На практика няма по -празничен повод, който да не може да бъде организиран в средновековен стил. Още малко – това е много актуална тенденция, която хората от всички поколения смятат за страхотна. И именно последното е основен аргумент в полза на организирането на рожден ден, парти, годишнина или дори сватба в този стил. Като участник, разбира се, ще ви трябват средновековни дрехи за това. Правилният избор е труден за мнозина, но не е задължително. По-долу ще ви насочим стъпка по стъпка към перфектния костюм и ще ви помогнем да изберете правилното облекло.

малка ученичка дрехи на средна възраст

Средновековни дрехи: различни класове и теми

Средновековните дрехи са толкова разнообразни, колкото и животът в тази епоха. Разберете преди Избор на костюм по темата на събитието. Ако изберете един "Селянин"-Стил, т.е. събитие на фермер решава, човек очаква гости в подходящи тоалети. Понякога човек би искал да представи съдебния живот, така че в зависимост от избора на костюм, той е присвоен на благородството или на простата буржоазия. Също така е важно да разберете дали средновековната тема трябва да се спазва стриктно. За някои средновековни тържества е достатъчно да комбинирате модерно облекло с няколко подходящи за периода аксесоари. Това често се случва на летните фестивали.

Мъжко облекло със средновековни дрехи с оръжия

Средновековно облекло, съобразено с обстановката

Решаващ критерий за подбора на средновековно облекло е атмосферата. Благородният изисква благороден външен вид, докато идеите за селски костюми логично биха отишли ​​по -добре с тържество в селски стил. Понякога виждате и двете в комбинация, например на средновековни сватби. Ето един пример: Решавате церемония сред природата и след това отивате в благородния ресторант. Има редица средновековни костюми, които биха били подходящи за тази ситуация. Това биха били например тези на жените от замъка, мъжете рицари, монасите или представителите на различни уважавани професии.

Средновековни музикални аксесоари за облекло

Средновековни костюми „направи си сам“

Въпреки че модата се променяше толкова бързо в миналото, както и днес, някои характеристики остават същите отново и отново. Ако искате сами да шиете средновековен костюм, тогава трябва да сте наясно с това. Например текстилът през Средновековието е бил много по -тежък, отколкото днес. Поради тази причина дамаските могат да се използват за костюми „направи си сам“. Имайте предвид, че през Средновековието неутралните нюанси не са били особено популярни сред благородниците. Не наистина – те бяха нещо за фермерите. По -скоро разчитайте на живите, богати нюанси за благородните дрехи и на наситените земни цветове и основните неутрални за селските. Ето някои конкретни идеи: тъмно синьо, изумрудено зелено, горско зелено, бордо, охра, ярко жълто, бяло, сиво, шоколадово кафяво.

Средновековна гривна за облекло, изработена от кожа

Модел за средновековно облекло

Средновековното облекло не показваше ивици или точки, дори малки шарки. Понякога диамантените фигури се появяват, но това е по -скоро изключение. Бутоните са изобретени през 14 век. В началото те бяха малки топчета от плат, а по -късно започнаха да се пълнят с вълна. Преди да бъдат изобретени копчетата, които са често срещани днес, са били използвани кожени каишки, панделки или други връзки. Разликите между класовете бяха много забележими, защото, разбира се, фермерите не можеха да си позволят фините материали и текстил.

Средновековна жена с дрехи от кухнята

Чувствайте се удобно в средновековните си дрехи

Тежки материи, дълги поли и панталони, аксесоари, които са неудобни за носене – всички те съставляват част от средновековното облекло. В същото време това са големи предизвикателства за съвременните хора. Както вече споменахме, затова през лятото често носите модерни, подходящи за температурата дрехи в комбинация със средновековни аксесоари. Защото в традиционните тоалети вероятно няма да издържите целия празник. Също така, помислете за вашето облекло по отношение на комфорта и не забравяйте да намерите начин да се чувствате комфортно в средновековния си костюм!