подходяща стоматологична грижа момиче мие зъби

Поглеждайки назад към хигиената на устната кухина

От колко време хората са използвали четки за зъби? Някой от нашия редакционен екип зададе този провокативен въпрос миналата седмица. Знаеш ли какво: Всъщност всички бяхме шокирани от отговора.

Правилната грижа за зъбите не винаги е била толкова лесна, колкото е днес

хигиена на устната кухина мийте зъбите си правилно

Цветни четки за зъби

Правилна четка за зъби грижи розово зелено синьо

Още преди 3500 г. нашите предци са имали свои инструменти Устна хигиена и се грижеше за красивата й усмивка. По това време във Вавилон хората вече дъвчеха малки пръчици, за да си мият зъбите. С течение на времето те се превърнаха в по -големи елементи. Приличаха на химикалки и бяха малко като четки за рисуване.

Преди много години хората се грижеха за усмивките им

подходяща грижа за зъбите красива усмивка

Някои жители на Австралия и Африка все още използват подобни инструменти за поддържане на устната си хигиена. Според източници такива пръчки за зъби са били използвани в Китай около 1600 г. пр. Н. Е.

Четката за зъби с коса

Що се отнася до съвременната форма на грижа за Устна хигиена Що се отнася до бюстове с коса, корените са в китайската история. Това се връща във времето около 1600 г. пр. Н. Е. Заточени зимни косми на сибирското прасе са използвани за приготвянето на първите четки за зъби.

Древните китайци имат особено голям принос за развитието на денталната помощ

Орална хигиена четка за зъби четка за зъби

Възхитително и смешно е, че въпреки тези постижения китайците са имали митологични вярвания за произхода на зъбните заболявания. Те вярвали, че са причинени от бели червеи с черни глави. Те също така твърдо вярваха, че след като извадите зъбите си, можете да ги видите.

Уилям Адис

Изобретателят Уилям Адис е бащата на съвременната версия на четката за зъби. Той създава този продукт през 1780 г. Използват се също кости и животински кости. Не е много по -различно от китайското, нали?

Как е изобретена съвременната четка за зъби?

хигиена на устната кутия william addis четка за зъби

В края на краищата семейните наследници на Уилям Адис започват бизнес около 1800 г. Той беше успешен и четките за зъби вече се продаваха в Европа и Япония. Масовото производство на четки за зъби стартира в САЩ. Този факт може да се проследи до 1885 година.

Най -новото развитие в производството на четки за зъби

Ето някои по -важни факти за четката за зъби, които използваме Устна хигиена е толкова фундаментално. Естествената коса е заменена със синтетична през 1938 г. Първата електрическа четка за зъби беше на пазара само 21 години по -късно.

Изберете най-подходящия тип четка за зъби за вас

история за съвременна четка за зъби за хигиена на устната кухина

Електрическата четка за зъби – последното изобретение в стоматологичната помощ

устна хигиена електрическа четка за зъби мийте зъбите си

Много хора днес предпочитат електрическите четки за зъби

Красива междурасова двойка в банята, миеща зъбите

Пастата за зъби

Но къде е нашето Устна хигиена История на пастата за зъби? Той също е там по -рано, отколкото си мислите. Историите за различни смеси за стоматологични грижи датират от 1550 година. По това време за това са били използвани смеси от восък, мед и различни растения. Но преди това древните гърци са използвали водорасли, талк и дори животински нокти за почистване на зъбите си. Но те често са увреждали външния вид на зъбите. Те просто не са били наясно с разрушителния ефект на някои агенти върху повърхността на зъба. Масовото производство на паста за зъби датира от 70 -те години на миналия век. Това се случи, както можете да си представите, в Съединените щати.

Как се появи днешната паста за зъби?? 

Орална хигиена Измийте правилно зъбите си четки за зъби

Не пренебрегвайте правилната грижа за зъбите

Четка за зъби с четка за устна хигиена правилна грижа за зъбите

Е, не всичко, което имаме днес за това Устна хигиена Историята, която четката за зъби и пастата е преживяла, е страхотна и приятна. Но нека бъдем благодарни за всичко: Всички тези стъпки водят до отличен Устна хигиена които ни е позволено да практикуваме всеки ден у дома тези дни.

Важно е и децата да си мият правилно зъбите

правилна грижа за зъбите четка за зъби малко момче