Nepnagels zijn er met veel variaties, kleuren en zelfs verschillende ontwerpen. Maar je moet nagellijm aanbrengen om ze op je nagels te plakken. Het bevat schadelijke chemicaliën en kan je nagels behoorlijk beschadigen. Het kan je nagels zelfs schimmelinfecties of nagelvlekken bezorgen. Chemicaliën maken je nagels ook erg broos en vatbaar voor afbrokkelen en breken. U kunt uw nagels echter in korte tijd weer gezond krijgen met goede nagelverzorging en zelfgemaakte behandelingen.

Vandaag leggen we je uit hoe je je nagels goed kunt behandelen en verzorgen nadat je kunstnagels hebt gebruikt.

Nagelverzorging trucs:

Stap 1: Nepnagels verwijderen

Dit is de allereerste stap en je moet voorzichtig zijn met deze stap. Je moet de nepnagels slijpen en polijsten om ze in te korten. Als ze lang zijn, zullen je echte nagels te veel spanning voelen en zouden ze beschadigd raken. Je moet de kunstnagels te kort knippen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Als ze kort genoeg zijn, moet je je nagels in de acetonoplossing dopen die bij de kit voor nepnagels wordt geleverd. Als het een beetje loslaat, verwijder het dan langzaam.

Stap 2: Iets wat je zeker nodig hebt

Het is erg belangrijk om een ​​versterkende nagellak te gebruiken als je nepnagels of acrylnagels gebruikt. Maar de eerste stap is het verwijderen van alle soorten basislak die je op de nagels hebt aangebracht voordat je acrylnagels aanbrengt. Houd dus een versterkende nagellak bij de hand.

Stap 3: Extra zorg

Gebruik nu, nadat je de hele basislaag van je nagels hebt verwijderd, wat olijfolie, bij voorkeur een beetje opgewarmd om de nagels te masseren. Je kunt dit ook elke avond doen als een normale routine. Zo krijg je goede nagels en zachte nagelriemen.

Stap 4: Reinig je nagels

Week nu je nagels in zeepwater of een nagelconditioner verdund in water. Je kunt je normale shampoo gebruiken, zoals 1 theelepel om te verdunnen in een kom met water en dan je nagels erin te dopen.

Stap 5: Polijsten en polijsten

Droog nu je nagels in een handdoek en polijst en polijst de nagels goed. Als je nagelvlekken hebt, polijst het oppervlak dan voorzichtig totdat bijna alle vlekken verdwenen zijn.

Stap 6: Nagels knippen

Als je zwakke en broze nagels hebt, kun je het beste nagels knippen tot een gemiddelde tot korte maat.

Stap 7: Duw de nagelriemen en vijl nagels

Beëindig het korte manicureproces door de nagelriemen op de juiste manier terug te duwen en de nagels te vijlen.

Stap 8: versterkende nagellak aanbrengen

Breng twee lagen versterkende nagellak aan om de nagels te versterken.

Stap 9: Extra zorg

Na het baden of ‘s avonds een nagelriemcrème met bij voorkeur vitamine E op de nagels aanbrengen om de nagels te masseren. Dit maakt je nagels sterker.

Dieet speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van alle weefsels en glazuur van het lichaam, of het nu huid of nagels zijn. Een gezonde voeding geeft je altijd goede en sterkere nagels. U mag biotinerijk voedsel nemen zoals volle granen en peulvruchten, groene groenten zoals bloemkool om goede nagels te krijgen.

Het is het beste om de handen niet lang nat te houden of schadelijke reinigingsmiddelen niet in contact te laten komen met nagels, vooral als je broze nagels hebt. Draag handschoenen tijdens het afwassen en gebruik handzeep die vochtinbrengende elementen bevat.

Gebruik niet te veel nagellakremover omdat het de natuurlijke oliën van de nagels kan ontdoen en het glazuur van de nagel vatbaarder maakt voor afbrokkelen.

Probeer deze beste nagelverzorgingstrucs en houd je nagels gezond!