тренирайте съвети и трикове за паметта

Техники, чрез които можете да тренирате паметта си

Можем да се тренираме и психически, а не само физически. Резултатите, с които тренирате собствената си памет, са особено очевидни. Те също изгарят калории. Така че си струва, независимо от коя гледна точка да го погледнете, да отделите време да го направите.

Често се случва просто да забравите какво сте правили

тренирайте паметта си срещу забравяне на съвети и трикове

Краткосрочна и дългосрочна памет

Спомените за последните събития попадат в първата група. В дългосрочната ни памет има неща, които остават „в главата ни“ в дългосрочен план. Но дългосрочната памет преминава през краткосрочната. Тук нещата се подреждат. Само нещата, които са наистина важни за нас, остават там.

Разликата между краткосрочната и дългосрочната памет

обучение на паметта, използвайки капацитета на мозъка

Запознайте се с различните техники за памет

техники за памет тренират мозъчните съвети и трикове

Напомнящите бележки често помагат да не забравите нещо важно

техники за памет пишат бележки съвети и трикове

Целта на тренирането на паметта

Обучението на паметта помага много, когато става въпрос за възприемане на нова информация. Научаваш се да използваш по -голям капацитет на собствения си мозък.

Ние също така развиваме по -голям потенциал за съхранение, обработка и използване на лични данни

техниките на паметта обучават мозъка да придобива нова информация

Новата информация се трансформира в изображения и автоматично се свързва със съществуващите знания. Когато мозъкът ни е трениран, ние учим по-бързо и по-интензивно и можем да използваме свободното си време много по-ефективно. Затова практикувайте и не губете време с часове в търсене на ключовете или други ежедневни неща.

Метод на маршрута

Нека започнем с тази вълнуваща техника за памет! Запомнете 10 знака (знака в широкия смисъл) у дома и направете маршрут от тях. Визуализирайте както героите, така и въображаемите връзки между тях. Колкото по -ярки и необичайни са символите, толкова по -лесно ще ги запомните. Можете да комбинирате тези точки в отчет, списък за пазаруване или списък със задачи. Например, можете да свържете всяка функция от обзавеждането на дома, която използвате като символ, с продукт, който трябва да донесете у дома днес.

Силата на изображенията

Ето второто ни предложение за метода, по който можете да получите своя памет тренирайте мога. Тук въображението играе много важна роля. Комбинирайки нещо абстрактно и теоретично с изображение, можете просто да си го представите по -добре и да го разберете. По този начин можете постоянно да запомните определени връзки.

Четенето на книги насърчава въображението

тренирайте паметта визуализирайте техники

Комбинирайте новата информация със старата

Сега стигаме до третата от нашите техники за памет днес. Установено е, че можете да запомните нови неща много по -добре, ако сте предварително информирани по темата. Направете експеримент, като споделите впечатленията си от два различни филма с приятел. Би било чудесно, ако човек познава едното, а не другото. Като правило вашият слушател би запомнил по -добре познатия по -рано предмет.

Тренирайте мозъка, като четете книги

тренирайте паметта четете техники

Комбинирането на новата информация със старата е успешна техника за запомняне

тренирайте паметта си стара информация нова информация

Изводът от това е, че запомняте неща, които бихте могли да свържете със съществуващите знания. Затова се опитайте да обвържете новата информация в ума си с нещо, което разбирате и знаете добре.

Запомнете исторически събития, например, като ги свържете с неща и места, които вече са ви известни отнякъде

тренировъчни съвети и трикове за напомняне

Отбележете първите букви или срички!

Можете да запомните първите няколко срички или букви на някои думи. Това е забавен метод, който работи чудесно за много хора. Ключове, портфейл, документи. Това е SPD! Така че никога повече няма да забравите тези три неща! Страхотен метод, нали??

Закачете напомнящи бележки

техники за памет пишат напомнящи бележки

 Завържете конец на пръста си, за да запомните нещо

тренирайте съвети за памет различни техники за памет

Научете се да използвате капацитета на мозъка

тренира памет краткосрочна дългосрочна памет

Избягвайте честото забравяне чрез техники на паметта

тренировките за памет често забравят съвети