Ще се изненадате колко лесно е да си направите сами масло за тяло у дома. Въпреки това, имате нужда само от няколко съставки, за да направите кремообразно и овлажняващо масло за тяло. И след като опитате нашата рецепта за масло за тяло, има вероятност никога повече да не купувате масло за тяло от магазина. Така че запретвайте ръкави и направете собствено масло за тяло. Но първо, разберете защо това кремообразно масло е толкова полезно за кожата ни. Предоставяме ви полезна информация за това. Прочетете, за да разберете как можете сами да си направите масло за тяло …

Как можете сами да си направите масло за тяло?

Направете си сами масло за тяло Съхранявайте рецептата в стъкления съд

Какво е масло за тяло?

Маслото за тяло обикновено е вид крем на маслена основа, който не съдържа вода, например лосион за тяло. Маслото за тяло обикновено се състои от смес от масла и масла, които често се разбиват, за да се създаде лека и кремообразна текстура.

Домашна грижа за здрава кожа

Направете сами масло за тяло Стъклени съдове използват етерични масла

Предимства на маслото за тяло пред лосион за тяло

Маслото за тяло е по -кремообразно и следователно по -плътно от лосионите за тяло. Тази козметика също е по -оклузивна, което означава, че може да създаде бариера, която предотвратява изтичането на влага от кожата. В резултат на това маслото за тяло също трае по -дълго върху кожата ви, отколкото лосионът. И накрая, поради липсата на вода, той обикновено има по -дълъг срок на годност.

Недостатъци на маслото за тяло

От друга страна, маслото за тяло обикновено е много по -скъпо в сравнение с лосионите за тяло. Това е така, защото маслото за тяло не е предимно вода като повечето лосиони.

Маслото за тяло също може да се почувства твърде плътно или прекалено мазно за някои хора. Тъй като не съдържа вода, не свързва толкова влага дълбоко в кожата. Можете обаче да се преборите с този проблем, като нанесете масло за тяло върху мокра кожа.

Просто нанасяйте крем веднъж дневно 

Направете си масло за тяло грижа за кожата

Направете сами масло за тяло само от 3 съставки

Експериментирахме с направата на масло за тяло от различни масла и решихме за специфично съотношение на твърди и меки масла. В резултат на това маслото за тяло се разпенва добре и се усеща леко върху кожата.

Какаовото масло, кокосовото масло, маслото от шеа и маслото от манго са прекрасни „твърди“ масла за използване в домашно масло за тяло. Те се считат за “твърди” масла, защото обикновено са твърди при стайна температура. Те придават на тялото масло твърда консистенция.

Направи си сам масло за тяло

Направете сами масло за тяло по рецепта за домашно приготвени продукти за грижа за кожата

Зехтин, масло от жожоба, масло от сладък бадем или масло от авокадо са страхотни течни масла. За рецептата в тази публикация се използват течни и твърди масла в съотношение 1 част към 3 до 4 части. Това гарантира приятна консистенция и малко по -висока точка на топене на домашното масло за тяло.

Нашите любими за приготвяне на домашно масло за тяло са: какаово масло, кокосово масло и масло от жожоба. Те са достатъчно перфектни, за да си направите собствено масло за тяло.

Разбийте маслото и маслата със стойка за миксер или миксер до получаване на пяна

Направете сами масло за тяло, разбийте маслена смес

Кокосово масло

Кокосовото масло топи лесно маслото за тяло, след като се затопли от кожата. Той има прекрасни антибактериални и противогъбични свойства и върши отлична работа, като блокира влагата и прониква дълбоко в слоевете на кожата.

Кокосовото масло предлага много ползи за кожата

Направете сами масло за тяло Използвайте кокосово масло

Какаово масло

Какаовото масло е с високо съдържание на антиоксиданти и полезни мазнини, които могат да помогнат за лечение на обриви, признаци на стареене и суха кожа. Много жени го използват като лек за стрии и петна, така че е идеален за домашно масло за тяло.

Какаовото масло е един от най -твърдите видове масло и мирише на шоколад

Маслата за тяло правят какаовото масло твърдо

Масло от жожоба

Течното масло в тази смес е масло от жожоба. Жожоба е чудесен естествен овлажнител, който лесно прониква в кожата и създава естествена бариера върху кожата. Той е антибактериален и противовъзпалителен. Жожоба се използва за лечение на голямо разнообразие от кожни заболявания.

Маслото от жожоба помага при много кожни заболявания

Направете си собствено масло за тяло с масло от жожоба

Направете масло за тяло сами – рецепта

Съставки:

  • 110-115 г кокосово масло
  • 95 – 100 г какаово масло
  •  55 – 60 г масло от жожоба

Забележка: Използвайте нерафинирани органични продукти, когато е възможно.

Домашното масло за тяло има кремообразна консистенция

Направете сами масло за тяло Съхранявайте рецептата в металния контейнер

Инструкции:

Поставете кокосовото масло, какаовото масло и маслото от жожоба в термоустойчив съд. Можете също да използвате двоен котел, тъй като всички съставки се топят на водна баня.

Когато маслата се разтопят, разбъркайте добре и ги поставете в хладилника. Ще забележите лек филм отгоре и отстрани на контейнера, когато маслата започнат да се втвърдяват. Това обикновено отнема от 30 минути до 1 час, в зависимост от температурата, достигната от маслата при разтопяването им.

Добавете разтопени масла

Направете си сами масло за тяло, разбъркайте рецептата в блендер

Разбийте с миксер или миксер, докато получи кремообразна, мека консистенция

Направете сами масло за тяло и получете кремообразна консистенция

Ако маслената смес е все още течна, но започва да се втвърдява, започнете да я разбърквате в миксер.

Ще видите как маслата преминават от по -тъмно жълто в бледо жълто и в крайна сметка пенесто бяло. Продължавайте да смесвате маслата, докато станат леки и пухкави. Това може да отнеме от 20 минути до час и половина! Бъдете търпеливи, чакането си заслужава!

Разбийте още малко и voilà. Домашното масло за тяло вече е готово!

Правенето на масла за тяло сами предлагат кремообразна консистенция

Когато почувствате, че маслата ще останат течни завинаги, поставете ги обратно в хладилника, за да се втвърдят. Ако стайната температура във вашия дом е относително висока, този процес може да отнеме малко повече време. Например през лятото отнема повече време.

След като маслата са леки и пухкави, прехвърлете ги в стъклен буркан или друг контейнер за многократна употреба. Поставете ги в хладилника, за да стегнат напълно.

Съхранявайте готовото масло за тяло в буркани

Направете сами масло за тяло и го съхранявайте в стъклен съд

Забележка: Ако живеете на топло място, трябва да държите маслото за тяло в хладилника. Маслото за тяло има свойството да се топи при контакт с кожата. Но когато стайната температура е висока, тя се топи обратно в течно състояние.

Поглезете кожата си с домашното си масло за тяло и ще имате здрава и мека за бебета кожа! Можете да научите повече за правилната грижа за кожата тук.

Лесно е да си направите сами масло за тяло

Направете масло за тяло сами в стъклени съдове

Масло за тяло с масло от лавандула

Направете сами масло за тяло с лавандула

С розово масло и какао на прах

Направете своя собствена рецепта за масло за тяло с какао на прах