Ушас мудра е много символична форма на изкуство в нашата индийска култура. Той има своите корени много дълбоко в индийската митология. Нашите предци практикуват йога от векове и тази мудра е само част от нея. Преди да започнем за Ушас мудра, трябва да разберем, че всяка поза на мудра има различни цели. Ако ви е трудно да станете от леглото си, изпитвате умствена неактивност, тъпота и летаргия, практикуването на Уша мудра може да ви помогне да преодолеете тези проблеми. Уша мудра помага за концентрирането на енергията ви в чакрите и може да ви накара незабавно да се заредите с енергия. Прочетете тази статия, за да разберете значението на Usha Mudra, стъпките за изпълнението му и основните му предимства.

Как да изпълним Ushas Mudra за подобряване на сексуалната енергия

Ushas Mudra Значение, стъпки и ползи:

Значението на Ushas Mudra:

Днес тук се обсъжда много важна мудра и това е Ушас мудра. Какво означава уша? Ushas означава – почивка на деня или произход на добри неща. Мудрата символизира промяната, която е единственото постоянно нещо в тази вселена. Ушас мудра е известно, че активира втората чакра. Какво е втората чакра? Втората чакра е известна още като Свадхистана. Втората чакра е популярно свързана със сексуалността и творчеството.

Той преоткрива скритата енергия и сексуалност във вас. Той дава ново измерение и предимство на сексуалната енергия, която е дълбоко скрита във вас. Това, което прави ушас мудра, е, че енергизира директната сексуална енергия на втора чакра и я издига до висшата чакра.

Стъпки за изпълнение на Ushas Mudra:

Тук трябва да отбележите, че тази мудра практика се различава малко между мъжете и жените. Така че тук ние описваме и двата начина как мъжете и жените могат да се представят и да придобият опит в тази форма на мудра..

  • Уверете се, че седите в удобна позиция или върху светъл килим, или върху постелка.
  • Можете да държите очите си затворени или отворени според вашите удобства.
  • Йога или мудра са повече на вашето ниво на комфорт, отколкото на всяко рутинно ниво.
  • За мъже: пръстите трябва да бъдат стиснати по такъв начин, че десният палец да е точно над левия. Десният палец трябва леко да натисне левия.
  • За жени: десният палец трябва да бъде поставен между левия и показалеца.

Предимства на Ushas Mudra:

  • Той активира сексуалната енергия в себе си.
  • Това ви зарежда с енергия и се чувствате здрави сутрин.
  • Внася искра в скучния ви сексуално лишен живот.

След като разберете в детайли значението, значението и начина на правене на Ушас мудра, може да ви е интересно да знаете, че когато трябва да направите това. Така че, нека ви кажа, че трябва да правите Ушас мудра сутрин, веднага щом се събудите. Продължавайте да го практикувате всеки ден точно от 5-15 минути.

Предпазни мерки и странични ефекти на Ushas Mudra:

Няма известни странични ефекти на Ushas Mudra и се счита за напълно безопасен. Единственият съвет е, че тази мудра трябва да се извършва редовно за препоръчания период от време, за да се постигнат максимални ползи.

Ushas Mudra може да ви помогне да потвърдите, че сте готови да посрещнете нов ден и ново начало. Тази ръчна мудра може да подобри вашето творчество и да ви изпълни с ентусиазъм. С този прилив на енергия ще бъдете готови да приемете нови промени в живота си и ще сте готови да приемате нови проекти с радост. Той също така събужда сексуалната ви енергия и изпълва живота ви с блаженство и щастие. С подобрена умствена бдителност, фокус и яснота на ума, Ushas mudra може да ви подготви за играта. Ако натискате бутона за отлагане твърде много пъти, време е да изпълните мудрата Ushas, ​​за да изпълзите от леглото и да тръгнете!