Досадните малки комари, които пърхат около стайни растения, са гъбички. Те обикновено са безвредни, но са индикация за преливане и / или гниене на растенията. Има няколко метода за борба с гъбичките и техните ларви, включително домашни средства, домашно приготвени спрейове и естествени инсектициди. Прочетете, за да научите как да се отървете от досадните гъбички.

Борба с гъбичките: следните съвети и трикове ще ви помогнат

как да се борим с гъбички с домашни средства

Sciarid комари приличат на плодови мухи или малки комари, но не са свързани с тях. Те обаче не жилят, но са доста неудобни. Sciarid комари се срещат във влажни канализационни зони, битови канали и влажна почва. Те снасят яйцата си във влажна пръст, а ларвите им са дълги само половин сантиметър и трудно се виждат с просто око.

Но какво можете да направите с тези досадни малки насекоми? Ето няколко съвета и домашни средства, които можете да използвате, за да се борите със сциаридни комари …

Sciarid комари са безвредни, но доста неприятни

Използвайте домашни средства за борба с гъбичките

Как да се борим с гъбичките по естествен път?

Направете свой собствен разтвор с препарат за миене

Домашните спрейове от сапун за чинии могат да изминат дълъг път в борбата с няколко вида вредители. Можете сами и бързо да направите такъв спрей. Вижте рецептата.

Гниещите листа и корени осигуряват храна за ларвите на сциаридните комари

Sciarid комарите са домашни средства за борба с стайните растения

Съставки:

  • 1 супена лъжица препарат за миене
  • 1 литър вода

Подготовка:

  • Смесете добре водата и течността за миене и изсипете в бутилка с пулверизатор. По този начин получавате 2 % решение.
  • Преди да напръскате цялото растение, тествайте пръскането върху един лист.

Ако листът е повреден, третирайте го с еднопроцентен разтвор, направен от 2 супени лъжици сапун за чинии и литър вода.

Разтваряйте перилния препарат във вода и се борете със сциаридните комари

Борба с гъбички комари домашни средства направете сами домашен разтвор

Има още едно нещо, което можете да направите, за да се борите успешно с котките -синариди. Потопете заразените растения заедно с саксията в кофа, пълна с вода, и добавете 1/2 до 1 чаена лъжичка препарат за миене във водата. След около 15 минути оставете водата да се отцеди напълно от саксията.

Пръскайте листата и почвата на вашите стайни растения

Борба с гъбичките комари домашни средства спрей стайно растение

Направете свой собствен разтвор със сапун със зехтин

Сапунът от зехтин и изцяло натуралните сапуни съдържат мастни киселини. Това са активните съставки в инсектицидните сапуни. Смесете 1 супена лъжица течен сапун със зехтин с 1 литър вода за 2 % разтвор или 2 чаени лъжички отново с 1 литър вода за 1 % разтвор. Ако чешмяната вода е твърда, използвайте бутилирана вода, за да предотвратите натрупването на пяна върху растението. Изсипете домашния си разтвор в спрей и го разклатете енергично. След това напръскайте самото растение и почвата. Имайте предвид обаче, че някои растения са чувствителни към сапунени разтвори. Първо тествайте разтвора върху един лист и изчакайте 24 часа, преди да третирате цялото растение.

Сапунът от зехтин е естествен домашен лек за гъбички

Sciarid комари се борят с домашни средства за почистване на съдове

Пресадете заразените растения и поливайте правилно

Оставете горните 2-3 см от почвата в саксията да изсъхнат, преди да поливате растението. Ако почвата остава влажна за дълго време, по -добре е да пресадите растението. Премахнете мъртвите или гниещи корени, преди да пресадите растението в новата саксия. Добавете нова почва, за да запълните кореновата топка и внимателно начукайте. След пресаждането поливайте обилно и оставете почвата да изсъхне, преди да поливате отново.

Ако почвата остава влажна за дълго време, тогава трябва да пресадите стайните си растения

Борба с гъбичките комари Домашни средства Пресаждане на стайни растения

Изхвърлете старата влажна земя!

Sciarid комари се борят с домашни средства за влажна земя

Извадете растението от саксията, отстранете колкото е възможно повече пръст, без да повредите растението, и след това го пресадете

Борба с гъбичките комари Домашни средства Пресадете правилно растенията и поливайте

За да се борите с ларвите, можете да поставите до половин сантиметър градински пясък (не играйте пясък) върху земята. Това изсъхва много по -бързо и комарите -сциариди не могат да снасят яйцата си.

Изсипете градински пясък върху земята

Sciarid комари се борят с градински пясък домашни средства

Всеки път, когато поливате заразените си растения, добавете супена лъжица течен сапун за съдове и чаена лъжичка бял оцет към водата. Това убива ларвите на сциаридните комари.

Добавете оцет към водата за поливане

Борбата с гъбичките използва гъбички с оцет у дома

Естествен капан

Поставете малко ябълков оцет или червено вино в купа и след това добавете няколко капки течен сапун. Поставете купата близо до заразените стайни растения. Комарите ще паднат в купата и ще умрат. Сменяйте разтвора на всеки няколко дни.

Sciarid комари се удавят в разтвор на ябълков оцет и сапун за чинии

За да се борите с гъбичките по естествен път, използвайте домашни средства

Ако обаче стайните ви растения са многократно заразени с гъбички, пълното им изхвърляне може да бъде сериозно предизвикателство. И все пак, не се отказвайте и ще успеете да се преборите със сциаридните комари!

Можете също така сами да направите лепкави капани за насекоми

Sciarid комари се борят с естествени домашни средства за улавяне на капан