Случва ли ви се това отново и отново всеки януари? В началото на новата година често искате да направите някои промени в личния и професионалния си живот, така ли е? Всички се опитваме да планираме времето си по -добре и да живеем по -комфортно. Ето защо в самото начало на годината си поставяте нови цели, към които след това се стремите през следващите няколко месеца и които абсолютно желаете да постигнете. Не можем да възразим срещу това. Целта е добра, но големият въпрос е дали тя също може да бъде изпълнена. Ето защо искаме да ви дадем няколко умни съвета в тази статия как можете да постигнете много добри резултати в края на годината с правилните цели през 2019 г..

Опитайте се да промените досега обичайната практика за вас. Може би сега искате да медитирате по -често?

Умните съвети за определяне на целите за 2019 г. намерете време за това

Най -доброто ръководство е, ако не промените нищо и направите всичко по стария начин, както винаги, няма да получите нищо ново. Очевидно това означава, че тази година ще бъде почти същата като вашата миналата. Това със сигурност би било чудесно, стига да ви харесва. Ако не, направете тези промени, които ще подобрят живота ви тази година и ще ги превърнат в вашите конкретни цели.

Началото на годината е идеалното време за поставяне на нови цели. Със сигурност сте съгласни и в края на тази статия.

С персонала могат да се организират годишни срещи за нови цели.

Цел 2019 умни съвети за провеждане на годишни срещи със служители

Съвет 1: Визуализирайте целите си и ги уточнете

Визуализирането на целите не винаги е лесно. Много хора биха нарекли това чисто сънуване. От психологическа гледна точка обаче е особено важно да се видите психически в края на годината. Затова затворете очи и се опитайте да си представите щастлив и удовлетворен в края на декември 2019 г. Това правят психолозите с клиентите си, когато им помагат да си поставят целите. Творческата визуализация често се използва за бързо изясняване на това, което искат в живота.

 Организират се семинари от опитни психолози, където можете да визуализирате и конкретизирате целите си.

Поставяне на цели 2019 умни съвети Семинар с психолог Визуализирайте и посочете целите

Номерът с визуализацията е да продължите да правите това, докато наистина почувствате чувствата на щастие и благополучие. След това оценете това, което току -що почувствахте по време на визуализацията. Задайте си въпроса: „Какво беше по -различно от сега?“ Мечтаете ли за нова работа или се стремите към по -добре платена позиция? Искате ли да живеете по -здравословно и да поддържате добра форма от началото на новата година? Доволни ли сте от партньора си или искате да промените нещо във връзката? Може би искате да се заемете да спестите повече пари през новата година? Или да напиша книга? Всяка идея е страхотна, но първо трябва да се опитате да я превърнете в реалност. Така че първо направете бележки за това, което може да направи следващата година невероятна за вас.

 Ако планирате пътуване на дълги разстояния и го реализирате през 2019 г., определено ще имате невероятна година.

Умните съвети за 2019 г. планират дълго пътуване и го реализират

  • Съвет 2: започнете от малко и вървете стъпка по стъпка към целите си.

Тази стъпка за поставяне на цели е особено важна. Трябва правилно да прецените къде се намирате сега и какво искате да постигнете до края на новата година. Предприемете конкретни стъпки, за да се доближите до него, но винаги започвайте от малко. Започването с нова цел винаги е най -трудната част, но в никакъв случай невъзможното. Винаги си поставяйте конкретни по -малки цели, които ще ви доведат до голямата крайна цел. Например, ако искате да спестите повече пари, можете първо да отворите спестовна сметка или да проучите нови инвестиционни възможности. Стартирането на бизнес и управлението на собствен бизнес е обща цел. Изготвянето на бизнес план може да е първата стъпка за вас, преди да потърсите офис пространство. Като имате предвид крайната цел, ще ви бъде по -лесно да разберете откъде да започнете.

Правете нови планове с приятелите си и изработвайте целите си заедно.

Цел 2019 умни съвети с приятели изковавайте нови планове, забавлявайте се

Ако искате да станете по -здрави, но целите ви са: „Пийте 8 чаши вода на ден, премахнете захарта и бялото брашно от диетата си, спортувайте ежедневно, играйте йога и станете вегетарианец“, тогава скоро ще се окажете отчаяни за цели. Когато имаме твърде много работа и не можем да направим всичко, често се отказваме от всичко и казваме „Е, опитах се“. По -добре е да се стремите само към една цел и да я преследвате с желание. Ако в момента тренирате 1 път седмично, реалистичната цел е да тренирате 2 пъти седмично през следващия месец. Можете да се приспособите към него и да превърнете упражненията в навик. Само тогава можете да си поставите нова цел и да преследвате по -висока цел.

 Бъдете реалисти за вашата спортна подготовка.

Умните съвети за 2019 г. остават реалистични по отношение на спортното обучение

  • Съвет: Редовно преосмисляйте целите си! 

Твърде често хората си поставят непостижими цели … но след това минава цяла година, преди да осъзнаят и са разочаровани, че не са ги постигнали. Целите отнемат време и енергия, за да бъдат постигнати. Ето защо е важно да ги преразглеждате редовно. Оценявайте задаването на целите си седмично и ще получите добри резултати без никакви проблеми. Например, ако планирате 10 минути всяка неделя, това би бил успешен метод за поставяне на цели. След това решете кои малки стъпки трябва да предприемете през следващата седмица и ги запишете. Ако дори се стремите към 1-2 стъпки седмично, това също е много добре. Защото малките стъпки водят до големи постижения, ако се изпълняват последователно.

Нашият редакционен екип ви желае интелигентно поставяне на цели и ще постигнете най -добрите резултати, към които се стремите.

 С умна настройка на целите можете да организирате правилно времето си и да тренирате по -често през Нова година.

Умните съвети за 2019 г. планират времето за правилен тренинг по -често