съвети и трикове, за да се чувствате добре, намерете повече радост от живота

Съвети и трикове за повече радост – прости удоволствия, които ви глезят

Сега ни кажете съвсем честно: Колко често правите нещо, което просто ви глези? Често се случва на заети хора да преместят собствените си нужди в края на списъка със задачи.

Всички знаем от собствен опит: Когато сте спокойни и сте се нахранили добре, се наслаждавате на компанията на добри приятели и се забавлявате от време на време, вие вършите по -добра работа.

Разбирате ли това, но имате трудности при интегрирането на приятни дейности в ежедневието? Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат в това.

Подгответе се за следващия ден преди това

съвети и трикове радост от живота щастие у дома

Планирайте ден за удоволствие. Но след това се уверете, че сте изпълнили всички задължения предварително, като например плащане на сметките, подреждане на дрехите и почистване с прахосмукачка. Измийте съдовете и пригответе сладкиши за следващата сутрин. Събуждането в подреден дом с чиста съвест ще ви помогне да се концентрирате върху приятните занимания.

Подарете си някои не особено скъпи удоволствия!

съвети и трикове joie de vivre удоволствие намери забавление у дома

Професионалният масаж и пазаруването са много забавни. Но не винаги всичко трябва да струва толкова много. В много случаи малките удоволствия всъщност се радват повече. Донесете вкъщи голяма купчина книги и вземете хубав букет цветя от пазара. Може би ще предпочитате много по -миришещ сапун, който обикновено не можете да си позволите?

Багели или пушена сьомга могат да бъдат други по -редки лакомства. Или може би сте любител на шикозни сирена, луксозна органична храна, специален вид сладолед … Запитайте се какво ви прави истински щастливи и го купете!

Позволете си специална услуга

съвети и трикове радост от живота щастливо постижение

Има ли нещо в ежедневните задължения, което наистина ви подлудява? Може би това е прането? След това инвестирайте няколко евро и той ще бъде измит и изгладен добре, така че ще се върне в перфектно състояние.

Мразите ли пазаруването на хранителни стоки? Може би този път бихте могли да доставите всичко до дома си? Искате ли да избегнете готвенето веднъж? Какво ще кажете за услуга за отнемане?

Поканете приятел на кафе и торта

съвети и трикове joie de vivre забавно среща с приятели пиене на кафе

Понякога прекрасна релаксация и дори по -добро здраве може да се постигне просто като бъдете малко по -социални. Виждате ли приятелите си само по специални поводи? Направете изключение и поканете няколко приятели при вас следобед.

Черпете вдъхновение от малките неща

съвети и трикове калайджия занаятчийски идеи вдъхновение joie de vivre забавление

Налейте си чаша чай или кафе, включете музиката и вземете купчина списания и каталози или други красиви листовки, които виждате да лежат у дома.

Ако имате дъска за обяви, почистете я или започнете отначало. Ако не, тогава може би бихте могли да залепите някои от тези листове директно върху стената.

Поглезете вашия домашен любимец

съвети и трикове домашно куче се наслаждавайте на свободното време

Забелязали ли сте, че правенето на добри неща за други хора също ни прави много щастливи? Да бъдеш мил с животните всъщност има същия ефект.

Избирате ли допълнително добро лечение за вашия домашен любимец? Със сигурност заслужава няколко допълнителни ласки и ще иска да им се наслади. Затова останете с него още малко на дивана или на масата.

Успокояваща вода

чувствайте се добре съвети и трикове joie de vivre забавен горещ душ

Горещият душ с релаксираща вода може да ви накара да се почувствате много по -добре. Потърсете необичайни видове сапуни, масла от различни есенции, соли за вана, маски и други неща, без които правите постоянно. Потопете се в него и му се насладете.

Опитайте да правите йога на свещи

съвети и трикове, за да се чувствате добре, да се наслаждавате на спорт през свободното време, практикувайки йога на свещи

Независимо дали редовно правите йога или не, няколко прости пози вечер могат да направят чудеса. Разточете постелката си на тихо и чисто място и създайте приятна атмосфера със свещите и меката светлина. Може би малко тиха музика би помогнала и на вас.

Пишете писма или пощенски картички

съвети и трикове, за да се чувствате добре, като пишете пощенски картички, поддържайки отношения

Кога за последен път написа истинско писмо? Направете това за приятел или познат и със сигурност ще получите нещо в замяна.

Лягай си

съвети и трикове, за да се чувствате добре си лягайте рано здравословен сън

Понякога е необходимо само да облечете любимата си пижама и да си легнете. Спи, чети, пиши в дневника си или просто мечтай.

Направете списък с 10 прости удоволствия, които редовно можете да си позволите

чувствайте се добре съвети и трикове joie de vivre списък на удоволствията

Това е добра практика за хората, които рядко си позволяват нещо. Помислете за 10 дейности, които изваждате от рутината. Например този списък може да включва донасяне на цветя вкъщи или четене на хубави книги и списания.

Ако имате деца, може да искате да се събудите по -рано, за да имате повече време за себе си.

Отделихме ли малко време преди началото на разговора?