Тази статия е за всеки, който иска повече щастие в живота (независимо дали сте суеверни или не!). От една страна, за всички нас е ясно, че в ежедневието понякога има трудни, дори животозастрашаващи ситуации, в които наистина се нуждаете от малко повече късмет, за да избягате живи и здрави и да се почувствате отново добре. От друга страна, много собственици искат щастието да дойде в дома им и да водят хармоничен живот. Какво всъщност можете да направите по въпроса и има ли наистина така наречените талисмани за късмет? За да преодолеем възможните съмнения и притеснения, в тази статия искаме да представим няколко малки неща, за които силно се смята, че са истински талисмани за късмет. Не можем да обещаем на 100 процента, че те ще донесат щастие във вашия дом като вълшебна пръчка, но бихме обмислили всеки опит да ги имаме около къщата си струва.

 Детелина с четири листа е сигурен чар за късмет от древни времена!

Късметът късмет просперитет

Една четвърт от германците имат поне един личен талисман и вярват в неговия положителен ефект. Във всеки случай те вярват, че малките и незабележими неща, като трилистник, пазят пакостите. Интересно е да се знае, че това вярване (или по -скоро суеверие) води началото си от християнската религия.

Християнските символи, които сега се приемат като талисмани за късмет, са четирилистната детелина и калинката. Ако откриете четирилистна детелина в дивата природа, докато се разхождате в гората, може да се смятате за късметлия. За съжаление този символ на щастие е много рядък. Може по -рано да видите малкото черно насекомо с червени петна в градината. От една страна, калинката е много полезна, защото яде въшки и други вредители по градинските растения и така дава своя принос за добра реколта. Поради тази причина той е символ на късмета от векове.

Много германци смятат калинката в градината или за малка фигура у дома за талисман за късмет.

Щастлив калинка в символа на градината

 Всеки иска да се срещне и да се докосне до комин веднъж в живота си.

Коминар се докосва с докосващи талисмани за късмет

  • Други популярни талисмани за късмет в Германия и по света

За нас коминочистачът е истински талисман за щастие, за съжаление тези дни рядко можете да срещнете този мъж в черно. Но всеки знае фразата „имай прасе“! Прасето е символ на късмета за съвременния човек, защото го свързва с богатство и просперитет. Далекоизточен чар за късмет също ни хвана през последните години и това е слонът. Това голямо и силно животно символизира късмет, мъдрост и лоялност, поради което милиони хора по света приемат, че малка фигура на слон защитава тях, дома и семейството им в ежедневието..

Този сладък малък слон може да донесе щастие на четирите ви стени!

Късмет в къщата

Подковата е древен символ на късмет и я привлича в къщата.

Висящи подкови. Щастливият чар привлича късмета в къщата

Подковата винаги е била късмет в много страни. В много култури хората вярват, че подкова, окачена на стената над вратата, носи късмет в къщата. Единственият проблем изглежда е дали отворът трябва да сочи нагоре или надолу. Мнозина смятат, че подковата трябва да сочи нагоре, така че щастието да остане в къщата и да не изтича, докато други смятат, че трябва да виси с отвора надолу. Така че късметът може да падне върху тези, които тичат под него. В допълнение към подкова, звездите на плевнята бяха окачени на плевнята като талисмани за късмет, с вярата, че те ще защитят вещите на фермерите.

Звездата на плевнята трябва да защитава вещите на фермерите като талисман за късмет.

Талисман

  • Късмет в къщата и градината според учението по Фън Шуй

След като накратко обяснихме християнските и традиционните талисмани за късмет, възниква логичният въпрос: какво бихте могли да направите или промените у дома, за да привлечете щастието към собствените си стени. Ще ви кажем няколко тайни трика, но от вас зависи дали ще ги приемете или не. Нека започнем с входа на къщата! Червена входна врата носи късмет в къщата! Това според Фън Шуй. В най -добрия случай тя е насочена на юг. Ако входната врата гледа на север, тогава я боядисайте в синьо или черно. Вратите, обърнати на запад, трябва да са сиви или бели, а тези на изток – кафяви или зелени, така че да донесат късмет в къщата. Всеки път, когато преминете през входната врата, влизате в коридора, където според Фън Шуй енергията трябва да тече свободно. Ето защо винаги трябва да поддържате тази зона чиста и в перфектен ред.

Червената входна врата не само се забелязва, тя трябва да привлече щастието в къщата.

Червена врата с южен чар

Винаги поддържайте входната зона чиста и добре организирана.

Късмет очарование чиста входна зона Енергията тече добре

 Как ще поставите мебелите в хола в крайна сметка зависи от вашия стил и вкус. Но кръговите оформления винаги се спускат добре в хола.

Всекидневна с талисман

Друг съвет от преподаването по фън шуй би бил правилното позициониране на мебелите във всяка стая. Можете да прочетете повече за това тук. Искаме само да подчертаем, че кръговата концепция за дизайн на мебелите за хол поддържа добрия поток на енергия в стаята.

 Добре е стенното огледало да отразява красотата на външната площ.

Стенно огледало градина късмет

Във Фън Шуй огледалата се използват, за да позволят на положителната енергия да тече в космоса. Когато окачите стенно огледало на стена, където то отразява красива гледка към вашата градина, то трябва да изпълни дома ви с положителна енергия.

 Подарете си повече спокойствие и уют у дома

Щастлив чар у дома

Щастие е и когато създавате усещане за спокойствие и комфорт в дома си. Мекото спално бельо в спалнята, красивите аромати, цветните нарязани цветя във вази и пресните плодове в кухнята ще ви накарат да се почувствате като у дома си. Така че всички споменати тук неща принадлежат към групата на талисманите за късмет или не?

Подарете си повече комфорт и живейте в хармония със себе си и света и скоро ще забележите промените в ежедневието си. Може дори да се смятате за късметлия!

Нашият редакционен екип ви пожелава късмет в живота, със или без традиционни и добре познати талисмани за късмет!

Приятните аромати изпълват въздуха в стаята и могат да ви вдъхнат добро настроение.

Красивите аромати и талисманите за късмет ви вдъхват добро настроение

 Меките декоративни възглавници са задължителни във всеки интериор, защото създават приятна атмосфера и закръгляват вашата дизайнерска концепция.

Меки декоративни възглавници

Уверете се, че на масата във вашия дом винаги има пресни плодове.

Пресни плодове на масата талисман за късмет

Снимка 11: Чаят от лайка е полезен за тялото и душата. Много хора вярват, че този чай ще им донесе просперитет и щастие.

Идеи за късмет

Езеро с кои в градината

Смята се, че окачването на бели приказни светлини на входа или на верандата ще ви помогне да видите щастието си, когато става въпрос за вашия дом.

Късметлии, висящи бели феерични светлини във входната зона на верандата

 Имате ли и такова прасе вкъщи? Казват, че носи късмет и просперитет!

Свинята има късмет и има забавна фигура