Нарежете на дребно лешников хляб

Как сами да си приготвите лешников хляб

Още преди 30 000 години хората са мели зърно. Първо смесихте скрапа с вода и го изядохте като каша, след това първите сладкиши бяха изпечени на горещи камъни. По -късно е изобретена фурната, която напълно променя размерите на печенето и формата на хляба.

Откриването на маята също играе важна роля в развитието на хляба, но това не е нашата тема днес.

Ореховият хляб е много вкусен и обилен специалитет

Лешников хляб двоен

Хлябът със зърна и ядки е ароматен, хрупкав и много здравословен

Лешников хляб, сладки картофи, банани, многозърнести храни и още ядки

Днес ние сме наистина късметлии, които живеят в изобилие и са разглезени в изобилие. На всеки ъгъл има пекарни и всяка пекарна има десетки пресни хлябове, които могат да задоволят и най -претенциозния купувач. Хлябове без глутен, с малко глутен, напълно вегански, без пшеница, с моркови, нарязани, цели, наполовина, направени по поръчка … Всичко е налично и това, което не е налично днес, ще се появи утре. Подобно разнообразие обърква някои от хората, докато други винаги намират за какво да се оплачат. Има и такива, които са доста доволни от избора на пекарната на ъгъла и дори имат любимия си хляб. Днес избрах любимия си хляб като тема и предлагам рецепта за печене на лешников хляб сам. Дори хлябът на ъгъла да е първокласен, винаги е добра практика да разберете кои съставки са в любимата ни храна.

Парче домашно изпечен хляб не само засища стомаха. Това също ни прави по -щастливи

Лешников хляб фини ядки

Ако нямате форма за хляб, можете да оформите хляба както искате

Едър лешников хляб

Все още можете да използвате орехи или шам фъстък

Шам фъстък с лешников хляб

лешников хляб

Съставки:

300 г ръжено брашно

300 г пшенично брашно

70 г ръжен квас

1/2 кубче мая

125 г лешникови ядки

2 супени лъжици екстракт от ечемичен малц (магазин за здравословни храни или магазин за здравословни храни)

1 1/2 чаена лъжичка сол

Брашно за преработка

Гарантирано е, че хлябът има изключително добър вкус

Категория лешников хляб

Слънчогледовото и тиквеното семе са отлични вкусови добавки

Лешников хляб, домашен хляб

Подготовка:

Сложете и двата вида брашно в купа, направете кладенче и в кладенчето налейте 300 мл хладка вода. След това накълцайте маята и я смесете с малко брашно. Покрийте и оставете да почине за около 6 часа.

Междувременно запечете лешниците в тиган. Смесете ядките в тестото заедно с ечемичния малц и солта. Поръсете с брашно и омесете добре. Когато тестото се почувства готово, оформете го на руло, което след това поставете върху лист за печене с пергаментова хартия и покрийте с влажна кърпа. В това състояние тестото трябва да втаса за около 45 минути, докато точилката стане почти два пъти по -голяма.

Малка тайна за това, което прави хляба сочен, е ситно настърган морков

Лешников хляб близо

Загрейте фурната до 220 ° и поставете малка купа с вода в нея. След това изпечете хляба в горещата фурна за 15 минути и намалете котлона до 180 °. Внимателно издърпайте горещата тава и напръскайте хляба енергично с вода. Печете още 45 минути и поръсете повърхността с вода между тях.

Определено трябва да опитате този хляб!

Килограм лешников хляб