Трябва да бъдете информирани, когато става въпрос за ремонт на вашия дом

Имате ли собствен нов апартамент? Поздравяваме ви за това. Насладете се на всеки миг в новия си апартамент и очаквайте с нетърпение покупката на вашия имот всеки ден. Но не забравяйте да бъдете практични. Апартаментът не винаги остава нов и в един момент трябва да го ремонтирате. За да не настъпи този момент твърде бързо и ремонтът да не ви струва твърде много, трябва редовно да извършвате някои практически мерки. Имаме готов списък с тях. Той е дълъг и може би малко скучен, но препоръчваме да го прочетете и да запомните най -важното!

Когато ремонтирате къща, трябва да се има предвид много 

къща ремонт таванска изолация илюстрация претоварване

Всички тези съвети са уместни, ако имате дом. Някои също засягат тези от вас, които живеят в нов апартамент. Ако сте във втората група, може да се наложи да зачеркнете някои от точките.

Изолацията на тавана сега се регулира от закона за всички 

илюстрация на изолация на таванско помещение

Проверете изолацията на покрива

Най-големият разход обикновено е свързан с обновяване на покривната конструкция. Годишната поддръжка на покрива и редовното му подновяване ще ви спести много разходи в дългосрочен план. Затова редовно проверявайте покрива за повреди и дефекти.

Научете за възможно държавно финансиране 

къща ремонт таванска изолация

Внимателно проверете инсталациите за топла вода и електропроводите

Повредата на инсталациите за електричество и топла вода е от една страна опасна. Освен това те се отразяват негативно на сметките ви за електроенергия и на качеството на живота ви като цяло. Те трябва да се проверяват редовно и малките дефекти да се отстраняват бързо. Това означава, че нова инсталация или цялостен ремонт няма да се дължат толкова често и след това също ще струват по -малко.

Мислете и живейте устойчиво. Това е умно 

къща ремонт таванска изолация илюстрация претоварване интелигентен дом2

Инсталирайте таванни вентилатори, ако все още нямате такива

Ако нямате таванни вентилатори, силно препоръчваме да ги инсталирате. Първо, те изглеждат шикозно и също допринасят за изискания стил на вашия интериорен дизайн. Освен това таванните вентилатори осигуряват по -добра циркулация на въздуха в помещението. Така лятото става по -хладно, а зимата по -топло. Въздухът остава по -свеж и по -приятен.

Оптимизирайте потреблението на вода по модерен и екологичен начин

къща обновяване таванска изолация илюстрация задръстване водопровод

Запечатайте свободно стоящите водопроводи

Имате ли видими водопроводи? Препоръчваме ви да запечатате това. Това също е чудесна възможност да го адаптирате към съществуващия интериорен стил. В допълнение, такава мярка ще гарантира, че топлата вода не става по -студена, когато преминава през тръбите. Това също ви спестява електроенергия и избягва високите разходи за енергия.

Да можеш да гледаш напред – това е интелигентно!

ремоделиране на къща таванска изолация илюстрация претоварване вентилационна система

Поправете “малките” дефекти бързо

Поправянето на малки дефекти често се отлага, защото човек вярва, че те могат да бъдат бързо отстранени по всяко време. Но тогава горчиво съжалявате, когато са се натрупали твърде много дефекти и дефекти и всички те заедно отслабват конструкцията. Ремонтът на апартамента ще ви струва много повече пари и нерви с този подход.

Изберете зелено 

къща ремонт таванска изолация илюстрация претоварване енергоспестяваща лампа

Използвайте LED и CFL лампи

Най -добре е да инсталирате LED и CFL лампи. Аргументите в полза на това са обичайните – те светят по -дълго и ви спестяват много електроенергия.

Проверете консумацията на вода

къща ремонт таванска изолация илюстрация претоварване интелигентен дом2

Бъдете умни с интелигентните съоръжения

Интелигентните съоръжения са нашето бъдеще. Но те не са изпълнени до съвършенство във всички области. Това означава, че едното или другото традиционно решение може да бъде по -добро от тяхната супер модерна алтернатива. Използвайте ги интелигентно и внимателно.

Намаляването и оптимизацията са ориентирани към бъдещето

къща ремонт таванска изолация илюстрация претоварване интелигентен дом2

Засадете повече дървета в градината

Имате ли градина, която искате да направите красива и практична? Засадете в него няколко дървета. Направете това стратегически, така че в един момент те да ви осигурят естествена сянка и съответно да можете да създадете уютна зона за отдих и забавление с малко разходи и време.

Допринасят за подобряване на условията на околната среда 

къща ремонт таванска изолация илюстрация задръстване гора

С нашия контролен списък искахме преди всичко да ви дадем практически съвети и полезни насоки. Прочетете го няколко пъти и може дори да измислите нови точки. Поканете останалите членове на семейството и може би приятели и познати да им дадат още повече съвети какво вече може да се прави като профилактика у дома. По този начин можете да ремонтирате апартамента си по-рядко и по-евтино.

Засадете дървета в собствената си градина 

къща ремонт таванска изолация илюстрация претоварване интелигентен дом2

Насърчавайте другите да го правят 

къща ремонт таванска изолация илюстрация дърво претоварване