Мравки градина къща домашни средства апартамент

Направи си сам домакински съвети

Когато дойде сезонът на мравките (пролетта), тези подли насекоми могат да нахлуят в дома ви и никога да не напускат. Но благодарение на няколко домакински съвета и средства като лепяща лента, оцет, лимони, вар, вода, можете ефективно да защитите кухнята, вратите, прозорците и външната зона. Вероятно сте опитвали няколко решения, но поне един от тези трикове определено ще ви помогне сега.

Борба с мравки – тиксо

Мравки градина домашни лекове самозалепваща лента

Има ли армия от мравки, които маршируват през буркана с бисквитки на кухненския плот? Създайте ров около обекта с помощта на лента.

Изливане на мазнини

Мравките унищожават прозореца за домашни лекове в градината

 

Инжектирайте борна киселина във всяка пукнатина и пукнатина. Използвайте грес за пръскане на тези труднодостъпни ъгли. Не забравяйте, че борната киселина може да бъде токсична, ако се приема от малки деца или домашни любимци.

вар

борба градина къща домашни средства тебешир

Начертайте линия около входа на къщата, за да предпазите мравките. Мравките се отблъскват от карбоната на вар, който всъщност се състои от уплътнени черупки на морски животни. Поръсете креда на прах около градинските растения.

брашно

Мравките се борят с градински домашни средства сол

Поръсете ред брашно по рафтовете на камерата и където и да са мравките обикновено.

Саксии

Мравки контролират градински домашни средства саксия за цветя

Ако огнените мравки тормозят вашия двор или градина, саксия с цветя би помогнала за решаването на този проблем. Поставете го с главата надолу над мравуняка. Изсипете гореща вода през дупките, за да изгорите дома си.

Лимони и оцет 

Мравките се борят с градинския домашен лек оцет

Поръсете первазите на вратите и первазите с лимонов сок. Изстискайте лимонов сок във всяка дупка или пукнатина, която мравките обитават.

Резенчета лимон

Мравките се борят с домашни средства лимонов сок Нанесете оцет Мравките се борят с градински домашни средства за сметана Затворете напълно входната врата

Мравките се борят с градинските домашни средства