Какво помага срещу слънчево изгаряне? 

Колкото по -хубаво е времето, толкова повече свободно време прекарваме на открито и обичаме да го правим. Идващото лято може бавно да се усети и очакването се увеличава с всеки следващ слънчев ден. Сега сме толкова готови да се наслаждаваме на слънцето с всички сетива, че напълно забравяме за слънцезащитата. Но това не трябва да бъде! Слънцето може да постави широка усмивка на лицата ни, но в никакъв случай не е безобидно. За съжаление, помним това твърде късно, когато кожата вече се зачервява.

За да предотвратите слънчево изгаряне, трябва да се заемете сериозно с темата „слънцезащита“ и да спазвате няколко основни правила. Така ще попиете слънцето и в същото време ще предпазите кожата си от преждевременно стареене и слънчево изгаряне…

Някои важни съвети за оптимална защита от слънце

Какво помага срещу слънчево изгаряне защита от UV радиация

Ако винаги искате да сте добре защитени от слънцето, запомнете следното: Слънцето гори! Без значение дали пиете сутрешното си кафе на балкона, ходите на разходка на улицата или в парка, къмпингувате в планината или лежите на плажа – във всички тези случаи имате нужда от подходяща слънцезащита.

Затова не подценявайте UV лъчите и се „оборудвайте“ добре!

Следните артикули не са просто летни аксесоари, а оръжията ви в слънчеви дни:

Слънчева шапка

∴ слънчеви очила

Слънцезащитен крем

Опаковайте куфара за лятната си ваканция, не трябва да забравяте нито едно от оръжията си. Насладете се на слънцето разумно и избягвайте „горящата топка“ по време на обяд, когато UV лъчението е най -силно.

Уверете се, че имате слънцезащитни продукти в чантата си за плаж

Какво помага срещу слънчево изгаряне Лятна ваканция слънцезащитен плаж

Всъщност кожата не е напълно беззащитна от слънцето. Вероятно знаете, че има 4 типа кожа, които са различно предразположени към слънчево изгаряне. В зависимост от типа кожа, времето за собствена защита на кожата продължава от 10 до 30 минути. По принцип, колкото по -светла е кожата ви, толкова по -малко време за слънцезащита имате.

Продължителността на слънчевите бани зависи от вашия тип кожа и интензивността на слънцето

Какво помага срещу слънчево изгаряне Тестът за слънчева защита означава срещу слънчево изгаряне

Нанесете слънцезащитен крем върху непокрити участъци от кожата

Подходящият слънцезащитен фактор (SPF) за вас е пряко свързан с вашия тип кожа (Тест за тип кожа). Светлите типове кожа се нуждаят от по -висок слънцезащитен фактор (SPF 30 или 50). Нисък слънцезащитен фактор (SPF 20 или 10) е достатъчен за тъмни типове кожа. Тези цифрови стойности показват съответната защита срещу UV-B радиация, която е отговорна за слънчево изгаряне. Въпреки това UV-A лъчението причинява дълготрайни увреждания на кожата, като стареене на кожата и рак на кожата. Ето защо трябва да обърнете внимание и на логото UV-A, което може да се намери под формата на кръг върху слънцезащитните продукти. UV-A защитният фактор трябва да бъде около една трета от UV-B защитния фактор. 

Какви слънцезащитни продукти има?

За да се осигури оптимална защита от слънце за всички типове кожа, пазарът предлага голямо разнообразие от слънцезащитни продукти. В зависимост от собствените си предпочитания, можете да изберете един от следните продукти:

Слънцезащитен крем – високото съдържание на мазнини в крема предлага много ефективна слънцезащита

Lo Лосион за слънце – грижи се за кожата особено добре

El Гел – съдържа малко мазнини и затова е много подходящ за мазна кожа

Спрей – може лесно да се разнесе върху кожата

Бъдете щедри, когато нанасяте избрания слънцезащитен крем и не забравяйте да го нанасяте отново и отново

Какво помага срещу слънчево изгаряне Слънцезащитни продукти Слънцезащитен тест

Моля, не забравяйте слънчевата си шапка!

Без слънчева шапка може да бъде опасно за вас през лятото и особено на плажа. Със сламена шапка вече сте добре въоръжени и още по -добре защитени от UV лъчение.

Уверете се също, че UV лъчението е вредно не само за кожата, но и за косата. С подходящ UV спрей можете да защитите косата си от слънцето и солената морска вода.

Със сламена шапка на главата си добре защитени от слънцето 

Какво помага срещу слънчево изгаряне Не забравяйте слънчева шапка

Слънчевите очила не са просто шикозен моден аксесоар

Точно като кожата и косата, очите ви също се нуждаят от специална защита. Суетата не играе роля тук. Освен че причинява бръчки, UV светлината е изключително вредна за здравето на очите ви.

Колкото по -големи и по -тъмни са лещите, толкова по -защитени са очите ви

Какво помага срещу слънчево изгаряне Слънчевите очила UV лъчите предпазват очите

Слънцезащита за цялото семейство

При децата защитните механизми на кожата все още не са напълно развити, поради което детската кожа е особено чувствителна към UV лъчение. Въпреки това децата прекарват много повече време на слънце от възрастните и съответно се нуждаят от специална слънцезащита. Покрийте чувствителната детска кожа с дебел слънцезащитен крем с висок слънцезащитен фактор (SPF 50), който предпазва и от UV-A радиация. Специалните детски кремове са водоустойчиви, овлажняващи и без парфюм и консерванти.

Бебетата и едногодишните деца никога не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина. Защитете вашето мъниче със специално UV защитно облекло и го оставяйте само на слънце за кратко, а не по обяд!

Слънчевите изгаряния в детска възраст увеличават риска от рак на кожата по -късно

Какво помага срещу слънчево изгаряне Лятната ваканция защита от слънцето на децата