Да, Меруданда Мудра! Надявам се, че повечето от вас вече са направили частта Пранаям, но днес обсъждаме за праватама Меруданда мудра. Напълно различен плюс, базиран на стандарта на Аюрведа, йога мудрите се подразбират като лечебен начин. Санскритската дума мудра се превежда като знак иначе отношение. Мудра може да засегне цялото тяло, в противен случай може да бъде лесна позиция на ръката. Мудрите се използват в смес с йогийския поток от прана в тялото, като вдъхновяват различни части на тялото, смесени чрез дишане. Тук днес ние обясняваме подробности за значението на меруданда мудра, как да правим стъпки и ползи заедно с изображенията.

Значение на Merudanda Mudra, стъпки и ползи:

Меруданда Мудра Значение:

Обикновено използвани за пранаяма, ние също ги използваме дълго за нашите техники „Пранично дишане“ плюс медитация. Използвана в медитацията, Меруданда е изключително центрирана плюс успокояваща в допълнение към това, когато е свързана с метод на „вътрешна усмивка“ и Шамбхави мудра, (внимание върху дадена точка от тялото).

Merudanda Mudra Как да направите стъпки и ползи

Меруданда Мудра носи осъзнатост на дъха. В тази мудра човек може да усети дишането, пътуващо по цялото тяло. Тази мудра може да се извършва навсякъде или в седнало положение, иначе в изправено положение. В Merudanda mudra сингълът трябва да остане палец изправен плюс четирите пръста да докоснат дланта, след това да поддържат дланите над коленете си плюс да започнат да дишат бавно и контролирано. Ако палецът е противоположен навътре, тогава енергията се движи и стига до белите дробове плюс долната част на корема, освен това, ако поддържате палеца нагоре, енергията се движи към средната част на тялото по подобен начин чрез палци, обърнати към отделенията след това, човек може да енергизира гърдите, както и гръбначния стълб. Правете всяка стъпка на дишане 8 до 10 пъти, за да получите максимална полза.

Стъпки на Merudanda Mudra:

  • Седнете до гръбнака си прав плюс висок. Отпуснете ръцете си върху бедрата.
  • Извийте ръцете си в юмруци, срещуположно надолу, с палци, простиращи се един към друг. Задръжте умишлено пет минути, докато дишате бавно, все още дишате.

Меруданда Мудра 2:

В Пранаяма „паузата“ между вдишване и издишване в противен случай е от жизненоважно значение. Йогите отглеждат тази „кумбхака“ плюс в тази пауза, освен това получаваме моментна възможност да хванем представа за това „отвъд“ грубо непрекъснатото действие на нашия ум. Това е малко като да гледаме през прозореца към външен свят, с който не сме изпитани – свят бездънен в нашето вътрешно пространство.

Първият доклад за Меруданда с палци, обърнати навътре, насочва захранването към долната част до белите дробове плюс като цяло долната коремна област. Следващата версия чрез „палците нагоре“ насочва Прана към средната част на тялото, както и третата версия чрез извити външни палци канали Прана към горната част на гърдите плюс общия гръбнак.

Меруданда Мудра 3:

Използвайте мудрите в обрат за един цикъл; затова опитайте цикъл за всяка позиция. Освен това можете да експериментирате плюс да разберете, че позицията работи най -добре за вас. Често хората имат сложност при вдишване или иначе при издишване. От време на време се усеща сложност чрез дишане в долните области на гръдния кош, състоянието на долните коремни мускули. Мисълта тук е, че хроничният дишащ гръден кош ще се възползва от използването на Merudanda 3.

Ползите от Меруданда Мудра:

  • Тази йога асана, особено свойството на гръбнака, Ида, Пингла, плюс Сушумна Нади. Изключително полезно е да се намали изпъкналият стомах. Намалява затлъстяването плюс раздутия далак плюс черния дроб.
  •  Той активизира потопа на Прана в Брахма Нади, Сушумна освен това вълнува в началото на Кундалини.
  • Това е наистина прекрасен набор от жестове с ръце, които използваме в Sacred Spiral за декоративна работа с дишането.
  • Засилва стомашния огън. Той вдъхновява работата на коремните вътрешности, черния дроб, бъбреците, диспепсия плюс гастрит. Лекува купчини, простата, нерви, пикочен мехур плюс диабет и др.
  • Циркулирайте праната по гръбначния стълб плюс помага за съживяване на болките в гърба.

По -рано искате да разпознаете всички подробности за това как да направите Merudanda Mudra, тук можете да се обърнете. Освен това има пълни съвети плюс предпазни мерки, които ще ви направят по -лесно да следвате системата.