Празничният сезон все още е в разгара си. Да, пътуването е много забавно, но какво можете да направите, когато имате куче у дома? Можем ли да вземем нашия четириног приятел със себе си на почивка? Изправени ли сте пред същата дилема малко преди планираното пътуване? Подготвили сме за вас практически съвети, които ще ви помогнат да прекарате страхотна почивка с кучето си. Има и дейности за вашия домашен любимец, за да ги накарате да се чувстват страхотно. Но най -важното е да помислите предварително за малки детайли и да избегнете неприятни изненади. Например, трябва да имате (или да наемете) достатъчно голяма кола, ако искате или трябва да шофирате с часове. Целта е вашият домашен любимец да получи достатъчно място в колата. След малко ще ви кажем какво можете да подготвите преди пътуването, да го държите под ръка по време на пътуването и да направите на дестинацията за почивка!

Животински добре – прекарайте страхотна ваканция с кучето си!

ваканция с куче кучето трябва да се чувства комфортно в колата

Практически съвети за вашата подготовка за пътуване с вашето куче

Преди да тръгнете, изчеткайте кучето и срешете излишната коса, за да не остане в колата. След това трябва да премахнете това, както и да почистите колата. Това може да ви се стори тривиален въпрос сега, но от практическа гледна точка е важно и ви спестява допълнителна работа след пристигането на мястото за ваканция.

Подготовката за празниците е всичко и краят на една добра почивка с куче

ваканция с куче, подготвящо се за пътуването

Преди да пътувате, трябва да се уверите, че вашият четирикрак приятел има паспорт. Този документ включва неговото име, раса, възраст и номера и адреса на мобилния ви телефон. Тази информация също трябва да бъде в нашийника на кучето и да се използва при спешни случаи, ако четириногият приятел се изгуби в дестинацията за почивка. През последните години много собственици са избрали идентификация на микрочип. Това несъмнено е по -добър вариант, тъй като яките могат лесно да се свалят. Чип е вграден под кожата на вашия домашен любимец и остава там за цял живот. Безопасен и надежден.

С вградения микрочип нищо лошо не може да се случи с вашия домашен любимец

ваканция с куче, посещаващо град

Преди да отидете на почивка с кучето си, се препоръчва да получите неговите здравни данни от ветеринарния лекар. Така че можете да докажете навсякъде (ако е необходимо), че вашият четирикрак приятел има всички ваксинации. Включително ваксинация срещу развъдник кашлица. Това е силно заразна инфекция на горните дихателни пътища, която се разпространява бързо.

Допълнителен съвет: Вземете със себе си няколко снимки на вашето куче. Едва ли ще се изгубите на почивка, но кой знае … Случват се инциденти. Фактът, че любимият ви избяга от колата или хотелската стая в курорта, е също толкова ужасен за животното, както и за неговия собственик. Актуалните снимки на кучето ще помогнат на вас и други хора да намерите отново четириногия приятел.

Вземете актуални снимки на вашето куче с вас на почивка

пътуване и ваканция на почивка с кучето

Интелигентни съвети за пътуване с вашето куче

В момента можете да намерите всякакви аксесоари за пътуване за кучета в специализирани магазини – от обикновени транспортни кутии до детски креватчета до сгъваеми рампи. Тези малки и / или големи екстри ви позволяват да пътувате безопасно и комфортно с вашия домашен любимец. Трябва да се осигурят и специални ястия за храна за кучета и питейна вода. Най -добре би било да се придържате към същия график на хранене, както обикновено вкъщи, докато пътувате. Не забравяйте да давате на кучето си достатъчно вода през горещите летни дни и да го поддържате добре хидратиран. Той се нуждае от повече вода през летните жеги! Със сигурност ще се окажете принудени да спирате на всеки няколко часа по време на дълго шофиране. Това е много практичен съвет за всеки ваканционен пътешественик с куче. Спрете колата на тревна спирка за почивка и заведете кучето на кратка разходка. Вашият домашен любимец ще изразходва малко енергия в процеса, което всъщност е задължително за него.

Кратък престой и разходка в поляната са необходими за кучето и собственика

почивка с куче правете кратки почивки по време на пътуването

Полезни съвети за добър ваканционен престой с вашето куче

Веднага щом пристигнете на вашата ваканционна дестинация, ще имате съвсем различни притеснения, ако не сте планирали всичко предварително. Ще започнем веднага с най-важния съвет: останете само в хотели, подходящи за домашни любимци! По принцип за четириногия приятел няма доплащане. Възможно е обаче да има ограничения за броя на разрешените кучета, техния размер и тегло. Така че преди да направите хотелска резервация, разберете подробно онлайн какво е и какво не е позволено във въпросния хотел. Най -добре е да се обадите на избрания от вас хотел, където планирате да отседнете по време на ваканцията си, за да разберете, че кучетата са позволени там. По време на телефонното обаждане можете да получите допълнителна информация за определени ограничения или допълнителни такси.

 Настанете се само в хотели, подходящи за домашни любимци!

пътуване и ваканция с кучето в хотел, подходящ за домашни любимци

Вечеряйте в ресторанти, подходящи за домашни любимци. Потърсете ресторанти (обикновено със слънчеви тераси или други открити зони!), Където е разрешено да доведете кучето си. Преди дори да си тръгнете, проучете онлайн ресторантите и баровете, подходящи за домашни любимци, във вашата ваканционна дестинация и направете списък с такива места. Да, но празниците не са само да се храните добре и да спите удобно. Затова помислете за интересни занимания за свободното време, които можете да правите с вашия четирикрак приятел. Бягане, игра на топка, плуване и много други могат да се правят с вашия космат приятел на почивка. Със сигурност ще излезете с нови идеи на място!

Допълнителен съвет: И накрая, има наш специален съвет! Почистете веднага след кучето си! Вземете предварително торбички и торбички за кучешки каки. Така че нищо не може да се обърка на почивка.

Просто следвайте нашите съвети и ще прекарате една прекрасна почивка с вашето куче! Искаме да ви пожелаем това!

пътуване и ваканция с кучето развлечения с домашния любимец

пътуване и ваканция с кучето пийте достатъчно вода

пътуване и почивка с кучето страхотни идеи за свободното време

почивка с куче прекарвайте приятни моменти с къщата си скъпа

почивка с вашето куче вълнуващи преживявания с вашия домашен любимец

ваканция с куче, подготвящо домашния любимец за пътуването