Мудрите са част от йога, които помагат да се отворят енергийните канали и да се отпушат чакрите на тялото. Особено за хора с психологически проблеми, причинени от тревожност, безпокойство и напояване, мудрите са доказано доста ефективни за постигане на положителна промяна. Една такава мудра е Калешвара мудра, която ви помага да поемете контрол над ума си. Тази мудра е посветена на Калешвара, който е Властелинът на времето. Помага ни да наблюдаваме характера си и да обмисляме поведението си. С течение на времето ще наблюдавате намалена тревожност, по -добър контрол върху мислите и емоциите си. Калешвара Мудра също е известна с това, че помага да се отървете от зависимостите. В тази статия ще обсъдим предимствата на Kalesvara Mudra и стъпките за неговото изпълнение.

Какво е Kalesvara Mudra, стъпки за правене и ползи

Какво е Калешвара Мудра?

Калешвара мудра е една от мудрите на Хастха, в която ръцете са разположени да насочват енергия към тялото. Той помага на човека да преодолее определени нежелани черти и зависимости, като успокоява ума и премества фокуса към самонаблюдение.

Kalesvara Mudra Значение:

Позата на Kalesvara Mudra получава името си от Kalesvara, който е господар на времето. Тази йога мудра е влиятелна и може да охлади ума и може да промени чертите на характера за подобряване. Ръчната йога Kalesvara Mudra може да бъде обучена от човек, който се нуждае от оптимистична промяна. Това може да бъде практика за осигуряване на 20 минути на ден.

Опитайте се да поставите калешвара мудра през ежедневната си ежедневна медитация. Ако реагирате енергично, може да получите незабавни резултати. Ако обаче ползата не дойде бързо, бъдете търпеливи и надеждни във вашата практика. Имайте предвид обаче, че макар хаста мудрите да представляват голямо изцеление, никоя мудра не е алтернатива за лекарства, в противен случай медицинска помощ.

Значението на Kalesvara Mudra:

Жестът Kalesvara Mudra ни помага, като премахва противоречивите мисли и ни прави по -спокойни. Той ни помага да мислим и наблюдава нашия характер, навик и действия над времето, отваряйки вратата за промяна. Kalesvara Mudra може да бъде обучен от всеки, който желае промяна. Трябва да се тренира минимум 15-20 минути.

Стъпки за изпълнение на Kalesvara Mudra:

 1. Съберете подложката на средните си пръсти заедно.
 2. В момента докоснете първите две стави на показалеца плюс докоснете палците си.
 3. Извийте другите си пръсти отвътре.
 4. Свършете палци по посока на гърдите.
 5. В момента изпънете лактите си отвън.
 6. Вдишайте заедно с издишването постепенно 10 пъти.
 7. След това гледайте дъха си и удължете паузата по -късно от вдишването плюс издишването. Паузата след издишване трябва да е допълнителна.
 8. Съсредоточете се върху навика, от който искате да се откажете, в противен случай промените, които искате да създадете, и визуализирайте това, което се е случило преди това.

Ползите от Kalesvara Mudra:

 1. Калешвара мудра охлажда ума. Поради тази мудра охладете потопа от мнения.
 2. Тази поза от йога успокоява нервните чувства.
 3. Тъй като се оказваме по -спокойни, толкова по -дълги ще бъдат периодите, заседнали между мислите. В резултат на това ние се превръщаме в по -ясни плюс създаваме нови забележки за себе си. Можем да търсим плюс намиране на решение на нашите проблеми, освен това вследствие на тях, ще наблюдавате неочаквано изменение в живота си. Ще видите плюс превъзходен опит във вашите взаимоотношения, вашето здраве, на работното място и т.н..
 4. Позата на Калешвара мудра е освен това най -добрата за подпомагане на промяната на чертата на характера, откакто тази помощ помага да се контролира ума и мнението.
 5. Тази мудра освен това подобрява паметта, както и концентрацията. Колкото по -спокойно се превръща умът ви, толкова по -добре можете да мислите.

Забележка: Трябва да се практикува минимум 10 до 20 минути на ден за всички цели. Трябва непрекъснато да работим за промяна на нашите черти на характера. Никой не е идеален в света. Въпреки това можем да работим завинаги за тях.

Не забравяйте, че нито една Мудра не ни дава незабавни резултати. Трябва да го практикувате ежедневно за препоръчаните периоди от време. Мудрите помагат за канализиране на енергийния поток в тялото. Те не само почистват тялото, но и премахват токсичните мисли и идеи от мозъка. Ако сте човек, който се бори с неспокоен ум, нежелани мисли, гняв, омраза, раздразнение и зависимости като пушенето, Kalesvara Mudra може да доведе до положителна промяна. Трябва наистина да се съсредоточите върху чертите, които бихте искали да промените в себе си, преди да опитате мудра. Скоро ще забележите истината за вашето съществуване и ще се изненадате да забележите, че сте се променили!