Първият Адвент е точно зад ъгъла и така празничното настроение също започва. И той предвещава големия празник на размисъл – Коледа. Всичко е декорирано по атмосферен начин и в настроение за Коледа. Много семейства вече имат готови своите адвентни чинии и венци, на които тази неделя ще бъде запалена първата адвентна свещ. Свещта е може би най -красивият символ за размисъл. Точно това ни вдъхнови днес и ни беше любопитно да зададем въпрос. Можете ли и ако да, как можете сами да направите коледни свещи? Темата е много обширна и ние ще потърсим и ще намерим много отговори за вас след малко.

Направете коледни свещи сами и се насладете на съзерцателния адвентен сезон

направете свои собствени коледни свещи направете advendsdeko сами

Въпреки че има голямо разнообразие от свещи, хората винаги търсят нещо по -ново и по -добро на пазара. Ръчно изработените свещи са идеални. За съжаление, те са много редки, най -вече на коледния пазар. От време на време имате възможност да нарисувате своя собствена свещ от пчелен восък на коледния базар. И въпреки че това е незабравимо преживяване както за деца, така и за възрастни, свещникът вероятно няма да се състои тази година по разбираеми причини.

Пчелен восък за свещи се предлага в специализирани магазини

направете коледни свещи сами аксесоари

Направете коледни свещи сами – поддържайте красива традиция

Светлината на свещите създава много специална атмосфера и се възприема от много хора като приятна. Ако редовно използвате свещи, ще откриете, че някои горят дълго време, а други не. Скъпоценните свещи струват малко повече пари, но по -високата цена не е гаранция за по -добро качество. Поради тази причина предпочитайте сами да направите коледните свещи и да определите качеството на материалите сами.

Можете също така да правите творчески свещи с децата 

направете свои собствени коледни свещи с малки деца

Можете да изберете всякаква форма за домашните свещи

направете коледни свещи себе си адвентна чиния восъчна свещ

Как да си направя свещ?

За да можете да направите свещ, просто се нуждаете от пчелен восък или парафин, фитил и по -дълбок съд. Восъкът се оставя да се стопи на водна баня и когато е достатъчно течен, нишката се потапя в течността. След това дръжте или закачете фитила някъде (например на колан за дрехи, например) и изчакайте, докато восъкът се втвърди. Когато това се случи, фитилът трябва да се върне обратно в течния восък и след това отново да се втвърди. Всичко се повтаря, докато не достигнете желаната дебелина. Ето как хората рисуваха свещите си.

Но ако искате да правите свещи у дома, има и метод, който е малко по -лесен за изпълнение.

Карамфилово-портокаловият аромат на свещите веднага се свързва с Коледа

направете свои собствени коледни свещи портокалова карамфил адвент чиния

За да направите това, отново се нуждаете от желаното количество пчелен восък, фитил и съдове, в които изливате течния восък. За да направите това, първо трябва да вкарате приклада в правилната дължина и да го поставите „болт изправен“ в съда. Фитилът трябва да бъде добре прикрепен и да не губи позицията си. Внимателно изливате течния восък в буркана, като внимавате фитилът да остане прав. Сега восъкът трябва просто да се охлади и да се втвърди и свещта е готова.

В някои специализирани магазини можете да намерите и готови фитили 

направете сами коледни свещи, свещи от восъчни мъниста

Първо се оставя пчелен восък или парафин да станат течни на водна баня 

направете коледни свещи сами с чиния с водна баня

Важно е да поставите болта на фитила изправен в стъклото

направете коледни свещи сами чиния за адвент направете свещи сами

Кой восък е най -подходящ за изливане на свещи??

Най -добрият сценарий е да използвате добър пчелен восък за вашите свещи. Но можете да работите и с остатъчни свещи, ако сте сигурни, че остатъците идват от добри свещи. Обикновените свещи често съдържат твърде много цвят и резултатът може да бъде разочароващ. Също така е важно да запомните, че всички у дома ще вдишват изпаренията на свещта.

Можете да създадете много индивидуална адвентна чиния с домашно приготвени свещи 

Коледните свещи си направете червени адвентни чинии

От какво правиш фитила??

Фитилът обикновено се прави от памучен конец. Можете да го сплетете или завъртите. Най -добре е първо да го оставите да се накисне в топъл, течен восък, докато се абсорбира напълно. След като восъкът се охлади, вече ще имате фитила си.

Детска игра е да се правят свещи от листа от пчелен восък от пчелна пита, което наистина е чудесна идея за подарък

Направете свои собствени коледни свещи чинии от пчелен восък

Белите свещи също могат да създадат празнично настроение

направете свои собствени коледни свещи номеризирани адвентни чинии

Направете коледни свещи сами и очаровайте с аромата им

Преди да изсипете пчелния восък в буркана, можете да поставите в него малка пръчица канела, звездовиден анасон, карамфил или портокалова кора и да го полеете с восък. Когато свещта се запали, ароматът на етеричните масла се разгръща и става толкова уютен и коледен.

Друга възможност би била просто да капнете 3-4 капки масло от портокал, канела или карамфил в течния восък, за да получите същия ефект.

Канелените пръчици придават на домашните свещи прекрасен аромат

направете коледни свещи сами чиния с канела

Като алтернатива на канелената пръчица, карамфила или портокаловата кора можете да използвате етерични масла 

направете свои собствени коледни свещи етерични масла

Цветни свещи с пастели

Има различни видове восъчни пастели. Изберете такива, които са добри за много малки деца. Те съдържат много по -малко токсини и могат да се използват добре като боя. Просто оставете желания цвят да се разтопи в течния восък и ще получите цветни и ароматни коледни свещи.

Свещите също са добре оформени с ролки от тоалетна хартия 

направете коледни свещи сами аксесоари тоалетна хартия навива идеи за рециклиране

Изсипете свещи в ролки от тоалетна хартия

Ролките за тоалетна хартия са много добре познат и универсален занаятчийски материал. Вместо чаши и съдове, можете да поставите чифт ролки тоалетна хартия на поднос, да поставите фитила в него и да го напълните с течен восък. Когато восъкът се втвърди, извадете ролките тоалетна хартия от готовите свещи.

Резултатът е прекрасен

направете коледни свещи сами аксесоари ролки от тоалетна хартия

Внимание! Опасност от пожар!

Винаги бъдете изключително внимателни! Портокаловата кора, канелата и смърчовите игли са с високо съдържание на етерични масла и маслото изгаря. Поради тази причина трябва да използвате само малки количества от тях за вашите коледни свещи.

Восъчни пастели правят свещите красиво цветни за още по-празнично настроение 

направете коледни свещи сами чинии за адвент

направете коледни свещи сами звездни аксесоари