научете медитация статуя на Буда

Изучаване на медитация: толкова е лесно

При изучаване на медитация е важно да пречистим съзнанието си и след това да се концентрираме много по -добре. Това е практика за насърчаване на здравето, която трябва да включваме в ежедневието си за петнадесет минути всеки ден.

Разбирането на обучението по медитация като удоволствие

научете медитация свещи камъни бамбук

Трябва да разберете обучението по медитация като приятен процес. Защото и той е един от тях. Това ще ви даде различно отношение към живота. Ще преминете през живота с повишено самочувствие. Това са ползите от медитацията. Научаването им не е толкова трудно, ако намерите правилния начин. Ето няколко съвета, които се надяваме, че ще ви свършат работа.

Медитация – от учене до практика

научи медитация шива седи

Медитиращи монаси

научете медитация манастир ашрам

Медитирайте сред природата

научете медитация горско езеро

По -долу ще намерите инструкции, чрез които можете да научите медитация стъпка по стъпка чрез практика. Легнете в удобна поза. Вдишайте дълбоко и много бавно и наблюдавайте тялото си и издишайте.

Сега се опитайте да идентифицирате напрежението в тялото си. Продължете да дишате по току -що описания начин и гледайте как това освобождава напрежението в точката, в която сте го идентифицирали.

Съсредоточете се върху една мисъл

научете работен ден за медитация

Ако сте успели това, а именно да концентрирате съзнанието си върху една мисъл, тогава ще се научите да медитирате. Най -вече в този случай човек е успял да концентрира собственото си съзнание на нивото на алфа вълните. Тогава със сигурност сме в състоянието, което е най -подходящо за релаксация и почивка.

Можете също така да се съсредоточите върху проблемен въпрос, като медитирате. Ако насочите цялото си съзнание към него, много вероятно ще намерите решението на проблемите си по-лесно. Така че научаването на медитация също може да бъде много полезно за успешно справяне с трудни предизвикателства.

Какво се случва, когато сте „нов“ в медитацията

Ако сте начинаещ в научаването на медитация, ще откриете, че съзнанието ви се пренася от една мисъл към друга. Да се ​​справим с това е основната цел на тази професия. Това ще работи все по -добре с времето.

Както всичко останало, научаването на медитация може успешно да се усвои по -добре само чрез ежедневна практика. Отделяйте време всеки ден – 15 до 30 минути.

Групова медитация

научете медитация групова медитация

Вие също трябва да създадете подходящи условия за това. Трябва да се изолирате, да изключите телефоните. Понякога дори работи по-добре навън в парка, защото вкъщи винаги има шумни съседи, които се появяват в неподходящо време.

В един момент дори ще можете да медитирате на много различни места. Ако в един момент сте успели да игнорирате гласовете на хората в парка или дори телефона, значи процесът на изучаване на медитация е успешен.

Медитирайте в парка

научете медитация парк трева

Помага при научаването на медитация

Има много инструменти, които могат да се използват в обучението за медитация. Те са особено полезни в началото. Това могат да бъдат слушалки. Музика за медитация може да се изтегли и от интернет. Помага ви да медитирате и да се изолирате от външната среда.

Можете също така да намерите много техники за медитация, които се ръководят от модератор. Те често са посветени на решаването на конкретни проблеми, като например освобождаване на материални блокажи или освобождаване на болезнени мисли за миналото.

Йога медитация

медитация научете йога практика

Медитирайте в определена поза

научете йога упражнения за медитация

Медитация като в Шаолин

научете шаолин за медитация

Медитация при залез слънце

научете медитация плаж море