творчески декорации за коледна елха в пет техники

Творческите декорации за коледно дърво са много лесни за правене

Творчески украси за коледно дърво – това звучи много привлекателно, особено в навечерието на Коледа. Днес ви представяме 5 хитри идеи как можете да направите свои собствени готини украси за коледно дърво. Отворете гардероба си за хоби и вижте дали има достатъчно ленти от плат, опаковъчна хартия, блясък и лепило.

Много прости, за предпочитане прозрачни коледни топки служат като основа. Използвайки тези творчески идеи за декорация, скоро ще направите красиви украси за коледно дърво, които изглеждат също толкова елегантни в сребърна купа, както можете да видите по -горе.

Творчески декорации за коледно дърво – кои са 5 -те занаятчийски техники?

  1. Стикери и монограми
  2. Салфетна техника
  3. Хартиени ленти като пълнеж
  4. Интериорно оцветяване
  5. Цветен остатъчен картон като пълнеж

 В занаятчийския магазин ще намерите голямо разнообразие от коледни шарки или други стикери, които можете да комбинирате както желаете и да ги използвате за украса на прозрачна топка за коледно дърво. Тъкан от лък в подходящ цвят закръглява топката перфектно.

Коледа в червено

творчески декорации за коледна елха с червен лък и червени шарки

Следващата техника стана много популярна и широко използвана напоследък. Обикновено се прави със салфетки, поради което се нарича още салфетна техника. Тук можете да видите, че можете също да използвате тази техника отлично с вашите коледни елхи. Вместо салфетка, имате нужда от тънка, шарена опаковъчна хартия, за предпочитане с коледни мотиви. В този случай за модел са избрани звезди. Намажете топката със салфетно лепило и сложете опаковъчната хартия отгоре. За изглаждане и запечатване трябва да нанесете слой лепило върху хартията.

След като изсъхне, вашата коледна топка е готова за закрепване

творчески коледни елхи с филигранни звезди

Ако не сте голям фен на салфетната техника, можете да опитате следващата идея за декорация. Отново става въпрос за опаковъчна хартия, само че в този случай не се нуждаете от лепило, а само от ножици. Опаковъчната хартия с коледни пожелания или поздрави е особено подходяща. Изрежете тънки ивици и напълнете с тях прозрачната топка.

Добавете примка от плат в цвят, който съответства на пълнежа

творчески декорации за коледна елха, пълни с ленти хартия

За да използвате техниката на вътрешно оцветяване успешно, първо трябва да измиете топките с вода отвътре и да ги оставите да изсъхнат. След това можете да работите с оцветяването на интериора с един или повече цвята. Най-добре е да използвате акрилни метални бои. Винаги започвайте със следващия цвят, след като предишният изсъхне.

Стразите и филигранните стикери от снежни кристали са идеалното допълнение

творчески коледни елхи декорации снежен кристал с голям кристал

Имате ли остатъци от цветен картон във вашия шкаф за занаяти? Тогава тази последна техника на изработка може да се окаже много полезна и удобна за вас. Изрежете тънки лентички и ги навийте на руло. След като бъдат включени, те ще се разгърнат лесно и ще постигнат този страхотен ефект, както е показано по -долу.

Можете също така да напишете поздрави на топката или да използвате стикери

креативни коледни елхи декорации прозрачна топка с цветни картонени ленти

Празнично и блестящо

креативни коледни елхи декорации лъскави и матови

Имате ли вече подходящото настроение за декориране? След това можете да започнете да правите коледните си топки. Надяваме се, че сте се убедили, че креативните украси за коледно дърво не отнемат непременно много време и усилия.