деца със здраво тяло, скачащи сред природата

Какво точно трябва да имаме предвид под „здравословно хранене за деца“?

Всеки се нуждае от определено количество енергия, за да поддържа основните функции на собственото си тяло. Това основно правило се забравя от някои хора, които са обсебени от загуба на тегло, диета и изглеждат добре. Но когато загубите от поглед основната цел на здравословното хранене, е трудно да се придържате към нея.

Какво всъщност означава здравословното хранене за децата?

здравословна храна за деца, които ядат зеленчуци

Пиенето на сокове е здравословно

здраво тяло децата хранят сок

Как получавате енергия

Човек също забравя, че освен храната има и други източници на енергия. Храната, течностите, сънят, топлината и въздухът са не по -малко важни в този контекст от самата храна.

Спокоен сън

здравословна храна за деца здрав сън

Яжте салата и пийте сокове

здраво тяло децата ядат сок напитка сок

Пийте плодови сокове

здраво тяло напитка плодови сокове начин на живот

храня се здравословно?

здраво тяло здравословен начин на живот въведе ограничения

Вдишайте чист въздух

здравословна храна за децата чист въздух

на здрави подхранване за деца и медиите за масова информация

През последните години всички медии, които информират масовата публика, говорят за здравословно хранене. Децата имат специално място в това. Родителите предават всичко на малките, но поради строгите указания забравят, че забраните и трайното отказване от основен елемент от храненето не са непременно здравословни в дългосрочен план.

Децата обичат да ядат сандвичи

здравословна храна за деца, които ядат сандвичи

Освободете се от „трябва“

Много експерти са на мнение, че последователното избягване на една или друга храна, както и яденето на продукти, които не са вкусни, но трябва да са добри, няма да имат толкова големи последици в дългосрочен план. Ако искате да научите децата си на здравословно хранене, най -важното за последните е да се научат да слушат собственото си тяло.

Сладкиши или плодове?

здраво тяло яжте здравословни плодове в сравнение със сладкиши

Малките деца

Сега нека поговорим за това как се формират здравословни хранителни навици при децата. Някои жени преминават към специален режим, след като разберат, че са бременни.

Те следват съветите на различни специалисти и също така карат детето да спазва определени ограничения

здраво тяло здравословно хранене начин на живот

Трябва да сте наясно, че вече моделирате потомството си на този етап. Имайте предвид, че външен човек, макар и с много опит, не може в идеалния случай да определи вашите собствени нужди и тези на вашето дете. Отидете и се вслушайте в съвета.

Но имайте предвид, че само вие можете да определите кое наистина е подходящо за вас и кое не

здравословна храна за деца бременна жена

Що се отнася до килограмите – можете да ядете и да се наслаждавате през този период, без да се чувствате виновни. Истината е, че повечето жени могат лесно да отслабнат след бременност, ако просто искат.

След раждането на децата

След раждането детето е относително независимо от вашите здравословни хранителни навици. Имате различни ястия. Разбира се, здравословното хранене е свързано с кърмата през първите няколко месеца.

Каква диета е най -добра за бебетата?

здравословна храна за бебета

Майката все още решава какво точно трябва да яде малкото и какво може да яде. Тук отново социалният натиск играе много силна роля. По правило тези майки се смятат за добри, които хранят децата си с внимателно подбрани храни, за които се смята, че са здравословни. Но нормите всъщност трябва най -добре да се приемат като мярка, която човек следва само доколкото позволява собствената му интуиция. Също така слушайте сигналите на децата.

Защото те също имат собствено усещане за това кое е правилно и кое не

съвети за здравословно хранене на малки деца

Пий мляко

здраво тяло деца малко момиче пие мляко

Избягвайте подробни дискусии с други майки. Защото те се занимават със сравнения, които обикновено не са много полезни. Всеки организъм е много индивидуален и има свои собствени нужди. Това основно правило се прилага с пълна сила за децата и здравословното хранене.

Ранно детство

Нека оставим малко бебетата и да преминем към ранното детство. Сега децата се нуждаят от все по -малка помощ с основното си хранене. През този период нуждата от глюкоза е много висока. Децата са твърде щастливи да ядат сладкиши.

Кой не обича шоколад?? 

здравословна храна за деца бонбони шоколад

Те са демонизирани, но всъщност погрешно. Обикновено в повечето случаи увеличението не се дължи на нарастващата консумация на сладкиши, а по -скоро на факта, че децата не се движат достатъчно. Доверете се на вътрешните нужди на децата. Обикновено те знаят по-добре от каква храна се нуждаят в даден момент. Това важи за всички нас. Като правило обаче сме забравили как да слушаме тялото си поради ограничения. Така че защо децата трябва да вървят по същия грешен път в здравословното хранене.

Сладките очароват всяко дете

здравословна храна за деца сладкиши забранени или не

да спортувам

децата със здраво тяло спортуват

Оставете децата си да играят заедно навън

децата с здраво тяло спортуват

Какъв спорт най -много харесват момичетата??

здравословна храна за детски спорт

Заключението

Тенденциите и принципите, чрез които детето се научава да се храни здравословно, тоест да слуша собственото си тяло, само се засилват с годините. Предизвикателствата стават все по -разнообразни. Защото малките влизат в контакт с много други външни влияния и трябва да научат кое е добро или лошо за тях. Това се отнася както за вида, така и за количеството храна. Не забравяйте, че ако едно дете яде твърде много или грешни неща, това е знак за психически дистрес и дисбаланс.

След като откриете причините за това и ги премахнете, децата ви естествено отново ще могат да решават сами кое е здравословно и кое не

здраво тяло деца забранена храна

Насладете се на красивата храна заедно със семейството

здравословна храна за децата майка

Разбира се, вие също трябва да сте критични

Не ни разбирайте погрешно! Не казваме, че не трябва да сте критични към храните, които ядем ние и децата. Но напротив. Защото в крайна сметка способността да мислим също е функция на нашето тяло и би трябвало да я използваме.

Наистина ли харесвате плодове?

здравословно хранене за деца родители модел за подражание

Можем също да създадем навици. Децата трябва да опознаят добрия и здравословен вкус чрез нас. Имаме възможност и до известна степен отговорността да преподаваме на децата си по най -добрия възможен начин.

Защото как иначе можете да разберете дали плодовете и зеленчуците имат добър или лош вкус?

здравословна храна за деца, които ядат плодове

Нашето послание е да постигнем основната цел на здравословното хранене за децата, което е да получат достатъчно енергия и да развият интуиция за това какво е добро и лошо за тях.

Можете да направите това с възпитанието си?

здравословна храна за деца пие сокове