Независимо дали искаме да го приемем или не, времето и времето играят решаваща роля в живота ни. Те влияят върху работните ни дейности, чувствата и плановете ни. Дори сънят ни. Да, при липса на дневна светлина и в студа, ние чувстваме по -голяма нужда от повече сън. Да, но реалността е малко по-различна: вместо да спят по-дълго, много хора не получават подходящ и спокоен нощен сън през зимните месеци. Защо е така и какво може да се направи по въпроса? По -долу ще ви дадем умни съвети и трикове за това как можете да спите по -дълго през нощта и да започнете новия ден добре отпочинал и в добро настроение сутрин. Останете на линия и научете повече по темата!

Подарете си спокойни часове вечер преди лягане

По-специално през последните няколко седмици на зимата много хора се чувстват напълно потиснати от дългия и студен сезон, постоянно са уморени и им липсва стремеж. Повечето от тях реагират нервно в много често срещани ежедневни ситуации и бързо губят равновесие. Темата, която често се обсъжда сред приятели и семейство, е зимната депресия.

За жалост! Повишеният стресов фактор на работното място, неудовлетвореността в партньорските отношения и многобройните задължения в ежедневието влияят на обичайния ни ритъм на живот и също така позволяват на хормоните да играят роля. Тогава какъв е резултатът: много хора се чувстват уморени през деня и остават до късно през нощта! Нямате здравословен нощен сън и на сутринта се събуждате малко изтощен, вместо освежен. Влезли ли сте и в този порочен кръг??

 Можете ли да спите добре през нощта?

Повече сън през зимата

Защо е така? Всички ли сме забравили, че зимата е изключително успокояващо и много романтично време. През деня можете да се любувате на покрити със сняг планини и заснежени пейзажи, да се наслаждавате на уютни часове на гушкане вечер с любимия човек на дивана пред кутията с цигари или да провеждате дълги дискусии в добра компания пред пукащия открит огън. , с бутилка хубаво вино, разбира се. Кариерата, професионалният успех и парите за съжаление са много важни в нашето общество, поради което обикновените радости от живота отстъпват на заден план. Или мнозина са на мнение, че в момента нямат време за това. Благодарение на нашите съвети за повече сън можете да промените много в живота си и да се насладите на заслужен сън.

Получете съня, който заслужавате

Повече сън през зимата Позволете си да спите най -добре през нощта

  • Защо се нуждаем от повече сън през зимата??

Тялото изисква повече сън през тъмния сезон. Например, наблюдавайте животните сред природата, те се радват на дълга хибернация в тъмните месеци! Но сега хората също се нуждаят от повече сън! Дълготрайната липса на дневна светлина ни прави уморени и изтощени. Поради тъмнината тялото започва да отделя повече от хормона на съня мелатонин, поради което все още не се събуждаме добре сутрин и се чувстваме отпаднали. Имаме нужда само от слънце! Само естествената светлина спира производството на мелатонин и ни въвежда в балансиран ритъм на сън-будност. Нашият съвет е: по -добре е да не обмисляте веднага възможността да организирате светлинна терапия у дома за себе си и близките си, а да използвате всяка възможност да прекарвате възможно най -дълго на открито всеки ден.

И ние искаме да подкрепим този съвет въз основа на научна информация: в нашите затворени помещения светлината на лампата достига максимум 500 лукса, в сивите зимни дни е приблизително 7000 лукса навън. Оставяме заключението на вас! Но ние сме сигурни, че ежедневният престой навън на чист въздух е 100% добър за вас!

 Всяко упражнение е много полезно и здравословно.

Повече упражнения на открито, повече сън през нощта

 Спортът през зимата ви поддържа в топ форма!

Спорт през зимата

  • Повече упражнения и повече сън работят срещу зимния блус

Изследователите и учените на съня казват, че липсата на движение през зимата е виновна за проблемите ни със съня през тъмния и студения сезон. Съгласни сме с тях и просто казваме – ходете по -често на разходка, дори през зимата! Всяко движение на чист въздух е здравословно! Не позволявайте на правилата, мъглата и студът да ви спрат, тялото се нуждае от повече упражнения и след това ви благодари за това с повече сън. Бързи, но релаксиращи разходки в снега, скандинавско ходене с добър приятел, колоездене, джогинг и много други могат да се правят през зимата. Всяка спортна дейност е добра за тялото и душата ви и ви гарантира по -добър нощен сън!

 Джогингът в снега е голямо забавление за много хора и ги поддържа във форма и здрави

Бягане в снега

  • Подарете си повече вътрешен мир и хармония у дома!

Както е известно, сънят ни зависи от емоциите и преживяванията ни през деня. Ето защо съветваме да подготвите тялото за спокоен сън. Подарете си комфорт и много почивка у дома. Без спорове, без стрес вечер! Тихите разговори, релаксиращите моменти за двама и лека вечеря са едни от най -добрите практики за почивка. Можете да се поглезите с чаша вино пред пращящия открит огън и да се насладите на сплотеността с партньора си. Експертите съветват да си вземете гореща вана преди лягане. Това отпуска и е добро за тялото и душата. А когато го комбинирате с аромотерапия или масаж с етерично масло, наистина ще спите като новородено.

Искаме да ви пожелаем това! Следвайте нашите добри съвети, защото няма съмнение, че заслужавате повече сън през зимата!

Горещата вана със соли за баня трябва да е на високо място в списъка ви със задачи

Вана със соли за вана

 Терапията с етерични масла може да направи чудеса – тогава се чувствате добре и спите през нощта!

Терапия с етерични масла

 Можете да се поглезите с чиста релаксация във ваната

Релаксираща вана

 Възползвайте се максимално от малкото зимно слънце

Възползвайте се пълноценно от малкото слънце и отидете на много разходки на открито

И започнете новия ден с джогинг за двама в снега!

Джогинг в снега при всяко време Правете много спортни съвети за повече сън

Или вървете много пеша!

Ходете много по снега, чувствайте се добре, спите по -добре

 След това пригответе горещ билков чай ​​в топлия си дом

билков чай

Билковият чай е от съществено значение в студените зимни дни и има много успокояващ ефект

Билков чай

Що се отнася до спокойствие и спокойствие, можете да превключите надолу

 Насладете се на тишина и спокойствие в собствените си четири стени

 Открийте красотата в простите неща

Открит огън на заден план

Прекарайте вечерта в добра компания

Обществени събирания край огъня, двама души разговарят, пият чай

Настанете се удобно у дома и се насладете на малко плодове и чаша червено вино пред камината

Отпуснете се за повече сън