Индийско готвене Индийска храна Индийски десерт

 Индийските ястия са съкровищница за вегетарианците

 

Едно от най-добрите места в света за вегетарианци е Индия. Готвенето на индийски без месо е много типично. Може да има много причини за това. Със сигурност това явление може да се обясни с културата и вярата.

В същото време има толкова голямо разнообразие от вкусни индийски зеленчуци, така че няма как да не им се насладите.

Индийско готвене – вегетариански ястия

Индийско готвене Индийска храна вегетарианска Poori bhaji

В Индия храната се разглежда като един от най -успешните начини да се изкупи душата. Ето защо готвенето и кулинарното изкуство като такова заемат специално място в обществото. Те са посредници между боговете и хората. Така че индийското готвене трябва да се прави с много дълбоки познания и отдаденост.

Ястия с къри без месо

Индийско готвене Индийска храна вегетарианско тайландско къри

Индийски зеленчуци

Индийските зеленчуци представляват основата на диетата на много вегетарианци, също и на Запад.Бобът, лещата от различни видове или дори нахутът са част от седмичното меню в специализираните ресторанти. Индия има дълга традиция в тяхната разнообразна подготовка. Това е неизчерпаемо, когато става въпрос за страхотните кулинарни рецепти за индийска кухня.

Чана Масала

Индийско готвене Индийска храна chana masala

Не е добре известно, че хората в Индия ядат много масло. Дори консумацията му е свързана с определена вяра. Индийската храна с много масло също е символ на просперитет. Според вярванията това води до прочистване на тялото.

Saag paneer

Индийско готвене Индийска храна вегетариански сааг панер пресен спанак

Пресен спанак с бяло сирене

Индийско готвене Индийска храна яде спанак от хляб

Искате ли индийски десерт??

Индийският десерт може по някакъв начин да се намери като вариант на няколко места в Европа. И тук има много голямо разнообразие, което в никакъв случай не бива да се изхвърля. Десертите често се правят със сушени плодове, чушки, кокос и леща. Те правят и оризови палачинки, които могат да се консумират както солени, така и сладки.

Много страхотни рецепти за индийски десерти могат да бъдат направени и с кардамон. Кашуто, стафидите и кафявата захар също се използват много често.

Индийски десертен кулфи с шам фъстък

Индийска кухня Индийска храна Индийски десерт кулфи

Докато сте в Индия, можете и трябва да опитате сами индийски десерт от ръцете на продавачите. Пекари и балсами са навсякъде близо до храмовете.

Халва като индийски десерт е различна от тази на арабите и турците. Не забравяйте да го изпробвате. Гулаб Джамун също не е за изпускане. Това е индийският десерт от тесто, който отдавна е обиколил света заради своята слава. Ето един интересен факт: Гулаб е индийската дума за роза. Джамун се отнася до дървото Syzygium jambos. Това е тропически вид и е разпространен в цяла Южна Азия.

Докла

Индийска кухня Индийска храна ориз докла

Индийски зеленчуци и напитки

Разнообразието от индийски зеленчуци и плодове също допринася за факта, че можете да се насладите на много страхотни сокове в тази страна. Лимонадата Nimbu Pani е може би най -популярната напитка там. Алкохолът не е много често срещан. В допълнение към религиозните ограничения, топлината със сигурност също играе роля. Чаят е по -популярен от кафето. Има някои видове палми, чиито листа се дъвчат, за да се подобри храносмилането.

Освежаваща напитка от кисело мляко и мляко – Кардамон Ласи

Индийско готвене Индийски напитки кардамон ласи

Със сигурност сте виждали индийска храна да се консумира с пръсти. Важно е това да се случи с дясната ръка.

Можете да напишете два пъти повече за съкровищата на индийската кухня! Или сто пъти! Надяваме се, че поне сме разбили апетита ви и сме възбудили любопитството ви … Защото това беше смисълът тук!

Готвене на индийски – приемете предизвикателството!    

Индийско готвене Вегетарианска супа от индийска храна

Картофена яхния, но по индийски

Индийско готвене Индийска храна вегетариански панер

Спанак Палак Дал

Индийско готвене индийска храна вегетариански спанак палак дал