9 страхотни марки предлагат спортни обувки за ежедневието, които са част от устойчивата мода

Обувките често се пренебрегват в дискусиите за етичната мода. на Спортни обувки дори повече. Когато хората говорят за устойчива мода, те имат предвид предимно сандали или обувки с токчета.

Няма разумно обяснение защо това е така. Има достатъчно марки, които сега са устойчиви Спортни обувки да предложи. Бихме искали да насочим вниманието ви към 9 от тях днес.

Спортни обувки с устойчив дизайн

Спортни обувки с устойчив дизайн Дамски обувки

Какви са свойствата и предимствата на устойчиво произвежданите спортни обувки?

Устойчив Спортни обувки за жените и мъжете са вегански и органични. Това означава, че при производството им няма ранени или убити животни. Производството на такива спортни обувки е екологично.

Почти не се използват химикали. По този начин производителите не застрашават здравето на своите служители или това на хората, които привличат.

Устойчивостта се търси и в обувната индустрия

Етични спортни обувки с устойчив дизайн Спортни обувки дамски

Ето 9 известни марки, които предлагат устойчиви обувки на пазара:

Народното движение

Името на марката, The People’s Movement, говори за философията на компанията. Основателят на компанията съветва потребителите, че навикът ни за удобство може да бъде смъртоносен. Ние бавно убиваме себе си и нашата планета, като произвеждаме толкова много боклук, че скоро няма да имаме повече място за живот.

Фокусът на тази марка е върху устойчивото производство, дългосрочната употреба и възможността за повторно използване на материалите.

Народното движение

Спортни обувки People’s Movement с устойчив дизайн

ВЕЯ

VEJA получава устойчиви материали за производството си от повече от 320 фермери, които произвеждат органичен памук. Всички те са сертифицирани за честна търговия, което автоматично означава, че експлоатацията на хора е изключена в техните работни помещения.

Спортни обувки VEJA – елегантен модел за жени

Дамски спортни обувки Veja с устойчив дизайн

Модерен и устойчив дизайн

Спортни обувки Veja с устойчив дизайн

ElNaturalista

ElNaturalista използва груби материали с най -добро качество. Тяхното точно разработване води до възможно най -добрите резултати. Работните зали на компанията се намират в Мароко и Испания. Тези две държави са известни с традиционното си производство на кожа, която е основният материал в обувките на ElNaturalista.

Освен всичко друго, има редица модели, които са подходящи за страдащите от алергии, тъй като не съдържат хром.

ElNaturalista означава качество и устойчивост 

ElNaturalist Grosella Walky спортни обувки с устойчив дизайн Спортни обувки дамски

Индосоли

При производството на дамски и мъжки спортни обувки от тази марка се рециклират стари гуми. Те са изрязани под формата на подметка. Освен това, производителите използват еко материали като бананови листа, органичен текстил, различни видове трева.

Подметки за обувки, изработени от рециклирани автомобилни гуми

Спортни обувки с вътрешна подметка с устойчив дизайн

Пазете компания

Keep Company е веганска марка. Те продължават да придават висока стойност на хуманното отношение към хората, които работят за тях. Освен това опазването на културното наследство играе важна роля тук. Тази компания за спортни обувки работи по такъв начин, че старите занаятчийски традиции се развиват, без да губят автентичния си характер.

Пазете фирмените вегански обувки

Поддържайте фирмени спортни обувки с устойчив дизайн

Местен

Native продава вегански спортни обувки за жени и мъже, за деца и възрастни. Производственият процес все още е много устойчив, тъй като произвежда много малко вредни емисии. Моделите на обувките от Native също не съдържат повечето вещества, които са вредни за природата.

С всички тези екологични и здравословни ползи, обувките също са с много високо качество. Те са много удобни, устойчиви на удари, могат да се перат бързо и не оставят петна.

Native продава стилни вегански спортни обувки за жени и мъже

Родни спортни обувки apollo chukka с устойчив дизайн

Ноа

Може да познавате тази марка, ако обичате устойчиви елегантни обувки. Марката обаче предлага много за хора със спортен вкус. Компанията е основана в Италия през 2009 г. и от самото начало имаше идеята да произвежда веган обувки в съответствие с правилата на устойчивата мода.

Познавате ли веган обувките от италианската марка Ноа?

Спортни обувки Noah tamara taupe с устойчив дизайн

Буржоазен бохем

Bourgeois Bohème е друга марка, която стана известна със своите супер елегантни модели. Там обаче ще намерите и някои спортни обувки за мъже. Те са изработени от веганска кожа, която идва от Италия. Производството се извършва при справедливи условия на труд в Португалия и използва някои традиционни занаятчийски методи.

Bourgeois Bohème предлагат на пазара елегантни спортни обувки за мъже

Спортни обувки Bourgeois Bohème с устойчив дизайн

Етичен

Това е устойчива версия на обичайните маратонки. Те се произвеждат при условия на справедлива търговия в Пакистан. В производството им се използва органичен памук.

Етлетичните спортни обувки се произвеждат в Пакистан при условия на справедлива търговия

спортни обувки за етикет на панаир с устойчив дизайн

Разгледайте новите модели от тези марки! Често те са по -оригинални и красиви от много други спортни обувки на пазара. Цената се изплаща, главно чрез подобрената ви защита на здравето и околната среда.

Все повече марки обувки се стремят да създадат устойчива мода

Спортни обувки Adidas с устойчив дизайн