Изработката с пяна гума всъщност не е новина, а по -скоро популярна сред много малки и големи фенове на занаятите. Можете да намерите страхотния занаятчийски материал в много цветове, под формата на гуми от пяна във всеки добре зареден магазин за занаяти и разбира се онлайн. Можете да изберете гумена пяна с различна дебелина или дори нещо, което е метално или блестящо. Меката пяна е изключително гъвкава и мека в същото време, но и достатъчно здрава, че можете да създавате голямо разнообразие от фигури и шарки от нея. Те запазват перфектната си форма след изрязване без резба или следване. Пяната гума е особено подходяща за занаяти с деца, тъй като материалът оптимално насърчава фините двигателни умения при най -малките. Разгледайте по -долу, за да видите какви оригинални и закачливи DIY проекти можете да направите с гума от пяна.

Поправянето с гумена пяна е универсално и много лесно

бърникайте с гъба гумени идеи за занаяти за деца

На какво трябва да внимавате при рязане и лепене?

По принцип трябва да се отбележи, че поролонът е направен от естествен каучук или от синтетичен каучук. Ето защо в някои случаи не се препоръчва използването на пистолет за горещо лепило. Особено ако листът от пяна е твърде тънък, материалът може да изгори при залепване.

Но ако работите внимателно и използвате малко по -дебела гума от пяна, пистолетът за лепило не е проблем. Би било още по-добре да използвате универсално лепило или двустранна лента, когато изработвате с гума от пяна.

Направете сами креативни топчета за моливи от поролон

калайджия с пяна гума слънце цвете

Изрязването може да се извърши или с ножици за занаяти, или с резачка. Когато правите занаяти с деца, трябва да бъдете особено внимателни с всички тези дейности и да позволявате само на малките да ги изпълняват под наблюдение. В зависимост от възрастта на детето, трябва да предоставите повече или по -малко подкрепа.

Рисуването с пенопласт също има своите клопки. Редовните флумастери например не са добър избор. Трябва или да използвате постоянни маркери, или да предпочетете специалните химикалки за пяна и гъба от гъба.

Направете моливчета с пенопласт

Децата обичат химикалки. Малките декорации над молив, например, не само ви създават добро настроение, докато пишете или рисувате. Те също са много лесни за приготвяне от самото дете. Пяната гума е един от първите избори за занаятчийски материали.

Великденски занаяти за деца от гума от пяна

Великденските занаятчийски деца правят занаяти с гума от пяна

Имате нужда от:

 • Картон или хартия
 • Пяна гума в различни цветове
 • Мърдащи очички
 • молив
 • ножици
 • Лепило с общо предназначение
 • истинските моливи за декориране

Изключително лесно и бързо е да създадете страхотни перки за писалка за Великден

материали великденски занаяти с гума от пяна

И това се прави по следния начин:

Първо нарисувайте желаните мотиви върху хартия или картон и след това ги изрежете. Като алтернатива можете да го изтеглите от интернет. В случая това е великденско яйце, мацка, агнешко и великденско зайче. След това прехвърлете шаблоните върху поролона. Бяло за заека, черно за агнешкото, жълто за мацката и лилаво или червено за яйцето. Начертайте и изрежете малките части от желания цвят гума от пяна, както е показано на снимката по-горе. Можете също така да проектирате тези части според вашите собствени предпочитания. След това ги залепете върху основата от пяна от каучук на всяка фигура и добавете и гуглистите очи. Сега остава само да изрежете две малки хоризонтални линии една до друга върху всяка фигура в средата с фрезата. Това ще ви позволи да поставите моливите по-късно. завършен!

Моделиран пенопластов молив

калайджия с пяна гумена ученици

Марки за тинкер с гума от пяна

В допълнение към накрайниците за химикалки, DIY печатите от страхотната пяна също са много популярни и супер лесни за изработка. Можете да направите както супер прости, така и много по -сложни дизайни за щамповане. Като основа можете да използвате конвенционални печати или просто тапи. По този начин вие правите занаяти в по-голямата си част устойчиво и рециклирате използвани предмети в полза на околната среда. С печатите вие ​​и вашите деца можете не само да подпечатате красиви мотиви като картина, но и да украсите необичайни поздравителни картички или опаковъчна хартия и опаковки. Какво ще кажете например за щампи за сърце, изработени от гума от пяна?

Отпечатайте сърцето с гумена пяна и корк

сърце diy печат тинкер с гума от пяна

Имате нужда от:

 • Пяна гума
 • корк
 • Подложки за мастило на водна основа (в розово, червено и др.)
 • Удар с форма на сърце в различни размери
 • ножици
 • Перманентен маркер
 • Пистолет за горещо лепило / лепило за общо предназначение

Можете да постигнете страхотен ефект само с няколко материала

правете щампи за сърце с материали от гумена пяна

И е толкова лесно:

С помощта на перфоратора и подложката за щамповане първо маркирайте желаните сърца върху гумата от пяна. След това внимателно ги извадете в броя и размера, от които се нуждаете. Като алтернатива можете да нарисувате сърцата на ръка с маркера и да ги изрежете с ножицата. След това залепете сърцата от пяна гума към кръглата страна на всеки корк. Оставете да изсъхне за момент и ето: вашите печати във формата на сърце са готови за употреба! Вече можете да ги използвате за различни проекти за декорация. 

Подложките за мастило на водна основа са екологично чисти и по принцип са подходящи и за деца

печат направете сърце тинкер с гума от пяна

Използвайте марки „Направи си сам“, за да създадете своя собствена опаковъчна хартия със сърца

корк сърце печат тинкер с гума от пяна

Тинкер и щампована пица от гумена пяна

А какво ще кажете за малко по -голям и „вкусен“ печат с гумена пяна? Направете цветна пица само с няколко материала и я подпечатайте по ваше желание.

Имате нужда от:

 • Картонена кутия
 • Пяна гума
 • Перманентен маркер
 • ножици
 • Акрилни
 • четка за боядисване
 • алтернативно валяк за боядисване

И ето как процедирате:

Маркирайте и изрежете кръг от картонената кутия. Диаметърът около 30 см е идеален, но можете, разбира се, сами да определите размера на пицата. Начертайте всички съставки, които искате, върху гумата от пяна и след това ги изрежете също. Залепете съставките върху кутията и изчакайте малко, докато лепилото изсъхне напълно. Сега вашият печат за пица всъщност е абсолютно готов. Можете да използвате четка или валяк за боядисване върху нея с желаните от вас цветове и след това да подпечатате върху хартия, дърво или платно.

Експериментирайте с различни цветове и мотиви!

занаятчийски изделия с деца от пяна

И това в никакъв случай не изчерпва идеите за „направи си сам“ с този страхотен материал. Все още можете да създадете редица декорации, аксесоари и дори бижута с него. Разгледайте останалите идеи за занаяти с гума от пяна по -долу и измислете собствените си произведения на изкуството!

Направете моливи и портфейли от гума от пяна

калайджия с торбички от гума от пяна

Цветни и сладки сови, изработени от гума от пяна

сови калайджия с гума от пяна

Създайте блестящи звезди като декорация за детски рожден ден

детски декорации за рожден ден калайджия с гума от пяна

Забавни морски създания като декорация на стъблото за детската стая

летни морски животни калайдисвайте с гумена пяна

Великденски зайчета с деца

Великденски зайчета калайдисвайте с гумена пяна

Цветна великденска кошница с цветен мотив

тинкер великденска кошница с гумена пяна

Малка гъсеница, изработена от пяна, може да бъде направена също толкова бързо

гъсеница калайджия с гума от пяна

Животните и пиксита бърникат с гума от пяна и помпони

занаяти с пяна гума детски занаяти помпони

Направете сами рози с гумена пяна и блясък

Направете роза с гумена пяна

Направете рози с гума от пяна

Пролетни цветя и пеперуди, изработени от гума от пяна

калайда с пружинна украса с гума от пяна

Направете блестящи цветя с гума от пяна

Направете пеперуди с гума от пяна

Хортензии в буркан Mason Ball

Направете цветя с гумена пяна

Създайте сукуленти от тънка гума от пяна

Направете сукуленти с дъвка за пяна

Същото нещо работи и с дебел картон, ако го боядисате в зелено

тинкер цветя с гума от пяна

Просто оставете творчеството си свободно!

Декоративни сукуленти калайдисат с гъба