симптоми на стрес положителна страна

Симптоми на стрес – интересни факти и полезни съвети

Имате ли понякога чувството, че се стресирате само като говорите за стрес? Уморихте се да казвате колко фактори има в ежедневния конфликт и колко е невъзможно да се отпуснете при дадените обстоятелства?

Работата, икономическата ситуация, медиите, замърсяването – всички те са ужасно вредни и ни създават проблеми!

Това може да се чуе навсякъде!

симптоми на стрес отрицателно положително въздействие

Но най -вече сме стресирани, защото знаем колко е лош стресът и колко безпомощни сме срещу него. Затова много от нас остаряват, грозни, психически нестабилни и боледуват много бързо … А медиите и интернет? Е, със сигурност има много. Но понякога изглежда също така, че бихме могли да бъдем по -добре продадени всички пакети за релаксация, ваканционни оферти и едното или другото лекарство …

Разпознайте симптомите на стреса

стресови симптоми тенденции в начина на живот

Възстановете качествено …

симптоми на възстановяване на стреса

Така или иначе. Всеки повече или по -малко обективно настроен човек би потвърдил от опит, че стресът има и някои добри страни. Всеки от нас все още може да си спомни една или друга ситуация, като премине на ново ниво в своето развитие при екстремни обстоятелства. Вярно ли е или?

Признайте положителната страна на стреса

симптомите на стрес тревожност причиняват проблеми

Така че днес говорим за положителната страна на стреса – „симптомите“. Нека да видим заедно какви добри неща могат да донесат със себе си.

Какво е стрес?

Но нека направим крачка назад. Нека поговорим за стреса и симптомите като такива. Телата ни са програмирани да взаимодействат и да реагират на атмосферата на всички нива. Това включва различни стимули: физически, психологически, емоционални и т.н..

Случва се следното: Жлезите с вътрешна секреция, хипофизната жлеза и надбъбречните жлези отделят хормоните по много различни начини. Нивата на кръвната захар се покачват изключително, бронхите се увеличават, потните жлези отделят повече секрет и подготвят регулирането на телесната температура.

Познайте симптомите на стреса?

преодоляване на симптомите на стрес стрес

Ако си представите визуално тези процеси, бихте забелязали, че те образуват ос. Тази ос може да остане в движение няколко дни и след това да се изключи веднага щом обстоятелствата позволяват. Подходящата им функция гарантира реакция на двете основни чувства, характерни за стресовите ситуации: страх и гняв.

С други думи: организмът не реагира на стреса, както на опасността. По -скоро те са стрес Симптоми често реакции, които биха могли да бъдат полезни в много ситуации.

Сега нека разгледаме по -отблизо положителните страни на стреса и неговите симптоми

Че ние от време на време стрес Симптоми шоуто изобщо не е толкова лошо. Това означава, че ние сме здрави хора с естествени реакции. Поради стреса можем да избягаме от монотонността на ежедневието. Нека бъдем честни: кой иска да скучае в живота си? Стресът прави всичко по -вълнуващо и интересно. Просто се чувстваш по -жив и по -добър.

Запознайте се с ползите от стреса

симптоми на стрес добра страна лоша страна

Преразгледайте отношението си: не казвайте наизуст, че всичко има добра страна. Защо не се научите да прилагате тази мъдрост на практика. Ако се научите да виждате стреса като вид фитнес за собствената си издръжливост и преодоляване, всъщност ще се радвате на предизвикателствата. Както при спорта!

Възможност за самопризнание

Щастливите хора виждат всичко като възможност за самосъзнание. Това може да се случи и поради стреса. Често нашите лоши страни и слабости излизат на повърхността. Много хора дори не биха ги забелязали без такива ситуации.

Така че стресът ни помага да ги разпознаем, да ги преодолеем и в крайна сметка да станем по -щастливи

симптоми на стрес положителна страна саморазпознаване

Има и положителни събития, които предизвикват стрес

Сватбите и семейните събирания, пътуванията и преместванията също могат да бъдат стресиращи. Не бихте ги описали като отрицателни, нали?

Сватбата често причинява стрес …

стрес симптоми сватба положителна страна

За някои хора семейните тържества са особено стресиращи

симптоми на стрес тенденции в начина на живот на семейното парти

Кога стресът се влошава??

Всъщност стресовите ситуации и невъзможността да се справим с тях са това, което трябва да избягваме. Ако нещо продължава твърде дълго, това също може да предизвика фобия и постоянно чувство на несигурност.

Така че трябва да потърсите съвет от специалист или да направите нещо, за да преодолеете това състояние

симптоми на стресови тенденции в начина на живот

Важно е обаче да се грижите за причините, а не след спирането стрес Симптоми стремя се!

 Преодолейте стреса

симптоми на стрес работят забързан живот