йога релаксационен лотос

Йога релаксация: един от най -бързите методи

Йогата като стратегия за релаксация се промени от вид екзотика в ежедневна практика за много хора през последните години, така че е почти задължителна за тях. Защото нивото на стрес в ежедневието винаги е по -високо. Йога техниките винаги са по -прости и по -адаптирани.

Повечето хора са установили, че на практика няма алтернативи на йога като метод за релаксация.

Решаване на проблеми чрез йога в допълнение към релаксацията

Всъщност можете да постигнете много повече чрез йога освен релаксация. В тялото ни има редица неприятни симптоми, които тези техники могат да облекчат. Можете постоянно да разрешавате процеси като наддаване на тегло, постоянна умора, болки в гърба и главоболие. Можете също така да получите лоша концентрация и безсъние от живота си чрез йога.

Намерете баланс с йога релаксация

йога релакс статуя на Буда

Основната цел на йога

Както при всеки метод, същото важи и тук: ефектът е по -добър, ако го използвате по -съзнателно. Искаме да ви помогнем с вашата решителност, за да постигнете повече релаксация чрез йога. Осъзнайте основната цел на йога упражненията. Успокоява ума. Защото това може да ни служи, но и да ни смути много чрез ненужен стрес. Отрицателните мисли са най -вече истинската причина за едното или другото лошо състояние.

Медитирайте всеки ден, ако е възможно

йога релаксация лотосова асана

Вашето тяло също ще реагира по -добре на всякакви други упражнения и мерки за гимнастика, когато психическото ви състояние се подобри. Следователно релаксацията, която следва, е основният елемент в живота на много физически много силни и здрави хора.

Ето как работи

Нека също така накратко да обсъдим как релаксацията чрез йога действа на практика. Смята се, че освен физическата структура на нервната система има и такава, направена от енергия, която има подобна структура. Последното, според учителите по йога релаксация, надхвърля физическото тяло. Това е аурата, т.е. енергийното поле, което обгражда човешкото тяло.

Класически йога пози

йога релаксиращи асани

Различните чакри са разположени в тази енергийна система. Това са центрове. Там са концентрирани много силни енергийни потоци. Те не са единствените места в тялото, където това се натрупва под формата на прешлени. Но те са най -важните. Чакрите работят заедно. Когато всички те работят еднакво добре, телата ни също се чувстват много добре. През повечето време това не е така. Хармонизирането на чакрите също е целта, с която човек практикува йога. Човек се опитва отново да балансира тази естествена енергия. Колкото по -добре работи, толкова по -удовлетворени сме с положителни преживявания, радост, сила и мотивация. По този начин можете също да постигнете релаксация чрез йога.

Техниките

Има няколко техники, които могат да се използват в йога с цел релаксация. Ето защо има толкова много различни стилове. Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да потърсите съвет от някого, за да можете да намерите правилната практика, с която да започнете и след това в дългосрочен план.

Савасана – релаксацията

   йога релаксация савасана асана

Вариант на Савасана с помощни средства

йога релаксация вариация савасана

Задълбочете дишането си

йога релаксация стречинг стречинг

Савасана със столове

йога релакс столове йога постелки

Групова терапия

йога релаксационни групови упражнения

Разтягането отпуска мускулите

йога релаксация на гръбначния стълб

Детска йога

йога релакс детска йога

Придържай се към него

йога упражнения за релаксация асани