Сок от арония от арония

Научете страхотните свойства на плодовете на арония и се възползвайте от тях!

Аронията е страхотно растение от семейството на розите. Той е многогодишен и може да достигне височина между 1,5 и 3 м.

Много хора го смятат за дърво. Всъщност това е храст.

Но нещо друго е по -важно. Това е един от най -мощните антиоксиданти в природата. Плодовете на аронията съдържат много органични флавоноиди и много повече витамин Р от ябълките и портокалите. Има много животни, които са открили растението арония и плодовете на аронията и продължават да ги интегрират в менюто си.

Ефект на плодове от арония

Арония арония растение плодове

Много различни растения под това име

Важно е да се разбере, че много различни растения са свързани с това име. Има повече от 20 различни сорта. Сред тях има много хибриди. Най -често срещаната е арония меланокарпа. Плодовете им са черни. След това идва Арония Арбутифолия. При този вид плодовете на аронията са червени.

И двата сорта имат значително количество храна.

Цветя на арония

Aronia arbutifolia Цветове от арония арония

Плодове от черна арония – плодове

Арония Арония храсти растение

Арония с черни плодове

В допълнение към плодовете, черните и червените видове също се различават един от друг по някои други съществени характеристики. Вторият вид има фин торф върху листата. Черните също са по -малки от червените. Растението тъмна арония също е много по -високо. Може да достигне до 2,4 метра.

Арония с черни плодове

Арония Арония растение черно

Аронията с черните плодове има лъскави тъмнозелени листа през лятото. През есента те са покрити с много нюанси на цвят, характерни за този сезон. Става въпрос за червено, жълто и оранжево, както и за различните им смеси.

Плодовете на плодовете на аронията растат в средата на юли. Те са напълно узрели и готови за консумация през август.

Арония – чудото зрънце

Aronia melanocarpa арония растение

Aroniaune Плодове от арония като лечебно средство

Не всеки харесва вкуса на леко горчивите плодове от арония. Но си струва да потърсите подходящ вариант за тяхната консумация. Според много изследвания и експерти плодовете на аронията са наистина здрави. Лечебните свойства могат да се обяснят с високото съдържание на антоцианини. Това са вид разтворими цветни пигменти, които имат ползи за здравето. Те служат като антиоксиданти и показват успешен противовъзпалителен ефект.

Малки плодове с голямо въздействие

арония меланокарпа арония зрънце арония

Антоцианините съставляват значителна част от този плод. Има 725 до 1050 mg на 100 грама пресни плодове. Тези плодове съдържат и много витамин Р. Кръвоносните съдове стават по -пропускливи и в същото време по -твърди. Склерозата и сърдечно -съдовите проблеми също се борят чрез консумация на плодове от арония.

Други важни витамини, които се съдържат в него, са А и Е. Плодовете на аронията съдържат много витамин С, витамин К и витамини от група В..

Естествено лекарство 

Арония арония растение храсти червени листа

Флавоноидите

Още в началото споменахме, че плодовете от арония съдържат много органични флавоноиди. Те включват лутеин и каротин. Те са много важни антиоксиданти. От флавоноидите тук трябва да се спомене и зеаксантин. Това вещество филтрира вредните ултравиолетови лъчи. Така защитавате собствената си ретина.

Горчивият вкус също е много ценен, защото в тези плодове има много голямо количество микроелементи. Има калций, калий, магнезий, както и натрий, фосфор и желязо.

Плодовете на аронията са богати на органични флавоноиди

Арония арония растение листа листа

Плодовете на аронията също съдържат цинк и манган. Има и значително количество йод.

Редовната консумация може дори да намали кръвното налягане и лошия холестерол в организма.

Много силно алкален продукт

През последните години много се говори за алкални продукти. Тъй като в традиционните ни менюта обикновено има по -кисели продукти, трябва да се опитаме да постигнем правилния баланс в организма с алкалните вещества. Смята се, че сокът от арония е естествена защита срещу радиация от компютри и мобилни телефони.

Стъклена купа, пълна с плодове арония

Арония арония растение плодова кора

Brilliantissima, червените плодове от арония

Червените плодове на арония току -що бяха споменати. Сега ще се върнем към това. Това растение достига до 3 м височина. Цъфти в края на септември и началото на октомври.

Съответният вид арония изглежда много привлекателен. Това се дължи не само на дебелата листна маса, но и на факта, че плодовете са яркочервени и лъскави в началото на октомври. В малък мащаб те имат диуретичен ефект и действат като агенти за отвличане.

Червена арония

Aronia arbutifolia арония растение здравословна храна

Подобно на черните плодове от арония, червените се препоръчват и за хора с високо кръвно налягане. Те са здравословни за тази целева група, защото съдържат много малко фруктоза. Те съдържат 3 до 5 пъти повече йод от ягодите, малините и ябълките.

Сок от арония

Сокът от плодове на арония може да се използва при гастрит, хемороиди и проблеми с червата. Тези плодове също имат уникалното свойство да запазват полезните си свойства във всички възможни форми.

 Сок от арония за вашето здраве

Сок от растение арония здравословна храна