент, който трябва да имате предвид, е, че трябва да седнете в много удобна поза. Носете широки дрехи и седнете на място, където няма много шум. Където можете да се концентрирате по -добре. И където сте напълно лишени от всякакви светски напрежения или дела. След това поемете дълбоко въздух и накрая започнете тази мудра.

2. Поставете палци в ухото близо до отворите за ушите.

3. Затворете клепачите си, като поставите показалеца върху тях.

4. Натиснете средния си пръст от двете страни на ноздрите си.

5. Притиснете устните си заедно с останалите пръсти

6. Освободете средния си пръст, но продължете да вдишвате и издишвате.

Техника на Йони Мудра:

Йони мудра има много специална техника. Това, което се случва в това е, че когато започнете да получавате допълнително предимство или практикувате тази мудра, тогава започвате да визуализирате чакрите на живота. Много древни йоги или практикуващи вече са казали, че са започнали да виждат живота си като движение на чакра. Освен това виждате и миналия си живот. Искам да кажа, че определено ще има някои важни точки или етапи в живота ви. Виждате ги. Тези житейски спомени, които са оставили впечатление в живота ви. Също така, след като овладеете тази медитация на йони мудра, тогава ще можете да чуете вътрешния си глас. Всички имаме вътрешна съвест или вътрешен глас, но той се понижава поради външните влияния и натиск. И така, йони мудра се грижи за същото.

Казват също, че можете да чуете звуци в тази поза на йога, която също се нарича мистични звуци. Широко разпространено е мнението, че хората с дясна ръка чуват звуци от дясното ухо, докато левичарите чуват звуци от лявата ръка. Също така позата, която се препоръчва в йони мудра, е сиддхасана. Това се счита за най -добрата поза за йога, за да придобиете опит и да контролирате долните си бленди. Но не е чаша чай за всеки да прави сидхасана. Така че, можете да започнете с падмасана. И след като приключите с долните отвори, можете да започнете с запечатването на горните отвори.

Ползите от Йони Мудра:

Те включват и някои ползи за здравето

  • Той е много полезен за премахване на стреса и депресията.
  • балансира нервната система.
  • Винаги отпускайте и подмладявайте ума и душата.
  • Много е полезно да се развие психическия мир.
  • Придава духовно спокойствие и мир на сърцето и ума ви.

Последни думи :

Концентрацията е ключът към йони мудра. Трябва да положите много усилия, за да се концентрирате и само тогава можете да се отличите в йони мудра.