Лимонът отдавна се е утвърдил като незаменим плод във всяка кухня. Често четем нова информация за техните свойства, насърчаващи здравето. Добре известно е, че лимонът съдържа много витамин С и затова е много здравословен, въпреки горчивия си вкус. Ето защо всяка домакиня се опитва винаги да има малко лимони вкъщи. Големият въпрос обаче е как можем да запазим жълтите плодове свежи по -дълго. Сигурен съм, че познавате ситуацията: нарязали сте лимон и сте искали да го използвате, но не сте го заобиколили. Всъщност искате да добавите малко лимонов сок към прясната салата или да го използвате за подправяне на пилешкото месо, но за съжаление забравихте лимона в хладилника. Цитрусовите плодове са били в хладилника отдавна, някъде между маслото и наденицата и вече изглеждат мухлясали. За да не ви се случва отново, ние сме ви подготвили умни съвети и трикове за това как да съхранявате лимоните правилно и да ги поддържате свежи за дълго време.

 Знайте точно как правилно да съхранявате лимони?

Съхранявайте правилно лимоновите жълти плодове в селска купа

  • Защо трябва да съхранявате лимоните правилно??

Много хора оценяват здравословните свойства на лимоните и използват жълтите плодове при готвене и печене възможно най -често. Например, ако искате да се отървете от няколко излишни килограма, можете да си направите лимонова вода и да се наслаждавате на нейния тръпчив вкус всеки ден.

Добрите резултати със сигурност няма да закъснеят. Възможните употреби на жълтия плод са почти неограничени, ако искате да се възползвате от неговите здравословни съставки. В много рецепти обаче е посочено, че приемате само половин лимон или настърганата кора от цитрусовите плодове. Какво можете да направите с останалите тогава, питат се мнозина? Отговорът на това е: съхранявайте лимоните правилно. В противен случай плодовете лесно се оформят, няма да отделят добра миризма и бързо ще изсъхнат. Във всички тези случаи е срамно за лимоните и парите, които вече сте похарчили за тях.

 Никой не иска да харчи парите си безплатно, нали?

Съхранявайте лимоните правилно Купете жълти плодове онлайн

  • Какви грешки правят много хора, когато съхраняват лимони??

Човек често прави грешки при съхранението на лимони, поради което плодовете се озовават в кофата за боклук след няколко дни. Например, в повечето случаи поставяте нарязания или наполовина лимон в хладилника, когато нямате нужда от него. Но това не е правилно, защото пресният лимон не издържа на ниски температури. Те не могат да се съхраняват навън дори при високи температури, поради което те не трябва да бъдат на парещото слънце през лятото. При стайна температура се препоръчва съхранение на сенчесто място. Също така избягвайте алуминиево фолио, когато съхранявате лимона. Някои хора смятат, че нарязаният лимон може да издържи по -дълго в това фолио. Но това е сериозна грешка, тъй като според последните медицински изследвания алуминият е вреден за човешкото тяло. Твърде много алуминий може дори да причини рак и болестта на Алцхаймер. Затова бъдете внимателни и предупредени!

 На засенчено и хладно място у дома можете да запазите лимоните свежи по -дълго.

Съхранявайте лимоните правилно и ги съхранявайте свежи на сенчесто място у дома

  • Интелигентни съвети и трикове за правилно съхранение на лимоните

Най -важната информация за правилното съхранение на лимони е накратко обобщена за вас в следващите няколко реда. Запомнете тези умни съвети и трикове и ще имате свежи лимони у дома дълго време.

  • Когато пазарувате, трябва да се уверите, че лимоните нямат синини, нарязани са или изглеждат плесенясали.
  • Също така бъдете внимателни, когато го транспортирате у дома. Лимонът не трябва да се изцежда, в противен случай не може да се съхранява дълго време.
  • Ако винаги съхранявате лимоните отделно от другите плодове, те ще имат по-дълъг срок на годност.
  • Лимон, който вече е бил нарязан, трябва да се съхранява на тъмно и при стайна температура. Най -добре е да ги поставите в чиния или в малка купа, но винаги с отрязаната страна нагоре.
  • Най -добрият начин да запазите лимоните свежи за дълго време е да ги държите в чаша, пълна с вода. Заключващите се консервирани буркани са най -добрият вариант тук. Трябва обаче да сменяте водата на всеки 2-3 дни.

Допълнителен съвет: Не е позволено да се пие тази вода. Но можете да го използвате, за да поливате стайните си растения.

Следвайте нашите практични съвети и хитри трикове за правилното съхранение на лимона и можете да го запазите свеж за дълго време.

 Ако нарязвате лимоните правилно и запазвате останалите, знаете точно как да оценявате парите си.

Нарежете лимоните правилно на филийки и запазете останалото

По-добре е да държите лимоните на стайна температура, а не в хладилник!

Съхранявайте пресни лимони в купа при стайна температура

Пресни лимони в дървена кутия – здраве от природата!

Пресни лимони в дървена кутия Здраве от природата

Лимоново дърво узрели жълти плодове на дървото

 Лимоново дърво узрели жълти плодове на дървото

 Сега знаете как правилно да съхранявате нарязан лимон.

Лимони

Прозрачната торбичка с капачка е добър вариант за съхранение на лимоните в хладилника.

Правилно съхранение на лимоните Съхранявайте в прозрачен плик с капачка в хладилник

Лимони, купени по този начин в прозрачна торбичка с капачка

Лимони в прозрачна торбичка с капачка

 Съхранявайте лимоните свежи за по -дълго време, за да се възползвате по -дълго от техните здравословни съставки.

Запазването на лимоните свежи за дълго време се възползва от техните здравословни съставки

 Лимоните в купа държат нарязан лимон на стайна температура

Лимони в купа