Може да има много фактори, които могат да бъдат като отрицателна енергия в живота ви. Някои хора са наистина сдържани, които лесно се притесняват или дразнят от кратки и прости неща в живота. И аз като мен се притеснявам от много малки дреболии. Неща, които други много лесно могат да пренебрегнат, но аз съм супер ядосан от такива неща.

Независимо дали става въпрос за задръстване, някои незначителни разногласия или малка битка с приятел, или да бъде много незначително. Всичко, което привлича негативна енергия към вас, което превзема вашата позитивност и вие оставате само с негативни чувства и разочарования в живота си. Искате ли да излезете от тази ситуация, след това практикувайте ежедневно Ксепана мудра или други мудри.

Мудрите са просто като начин на живот. Не, нека го поправя. това всъщност е здравословен начин на живот. Практикувате някои мудри, подходящи за ежедневния ви начин на живот, и постепенно продължавате да ги практикувате за по -дълъг период. Тези мудри помагат за премахване на негативната енергия от тялото ви и ви дават някои положителни мисли и прозрения. Тези прости движения или жестове с пръсти ви тласкат към положителен живот.

Ksepana Mudra Значение, стъпки и ползи:

Тук демонстрираме значението на ксепана мудра, изпълнявайки стъпки и ползи с изображение за вас

Ксепана Мудра Значение:

Положителен живот, който е източник на положителни мисли и вашето лично здраве и благополучие. Днешният живот е заобиколен от много напрежения и притеснения, хората са много напрегнати и поемат натоварване много повече, отколкото им позволяват здравето и възрастта. Резултатът е тежки здравословни нарушения и сериозни здравословни проблеми. Някои от тях могат да бъдат дори животозастрашаващи.

Но бихте ли повярвали, че ако ви предложа някои много прости мудри, могат да повлияят на вашето здраве и живот по много положителен начин. Ще се доверите ли на думите ми, ако кажа, че някои прости движения или жестове с пръсти ще отнемат всичките ви негативни мисли и скърби и ще останете само с положителност и щастие около себе си. Да, една такава мудра е Ксепана Мудра.

Известно е, че Ксепана Мудра изхвърля всички токсини и негативни неща от тялото ви. Ще получите само положителни неща и мисли във вашата личност, в живота си. Известно е, че тази мудра отнема всички несправедливи моменти от живота ви.

Как се изпълнява Ксепана Мудра:

Ксепана Мудра - Как да направите стъпки и ползи

Ksepana Mudra е много лесен за изпълнение.

Ето някои от много простите начини за изпълнение на Ксепана Мудра:

 1. Седнете в лотосово или много лесно полуседнало положение. Първото условие на всяко упражнение мудра е комфортът. Трябва да сте в удобна позиция, за да правите това упражнение. След това ви предлагам да седнете на постелка или на светъл килим. Това е така, защото много фитнес експерти и диетолози предлагат да не седите на гол под. Голият под излъчва и излъчва радиация, която не е добра и здравословна, докато правите мудра. Можете да държите очите си отворени или затворени, както желаете. Затворено да, определено гарантира повече концентрация.
 2. Поставете показалеца един срещу друг.
 3. Сега трябва да стиснете и другия пръст на двете си ръце.
 4. Оставете всички пръсти да лежат върху подложките зад ръцете ви за известно време.
 5. Сега постепенно кръстосайте палци и ги поставете в кухината на другия си палец.
 6. Докато в момента трябва да сте в седнало положение, уверете се, че показалеците ви сочат към земята.
 7. Сега трябва леко и много бавно да легнете.
 8. Докато лежите, показалеците ви трябва да сочат към краката ви.
 9. Напълно отпуснете двете си ръце.

Трябва да задържите тази позиция за 7-15 вдишвания с концентрация и върху издишването. След това внимателно поставете ръцете си върху бедрата с длани нагоре.

Предимства на Ksepana Mudra:

Редовно извършването на тази мудра като други мудри има много ползи за здравето.

 • Тази ксепана мудра може да изхвърли токсините и отпадъците от тялото.
 • Той премахва негативните мисли и емоции от ума ви и зарежда позитивността, която помага за подобряване на вашата личност.
 • Винаги ви държи с положителни мисли, което ви кара да се чувствате горди.