Есента и зимата са сезоните, които посрещаме със смесени чувства. От една страна, ние се отпускаме от жегата и използваме студа като възможност да прекараме много страхотни часове у дома с приятели и семейство. Някои от най -красивите фестивали, които имаме в календара си, се провеждат през есента и зимата. Но в същото време студеното време заедно с по -тъмните часове представляват голямо предизвикателство. Бихме им се насладили по -добре, ако имахме възможност да избягаме от тях между тях. Добра възможност за това би било изборът на ваканционни дестинации през октомври, както и за есента и зимата като цяло. Това би ни развеселило, може би би било и добро за здравето ни и би ни дало нови сили. След всяко ваканционно пътуване можете да се насладите по -интензивно на престоя си у дома. Ето защо сме събрали за вас 9 идеи, които можете да приложите през есента и зимата.

Анталия очаква нови гости за почивка

анталия пуйка идеи октомври ваканция

Ваканционни дестинации в Турция: Пример Анталия

Чудесен пример за ваканционни дестинации в Турция, страна, която не е толкова далеч, е Анталия. Той е идеален за хора, които обичат да се отпуснат с магически гледки от историята. Самата Анталия е под закрилата на ЮНЕСКО и там се срещат няколко култури, включително тези от древността и дес Османската империя.

Със сигурност ще имате възможност да се свържете с местните хора и да изпитате тяхното традиционно гостоприемство. Можете да комбинирате вашата ваканция на плажа с няколко екскурзии. Наблизо има страхотни водопади като този в Курсунлу и можете да посетите и Кападокия. Температурите остават около 25 градуса през октомври.

Коста дел Сол – Чудесно място за култура и почивка през октомври

Коста дел сол малага страхотни идеи за ваканция

Коста дел Сол – музеи и плаж

Можете също така да комбинирате култура и приключенски туризъм по крайбрежието на Коста дел Сол. Всичко е близо един до друг и бихте могли да прекарате няколко часа наведнъж на плажа и след това да се отправите към някои от красивите музеи и археологически обекти. Следобед и вечер винаги има различни театрални представления. Музеят на Пикасо си заслужава да се види особено, а също така можете да посетите красивите църкви в Малага. Най -известните от тях са църквата на манастира Сант Агустин и Санта Мария де ла Виктория – красива базилика. Средната температура през октомври е около 22 градуса.

В Северна Африка, например в Египет, има чудесни ваканционни дестинации за месец октомври

ваканция октомври египет ваканция през октомври

Можете да изберете няколко страхотни ваканционни дестинации в Египет

В Египет и Северна Африка като цяло има много добри дестинации за почивка за месец октомври. Там все още е топло и няма толкова много туристи извън сезона. От културна гледна точка най-интересни тук са древните храмове и гробници. Хората обичат да посещават източните пазари, където можете да се пазарите за истински съкровища на добри цени. Разбира се, не можете да оставите колосалните пирамиди извън вашата програма. Температурите в Египет остават постоянно над 30 градуса през октомври.

Фантастичен плаж на Фаро, Португалия

faro португалия страхотна ваканция

Ваканционни дестинации през октомври в Португалия: пример – Фаро

През повечето време през октомври температурата във Фаро остава над 25 градуса. Със сигурност има ваканционни дестинации през октомври, които са по-топли, но това също е много добър съвет! Разбира се, може да има няколко дъждовни дни тук. Но тогава приказните пейзажи биха могли да изглеждат още по -добре. Дори и да не можете да останете във водата толкова дълго, вероятно пак ще ви е много удобно. Историческите забележителности не присъстват толкова силно тук, както в другите ваканционни курорти, които изброихме по -рано. Но те все още са в достатъчни количества, за да придадат на Фаро уникален древен чар. Иначе това е идеалното място за почивка без прекалено много туристи. Отделете много време за разходки и кулинарни преживявания. Гастрономията и уникалните занаяти в региона ще ви потопят в една от най -популярните европейски култури, португалската.

Ваканционни дестинации през октомври – Малта

идея за ваканция на малта октомври ваканционни дестинации

Европейски дестинации за почивка през октомври: Малта

Обичаме да наблегнем на европейските дестинации за почивка през октомври. От гледна точка на цена и усилия, това е най -добрата идея. Не забравяйте да оставите Малта от списъка си с октомврийски ваканционни дестинации, когато обмислите нейните страхотни възможности. Повечето туристи се радват на почивка на главния остров на Малта и това е правилното решение. Оттам можете да отидете на екскурзии до различни други интересни места. Определено трябва да посетите Валет, столицата. Може би все пак бихте могли да прекарате един ден в рибарското село Марсакслок. Посещавайки малки ресторанти, ще има едно преживяване, което никога няма да забравите. Температурите спадат значително през октомври. В началото те са почти 30 °, но в края на октомври те са все още 20. Така че определено ще се насладите на топло и приятно време.

Дестинации през октомври за градски пътувания: Рим

рим октомври идея топла ваканция дестинации

Рим – култура, но може би и някакъв плаж!

Вероятно няма нужда да ви убеждавате, че определено трябва да посетите Рим. Октомври е добро време, като се има предвид времето, тъй като не е прекалено топло. Човек има търпение за дълги разходки в града и за опашките пред основните атракции. Знаете ли, че в близост до Вечния град има и някои прекрасни плажове? Това може да се използва и за допълване на вашата ваканция. Най -известните от тях са Остия, Ладисполи и Санта Маринела. Средната температура в Рим през октомври е около 22 градуса.

Атина – чудесен съвет за почивка през октомври

идеи за ваканционни дестинации топла атина

Ваканционна дестинация през октомври – Гърция

Градските екскурзии и плажът също могат да бъдат комбинирани в Гърция. Това е следващият ни съвет. Големите градове, особено Атина, са добра идея за това време на годината. Можете също така да изберете между другото островите за вашето пътуване през октомври. Огледайте наоколо за страхотни оферти в Кос, Родос и Кипър. Крит и Фалираки, Тасос и Екатерини са други страхотни съвети. Разбира се, навсякъде в Гърция има забележителности от няколко културни епохи. Освен това има няколко места за ядене и пиене на вкусни вина. Температурите варират в различните региони, но на всички изброени места все още можете да очаквате доста топло време през октомври.

Можете също така да откриете страхотни дестинации за почивка в Хърватия през октомври

места за почивка сплит хърватия

Хърватия през октомври

Хърватия има брегова линия, която е дълга почти 2000 км и там има красиви острови. Има обаче романтични кътчета, които все още не са открити от масовия туризъм. Има много места по крайбрежието, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО, като например крепостта Lovrijenac. Дубровник е известна ваканционна дестинация, която освен всичко друго е вътрешен съвет за гастрономите.

Кипър страхотни идеи

Ето какво трябва да вземете със себе си от ваканцията си през октомври

Ваканционните дестинации през октомври трябва да ви дадат релакс, но и топлина в същото време. Основната идея зад това е, че след това ще имате достатъчно енергия и мотивация, за да поддържате добра форма през цялата зима. Ето защо сме избрали ваканционни дестинации, които предлагат преживявания за добро настроение и контакт с природата, както и възможности за плажна почивка. Няколко дни на такова място биха били перфектна част от вашата есенна и зимна програма за умора.