Съзнателно тълкуване на съня

Тълкуване на съня – между езотерика и психология

Опитвали ли сте някога да тълкувате сън? Смятате ли, че това има смисъл? Много хора споделят тази гледна точка. Някои възприемат фаталистичен и езотеричен подход. Други, повечето психолози, например, са по -склонни да открият, че сънят е нещо като пратеник от нашето подсъзнание.

Могат ли всички сънища да се обяснят с тълкуване на сънища??

Мечта за спяща жена

Според трета група тези два метода на тълкуване на сънища са доста сходни. По същество всички експерти говорят за едно и също нещо, но по различен начин …

Д -р К. Г. Юнг има цялостно проучване на тълкуванията на сънищата

Мечта за доктор Карл Густав Юнг

Символите на сънищата

Има много книги на тема тълкуване на сънища. Има някои символи, които означават определени неща. Но колко достоверни са тези интерпретации? Всички ние израстваме духовно под влиянието на различни архетипи. Нормално е те да доминират в подсъзнанието ни.

Вземете напр. Б. къщата. Това е символ на живота. Различните типове стаи имат своето значение. Кухнята, холът или вътрешният двор представляват различни аспекти на живота.

В съня всичко изглежда толкова невъзможно и разбираемо едновременно

Игра за тълкуване на сънища

Универсални символи, независими от пространството и времето, се появяват в сънищата ни

Тълкуване на съня къща символика къща

Къща, видяна насън, която е добре подредена, означава, че се стремим към по -организиран живот.

Езотеричната интерпретация не би била толкова коренно различна. Там например подредената къща не трябва да се тълкува като стремеж към подобрение, а като пророчество за подобно нещо. Но няма ли значение дали бъдещето, независимо дали под формата на знания или отношение, е в нашето подсъзнание? И в двата случая научаваме повече за тях с помощта на сънища.

Опитваме се да решаваме неразбираеми ситуации в сънищата

Сън тълкуване невъзможно д -р Парнансус

Тълкуването на съня изисква добри технически познания

Тълкуване на съня бъркотия морски крила

За да разберем сънищата, трябва да знаем символите

Тълкуване на сънища сънуваща жена

Всичко в съня е част от нас

В този момент мненията на психологическите и суеверните преводачи се разминават значително. Поне на пръв поглед. Според езотеричните вярвания наистина се срещаме с хората, за които мечтаем, но на духовно ниво. Според психолозите всичко, което виждаме в сънищата, трябва да се разглежда като аспект на самите нас.

Графиката на Ешер може да представлява мечти

Тълкуване на съня M C Escher графичен дизайн

Какво точно се случва, докато спим?

Тълкуване на сънища

Ето един пример: Виждате майка си насън. Трябва да се запитате: с какво качество ги свързвате? Майка ти ли е тази, която те е научила на морал? Тогава това може да е символ на вашата съвест в съня.

Сега да се върнем на езотериката. Според повечето от техните учения всички сме част от една и съща духовна същност. Всеки от нас играе роля в живота на другия. Фактът, че срещаме човек насън и фактът, че го свързваме с определен аспект от себе си, не се изключват взаимно.

Сънуващият трябва да обърне внимание на формите и посоките в съня

Тълкуване на сънища мандала ловец на сънища мрежа зелена

Конституцията след събуждане също играе помощна роля при тълкуването на сънищата

Тълкуване на сънища символи на сънища пейзаж

Кошмарите

Нека да разгледаме накратко и този аспект. Как да имаме кошмари? Тази тема изисква самостоятелно разглеждане. По принцип психолозите тълкуват кошмарите като резултат от потиснати страхове и комплекси. През деня можем да контролираме всичко. Не е толкова лесно през нощта. Тогава на повърхността излизат много неща, които не бихме могли да обработим или разрешим през деня.

Погледнати по този начин, кошмарите също са възможност. Това ни позволява да идентифицираме корените на собствените си проблеми и да намерим подходящи решения за тях.

Учени и езотерици изследват сънуването от хилядолетия

Тълкуване на сънища тананикащ връх

И да научим какво можем да се ориентираме в сънищата

Тълкуване на съня се случва невъзможното

Има ли смисъл тълкуването на съня?

Така че, независимо как го гледате, тълкуването на сънищата има смисъл. Изображенията, създадени по време на сън, са много важни. Така че си струва да ги тълкувате и разбирате.

Научете се да разпознавате символите насън 

Сън тълкуване кораб морски сън символ

Бъдете пътешественик и получете полезни впечатления 

Сън тълкуване невъзможно се случва символика