Основи на тенденцията лонгборд – на компоненти и видове дъски

Когато сърфистите оборудваха дъските за сърф с ролки, за да направят улиците опасни с любимите си екипировки за водни спортове, те със сигурност нямаха представа каква тенденция предизвикват. Но междувременно оригиналната идея „направи си сам“ за придвижване се превърна в поразителен бум: Лонгбордове! С него не само деца и тийнейджъри обикалят асфалта. Все повече възрастни също откриват алтернативата на хип скейтборда за себе си. Но какво всъщност прави longboard и за какво са различните форми? Събрахме някои от най -популярните типове и даваме грубо обяснение как да ги съберем.

Видове лонгборд и основна информация за компонентите

Изграждането на дълги дъски

Основната структура на различните лонгбордове винаги е една и съща. Те се състоят от палуба, камиони и ролки. Тези три компонента са разгледани накратко по -долу:

• палуба: Палубата е частта от дъската, върху която стои бордерът.

 VLAM означава вертикално ламиниран. “Освен това се добавя следното:„ С палубите трябва да имате предвид, че не всеки вид дърво има еднаква степен на твърдост. “Докато кленовото дърво произвежда относително твърди дъски, махагоновото дърво осигурява по -меки модели и по този начин по -голяма гъвкавост. Така че дъските от махагон са по -гъвкави. Дървесината, от която е направена палубата, оказва значително влияние върху шофирането. Съответното дърво често се допълва или покрива с епоксидна смола, фибростъкло и други материали. Има огромни разлики по отношение на формата, дължината, ширината и формите. Тези размери и свойства определят какъв тип лонгборд е това.

 • оси: Осите свързват ролките с палубата. Така наречените “камиони с обратна крачка” и “стандартни камиони с пин” са често срещани при лонгбордовете. Осите трябва да съответстват на ширината на палубата, за да осигурят достатъчна стабилност, гъвкавост и удоволствие от шофирането.

 • Ролка: Longboard Wheels се продават в различни размери, ширини и твърдости. Те оказват влияние върху гладкостта, сцеплението, сцеплението и плъзгането. Произведени от здрав полиуретан.

Типове лонгборд с един поглед

Всеки, който вече се е огледал в магазин за скейтъри или онлайн, бързо ще установи, че лонгбордовете понякога изглеждат изключително различни. Това важи по -специално за палубата. Спектърът варира от сравнително равномерно оформени дизайни до модели с индивидуални форми. Проучихме осем вида дъски и накратко обяснихме за кого са подходящи.

      1. Крайцерът

От типа Cruiser има три варианта: 2. Падащ

Палубата на Падаща дъска накланя се надолу и осите се завинтват отдолу. Дъските са идеални за плаване поради ниския център на тежестта.

      3. Горен монтаж

Дъски за горно монтиране се продават особено често и са сред най -популярните дизайни. Поведението в завои е много добро, така че плъзгането и дърворезбата са забавни. Стандартното сглобяване на осите се извършва отдолу.

     4. Пуснете

Пропускането се отнася до начина на монтиране на осите. За разлика от Drop Down и Top Mount, Drop Through Board ги монтира отгоре на дъската. Ключовата разлика: Центърът на тежестта на целия лонгборд се измества, което означава, че поведението на кормилното управление е различно. Начинаещите се разбират добре с тази дъска, но професионалистите също обичат да я използват Пуснете през дъската. Почти всички техники на шофиране могат да се практикуват с този практичен универсал и дори високите скорости не представляват проблем.

     5. Двойна капка

А Longboard с двойно падане има нисък център на тежестта и извита палуба. Докато една ос е прикрепена към дъската отдолу, втората ос е монтирана през палубата. Този тип лонгборд носи много стабилност и съчетава предимствата на падането и падането.

Видове и компоненти на Longboard Основна информация

     6. Слаломни дъски

Слаломни дъски са особено добре представени в Швейцария. Дължината е около 50 до 80 сантиметра и следователно е подобна на скейтборд. Тесните брадви са далеч тук. Слаломните дъски се характеризират с висока гъвкавост, маневреност и скорост. Те са предопределени както за града, така и за зоната на свободния стил.

     7. Дълъг борд за спускане

Дълги дъски за спускане са предимно твърди, плоски, предлагат максимална гладкост и са предназначени за спускания с висока скорост. Но с него могат да се управляват и широки извивки. Ако обаче трябва да се изпълняват тесни улички и трикове, друг модел би бил по -подходящ.

     8. Хибридът

Хибридни дъски може да се сравни със скейтбордовете. Те са просто малко по -големи, сравнително твърди и идеални за каране на басейн, което означава каране с дъски в изхабени басейни, както често се прави в Америка. Скейтбордистите от старата школа и всеки, който обича да прави трикове, ще се забавлява с хибрида.

Longboarder показва как може да изглежда longboarding на практика в следния видеоклип: