Няма нищо по -приятно и красиво от това да използвате красиви, изсушени цветя като декоративни предмети или занаятчийски материали. Всъщност можете да направите много творчески арт проекти със сухи цветя, но първо трябва сами да ги наберете и изсушите. Това бихме искали да ви научим днес. По -долу сме събрали важна информация за вас как да сушите цветя. Просто прочетете, за да разберете как лесно можете да изсушите цветята сами, за да запазите цвета, формата и красотата им, и да ги използвате за декорация и художествени проекти.

Как можете да изсушите цветя? – Ето 3 лесни начина да направите това!

Красиви сушени цветя във ваза

декоративни елементи от сушени цветя метла

Ето кратко ръководство за сушене на цветя.

Берете цветя, за да изсъхнат

Най -доброто време за събиране на цветя за изсушаване е, когато са най -красивите – за предпочитане сутрин след изтичане на росата. Винаги се опитвайте да избягвате най -горещото време на деня, тъй като това може да постави цветята под стрес.

Използвайте сушени цветя като декорация

Направете сами букет от сухи цветя

Как да изсушим цветята

В идеалния случай трябва да берете цветята, когато са в средата на своя цикъл на цъфтеж. Те все още ще се отворят малко, докато изсъхнат, така че е важно те все още да имат някакъв растеж, така че венчелистчетата да не падат или да увиснат. За растения като делфиниуми с множество цветни глави на всяко стъбло, най-доброто време е, когато половината от цветовете са в цъфтеж, а горната половина все още има затворени пъпки.

Окачете нарязани цветя с главата надолу

Закачете цветята с главата надолу и ги оставете да изсъхнат

Сушене на цветя – 3 от най -традиционните начини да направите това

Има много начини за сушене на цветя, но ето трите метода, които сме имали най -добро преживяване:

  1. Закачете цветята и ги оставете да изсъхнат

Това е може би най -лесният метод, който ще даде надеждни резултати. Просто групирайте цветята си в малки букети, отстранете всякакви листа от основните стъбла, завържете стъблата заедно с връв и окачете цветята с главата надолу на хладно и сухо място за поне две седмици. Ако окачите цветята с главата надолу, те трябва да запазят изправената си структура. Това ще поддържа стеблата твърди.

Този подход е най-подходящ за следните цветя: лавандула, делфиниум, ахилея, рози, метличина, вечни цветя, нигела, хортензии и повечето листни растения.

Най -лесният метод за сушене

Идеи за декорация със сухи цветя

  1. Сухи цветя със силикагел

По -вероятно е силикагелът да се използва за по -деликатни, индивидуални цветя. Силикагелът премахва влагата от цветята, така че те да изсъхнат и да запазят първоначалната си форма и цвят. Половината напълнете кутия Tupperware със силикагел и поставете цветята с главата надолу върху силикагела. Внимателно изградете повече камъчета около цветната глава, като внимавате да не преместите или повредите венчелистчетата. Оставете цветята да престоят от три дни до седмица, в зависимост от размера и влажността. Например, теменугите отнемат малко време, а люлякът отнема малко повече. Внимателно отстранете цветята от силициев диоксид и внимателно ги изчеткайте с мека четка, за да премахнете всички разпръснати перли. Не забравяйте да използвате фин силикагел, тъй като това може да повреди цветята.

Този подход е най-подходящ за следните цветя: теменужки, маргаритки, люляци.

Още един лесен начин за сушене на цветя

Цветя за сушене Поставете цветята в силикагел

  1. Сухи цветя във ваза

Това е много лесен начин за сушене на цветя, но не винаги дава най -добри резултати. Когато получите красив букет цветя, искате да му се насладите възможно най -дълго, вместо да го окачите, за да изсъхне веднага. Ако оставите цветята да изсъхнат във ваза, ще изпитате цялата красота на букета, докато гледате как той бавно изсъхва. Има нещо вълшебно в букет, който леко увяхва, но трябва да внимавате да не оставите цветята да изсъхнат. Редовната смяна на водата, за да не се замъгли водата, помага, както и редовното отрязване на краищата. Това работи най -добре, ако букетът не е опакован прекалено плътно, в противен случай съществува риск цветята да мухлясат.

Подходящ за: всички букети, на които искате да се насладите максимално, както и букети с по-тъмни цветя.

Оставете розите да изсъхнат във вазата

Розите сухи цветя в стъклена ваза

Как да изсушите семенните глави и треви

Семенните глави и треви са неопятите герои на градината през зимните месеци, придавайки венци и аранжименти с красиви текстури и цветове. Можете да събирате семенни глави и семена едновременно. Просто изрежете семенните глави с добра дължина, увийте ги в найлонов плик и ги закачете с главата надолу за няколко седмици, докато семената паднат. След това можете да съберете семената отделно.

Декоративен венец със сухи цветя

Направете свой собствен венец със сухи цветя

Как да съхранявате сухи цветя

Сушените цветя могат да бъдат много крехки и са склонни към влиянието на времето. Ето защо е важно да се грижите добре за тях след процеса на сушене. Увийте ги в мека хартия и ги съхранявайте в картонена кутия или чекмедже на хладно и сухо място. За да избегнете прекомерно движение и докосване, най-добре е да етикетирате всяка опаковка, за да можете да запомните какво сте съхранявали къде.

Желаем ви много забавление и късмет да изсушите собствените си цветя. И след това създайте красиви декоративни предмети и занаятчийски проекти с вашите самоизсушени цветя!

Има много творчески идеи за декорация със сухи цветя. Оставете въображението си да се развихри!

Създайте картини със сухи цветя

Идеи за стенен дизайн и декорация със сухи цветя Как да изсушим цветя Ваза със сухи цветя Изсушените цветя висят цветя с главата надолу

Берете цветя и семена, закачете ги и ги подсушете Идеи за декорация на букет от сухи цветя Идеи за рози за сухо цвете сушени цветя арт проекти занаятчийски идеи Закачете сухи цветя с главата надолу Създайте сами цветни сухи цветя Наберете цветя и цветове, закачете ги и ги изсушете Има три различни начина за сушене на цветя Букети за сушене на цветя от сухи цветя Сушене на цветя Окачете цветя с главата надолу Цветя пресоват методи за сухи цветя Сухи цветя със силикагел