Доказано е, че упражненията мудра или йога са полезни за човешкото тяло и начина на живот. Много учени са доказали, че ако искате да водите здравословен начин на живот, трябва да включите мудри или йога упражнения в ежедневието си. Има редица упражнения, за да се справите със здравословните си проблеми. И така, днес обсъждаме с йога мудра за болки в гърба.

Мудра на ръцете за болки в гърба Как да направите стъпки и ползи

Болките в гърба са един от най -често срещаните проблеми в ежедневието ви. Дългото работно време, ежедневният стрес и всичко това прави болките в гърба много често срещан проблем. В някои случаи това може да бъде временно, докато при някои хора болките в гърба са много чести. Чувал съм много хора да се оплакват, че болките в гърба са неразделна част от ежедневния начин на живот. Така че, тъй като тази публикация е свързана с мудри за болки в гърба.

Нека зададем въпрос има ли мудра за лечение на болки в гърба? Чували ли сте някога за нещо, наречено болка в гърба мудра?

Мудра за болки в гърба:

Болката в гърба мудра е много ефективна за лечение на болки в гърба. Това всъщност е жест с ръка, който е много ефективен срещу задни мудри. Можем да го наречем точно ръчна мудра за болки в гърба. Казват, че тези ръчни мудри за болки в гърба са изключително ефективни срещу болки в гърба. Тази ръчна мудра помага за балансиране на енергията на тялото, като по този начин лекува или устоява на тялото ви срещу болки в гърба.

Как да правите мудри за ръце за болки в гърба и ползи:

Точно както повечето мудри, тази мудра също се прави с ръце или най -точно с пръсти. Това всъщност е движение с пръст, което има за цел да се отърве от болки в гърба или болки в гърба. Това действа както при болки в долната, така и в горната част на гърба.

Първо трябва да седнете в поза падмасана или лотос. Основната цел е да седнете в удобна поза. Можете да затворите очи, ако искате, това ще ви помогне да се концентрирате и да посредничите много по -добре. Също така, друг важен въпрос сега е, че трябва да седнете. Предлагам да седнете на обикновена лека постелка или дори светъл килим също ще свърши работа.

Всъщност това, което трябва да направите, е да не седите директно на пода. Много експерти и фитнес учени твърдят, че специфичен вид радиация излиза от пода и това не е добре, докато правите някакъв вид йога или медиация. Уверете се, че цялото ви тяло е в много отпуснато положение, лишено от всякакъв физически стрес или други проблеми.

Сега, да преминем към основната част на упражнението. Тъй като това упражнение се прави с двете ръце – дясна и лява. Ще ви дадем подробно описание на двете ръце. Нека първо започнем с лявата ръка. Трябва да оставите палеца, средния и безименния пръст да се допират един до друг в частта на върха. Сега трябва да протегнете безименния си пръст към малкия си пръст.

Сега, идваме в дясната ръка. Трябва да поставите палеца на нокътя на показалеца. Постепенно изпънете всичките си пръсти навън.

Трябва да задържите тази позиция с двете си ръце за известно време. Това може да бъде поне за 5-7 минути. Можете да правите това упражнение по всяко време на деня. Освен това това упражнение не включва използване на никакво оборудване. Така че по този начин ми е много по -лесно да го направя. Нали? Можете да правите тази мудра толкова дълго, колкото смятате за правилно. Можете да го правите, докато не се освободите напълно от болките в гърба. Но моят личен съвет е да продължите дори след това, така че болките в гърба да останат на мили от вас.