За зелената мода и неприятните факти за нейните алтернативи

Кои са първите марки, които можете да споменете спонтанно? Също така можем да ви кажем много спонтанно, че повечето хора са марки за бърза мода. Защото това е реалността: Повечето марки все още предлагат бърза мода, въпреки че алтернативата, а именно зелена мода, също е тенденция.

Устойчивата мода като алтернатива на бързата мода

Зелената мода като алтернатива на марките за бърза мода

В тази статия бихме искали да дадем повече яснота за това какво се разбира под устойчиво облекло. Правим това, като изясняваме какво не е… Споделяме с вас някои неприятни истини за бързата мода, която е алтернативата на устойчивата мода. Ако имате предвид тази информация, когато пазарувате, тогава автоматично ще направите избора, който е добър за хората и планетата.

Истината за бързата мода

Зелената мода като алтернатива на индустрията за бърза мода

Нови колекции всяка седмица

Преди имаше два основни сезона в модата – пролет-лято и есен-зима. Сега това е нещо като няколко мини сезона. Това ни подтиква да купуваме и преобличаме отново. Стремежът ни да изглеждаме актуални и да отговорим на обществените очаквания гарантира, че следим сляпо тези тенденции. Би било по -съзнателно да се носят дрехи, които са актуални от няколко сезона и няколко години.

Бързата мода ни кара да купуваме все повече и повече

Зелената мода като алтернатива на евтините дрехи за бърза мода

Между другото, някой друг плаща, а не само ние. Всички ние чувстваме последиците от замърсяването, а бързата мода очевидно има основен принос. Но в някои страни хората умират, защото работят като евтина работна ръка при ужасяващи условия.

Отстъпките не са реални отстъпки

Това всъщност са реалните цени на дрехите … Представяте ли си колко евтино трябва да се плаща на някой, за да можем да си купим тениска за по-малко от 5 евро?

Отстъпки или реалните цени на роклите?

Зелената мода като алтернатива на отстъпките за бърза мода

И опасните химикали?

Опасните химикали, с които се обработва памука, например, убиват много хора и животни в страните на произход на облеклото. Те обаче са вредни и за собствената ни кожа.

Опасни субстанции

Зелената мода като алтернатива на колекциите за бърза мода

Евтините дрехи се считат за твърде скъпи в дългосрочен план

За много хора е твърде скъпо да пазаруват евтино. Познавате ли този израз? Да, наистина е така. Ако разчитате само на бърза мода, тогава имате проблема, че на практика трябва да получавате нещо ново на всеки няколко седмици, защото старите дрехи се късат твърде бързо.

Килер, пълен с „нищо за носене“

Зелената мода като алтернатива на бързата мода

Бижута върху дрехите се шият предимно от деца …

Декоративните елементи са типична задача за децата в най -бедните страни. Поради тази причина не можем да купуваме такива дрехи с чиста съвест, колкото и да ни харесват …

Купувайте съзнателно. Задавайте критични въпроси относно произхода на дрехите. Това се отразява на вашето собствено здраве. Така че всеки ден ясно разбирате кое е устойчиво и кое не … Има все по -устойчиви модни парчета в големите бизнес вериги за дрехи. Това работи, защото сега те са под силен обществен натиск. Много бавно прилагате тенденцията за устойчиво облекло, защото печалбата по бърз начин е по -бърза и по -голяма …

Истинското лице на модната индустрия

Зелената мода като алтернатива на фабриката за бърза мода

Можете обаче да купувате по -устойчиво от специално сертифицирани, по -скъпи марки или от местни производители. Те са по -склонни да работят с местно произведени материали, направени от справедливо платени и лекувани служители.

 Дизайнерката Стела Макартни се застъпва за устойчива мода

Зелената мода като алтернатива на бързата мода Стела Маккартни