Значение на Прана Мудра:

Прана мудра означава „енергията или иначе духът на живота“ в собственото си аз. Сред всички енергии, задължителни за поддържане на баланса в природата, праната има много по -голямо значение. Няма точно време за изпълнение на тази асана/мудра. Въпреки това е вечно по избор да изпълнявате тази мудра насаме. Изпълнението на тази мудра в тиха стая събужда сетивата. Подобно на тази проста плюс налична техника, когато имате нужда от малко повече баланс плюс лекота.

Прана Мудра Как да правим стъпки и ползите от нея

Прана мудра е единична от най -жизнените мудри, тъй като помага да се включи неактивната енергия в тялото. Разгледайте пран мудрите, техниката, изпълнението на стъпки, предпазните мерки и ползите от прана мудра.

Стъпки от прана мудра йога, значение и ползи:

Нека обсъдим стъпки, значения и ползи на пран мудра един по един.

Значение на Прана Мудра:

Прана означава „енергия“ или живот. Прана ваю е изключително ваю. Прана мудра възбужда кореновата чакра, която прави вибрация плюс топлина, която събужда и зарежда тялото с енергия. Силата на живота се проявява и стимулира цялото човешко тяло. Това зарежда тялото с енергия и събужда всички органи. Тази мудра свързва сърцето и душата на човека. То пренасочва този живот към частите, където е най -желано.

Прана ръчна мудра йога е друга широко практикувана мудра за лечение на заболявания.

Стъпки с инструкции за Прана Мудра:

 • Извършва се с помощта на двете ръце.
 • Върховете на пръстена плюс малкия пръст трябва да бъдат съединени с наклона на палеца.
 • Всички останали пръсти трябва да бъдат изпънати направо.
 • Прана мудра променя енергията в тялото, като ви кара да се вписвате в съзнателно дишане чрез практикуването на ръчната мудра.
 • Поемете дълбоко и редовно дъх.
 • Вдишайте и издишайте за една и съща продължителност.
 • Можете да изпеете звука на мантрата „So-hum“. Пейте „така“ при вдишване и „бучене“ при издишване.
 • Въпреки че в началото ще откриете, че е трудно да пеете плюс едновременно вдишване-издишване., С практиката можете да го усъвършенствате.
 • Извършвайте вдишване и издишване (чрез звучене на пеене) непрекъснато 20-30 пъти.
 • Сега се опитайте да се съсредоточите върху ума си.
 • Ще усетите внезапна вибрация в тялото си, вероятна ситуация, в която тялото ви се чувства като плаващо.
 • Изведнъж ще почувствате някакъв непосредствен резултат от прана мудра. Ще бъдете ободрени и обсадени.

Продължителност за Прана Мудра:

30 до 45 минути нормална практика са достатъчни за постигане на перфектния резултат.

Техника на прана мудра:

 • Действа на базата на успешно дишане. Успешното дишане, свързано с тази Мудра, помага в лагера на вниманието. Изпълнителите класически изпитват божествен мир и помагат за разширяване на съзнанието им.
 • Изпълнението на това е внушило на хората местни вярвания. Тази мудра е направена в няколко пози: Ваджрасана, Падмасана, & Сиддхасана йога.

Ползите от Прана Мудра:

 1. Тази мудра помощ елиминира всякакъв вид недостиг на витамини А, В, С, D, Е, К. Тази ръчна мудра може да помогне за контролиране на глада плюс жаждата по време на гладуване.
 2. Това подобрява регулаторната сила на ума. Това може да помогне за справяне с нерегламентираните навици, например хранене плюс нарушения на съня.
 3. Той намалява нервността, като по този начин подобрява самочувствието.
 4. Всяко запушване на вените може да бъде отделено чрез нормалната практика на тази жизнена мудра, тъй като тя контролира подходящ кръвен поток.
 5. Прана мудра помага за борба с хроничната умора, обща слабост плюс ниско търпение.

  Той помага да се управляват емоциите, например гняв, психическо напрежение, завист, раздразнителност, гордост, безпокойство плюс съживяване на щастието, насладата, насладата, желанието, енергията & ентусиазъм.

 6. Вниманието и присъствието на ума могат да бъдат значително подобрени с тази мудра, която ще ви помогне да се представите по -добре.
 7. Той също така има силата да подобри имунната ви система
 8. Печалните очи на Прана мудра също. Възстановява зрението и лекува дразнене на очите като парещи червени сухи очи, катаракта.
 9. В тази мудра земята, водата и елементите на огъня са прикрепени, така че това помага да се премахнат пречките и примесите, присъстващи в кръвта, което води до засилено движение на кръвта.

  Всеки вид спазми в мускулите и болки в краката, излекувани от това заболяване.

Прана мудра за око:

Прана йога мудра е изключително полезна при проблеми, свързани с очите. Хората със слабо зрение трябва завинаги да изпълняват Прана мудра на всеки 15 до 30 минути. Той е изключително полезен при всякакви проблеми, свързани с очите. Той помага за намаляване на зрението, особено когато носите спецификации.

Прана мудра за изцеление:

Жестът Прана Мудра е един от важните лечебни методи, които могат да се използват за повишаване на нивото на прана шакти (енергия), в допълнение към възстановяването на циркулацията на прана шакти в тялото. Опитайте се да изпълнявате тази мудра всеки път, когато ви липсва енергия. Той повишава енергията ви и ви прави по -леки.

Непрекъснатото практикуване на мудрите ще доведе до минимална промяна в тялото ви в пулсовите центрове на ръцете ви, което задейства сигурни лечебни процеси в паралелната част на тялото.

 • Обща слабост, хипертиреоидизъм, ревност
 • Хронична умора, гордост, нетърпение
 • Непоносимост към топлина, обичайно усещане за спешност във времето
 • Раздразнителност, психическо напрежение, киселинност
 • Жълтеница. Проказа, суха, червена, гореща, стареене, кожа; кожни обриви
 • Високо кръвно налягане, Парене в устата, гърлото, стомаха
 • Афтозни язви, Кървави изпражнения, Нестабилност на ставите

Прана мудра йога:

пран мудра йога 1

Тази поза от йога мудра трябва да бъде придружена заедно с падмасана. Това се нарича мудра на живота, тъй като подобрява жизнената ни жизнена сила и овластява живота ни отвътре навън.

Прана мудра възстановява нашите енергийни запаси. Прана Мудра, когато се комбинира с Ваю мудра, помага за намаляване на мускулните болки и навяхвания. Мудрата може да се изпълнява при ходене или седене. Просто включете комбинацията пръст-палец и батерията започва да се зарежда. Уверете се, че го правите за минимум 15 минути.

Прана мудра предпазни мерки:

Пропуснете това, ако страдате от кашлица и настинка.

Не забравяйте първо да научите как да правите Прана Мудра. С времето и практиката ще станете свидетели на ползите от прана мудра заедно със свързаните с тях промени, които ще донесе на тялото ви. Йога и мудра форма на упражнения, обикновено отнемат време, за да насадят промени. Дотогава продължете да ги практикувате ежедневно.