Прекалено дълго седене на компютъра, липса на упражнения, неправилна диета и сега дългите ограничения на карантина на всичкото отгоре … много предпоставки за получаване на течна кръв. Може да звучи като малко преувеличение, но всичко това са някои от причините, които имат доста отрицателни ефекти върху кръвния ни поток в дългосрочен план. И това от своя страна се приравнява с „потока на живота“. Защото лошо циркулиращият кръвен поток или дори кръвен съсирек може да има фатални последици за нас. Инсулти, инфаркти и белодробна емболия са най -известните и за съжаление най -често срещаните в световен мащаб. Какво можете да направите активно за това и защо естествените разредители на кръвта могат да бъдат толкова полезни за нашето здраве, ще разберете по-долу.

Правете редовни упражнения и чист въздух!

естествени разредители на кръвта здравословен джогинг

Какво все пак са разредителите на кръвта?

Терминът “разредител на кръвта” всъщност не е научен и не е напълно правилен. Въпреки това, той се е утвърдил в ежедневната езикова употреба и затова е лесен за разбиране. По принцип става дума много повече за т.нар Антикоагуланти или антикоагуланти.

Това са агенти или вещества, които предотвратяват или намаляват слепването на тромбоцитите в кръвта. Това намалява риска от образуване на опасни кръвни съсиреци, които могат да причинят тромбоза. Много такива фармацевтични разредители на кръвта се използват в медицината и често спасяват човешки животи. Те имат силен ефект и, разбира се, могат да се използват само под лекарско наблюдение. За съжаление, те често имат множество странични ефекти и могат също да доведат до нежелани взаимодействия с други лекарства.

Разредителите на кръвта предотвратяват тромбоза в кръвоносните съдове

естествени разредители на кръвта здрави

Естествени разредители на кръвта като профилактика

За разлика от фармацевтичните разредители на кръвта, едва ли е известно, че естествените имат странични ефекти. От само себе си трябва да се внимава и ако имате остри или хронични оплаквания, определено трябва да бъдете прегледани и посъветвани от лекар. Въпреки че наистина не можете да предозирате с естествените разредители на кръвта, в някои случаи може да има взаимодействие с някои лекарства. Естествени вещества като тези, открити в грейпфрута и жълтия кантарион са добри примери за това. Особено, ако вече приемате някакви лекарствени антикоагуланти, не трябва да започвате едновременно с естествените. Или ако е така, тогава само в малки количества и под лекарско наблюдение. По принцип естествените разредители на кръвта са по-подходящи за добра профилактика, а не при спешни случаи или сериозни заболявания.

Трябва също да пиете достатъчно вода за по -добър кръвен поток

естествените разредители на кръвта пият здравословна вода

Допълнителен съвет: В никакъв случай не трябва да спирате самостоятелно приемането на лекарства за разреждане на кръвта. Винаги лекарят Ви трябва да Ви прегледа предварително. Ако искате да преминете към естествени разредители на кръвта, направете това бавно и с помощта на добър холистичен лекар или здравен специалист. Не забравяйте, че нито едно от следните разредители на кръвта не може да замени медицинския преглед!

А ето и нашите 10 фаворита, когато става въпрос за естествени разредители на кръвта:

# 1 джинджифил

естествен разредител на кръв джинджифил здрав

# 2 куркума

естествен разредител на кръвта куркума

# 3 канела

естествена канела за разреждане на кръвта

# 4 кайенски пипер

натурален разредител на кръв люти чушки лют червен пипер

# 5 чесън

естествен разредител на кръвта чесън

# 6 ананас

естествен разредител на кръвта ананас

# 7 глог

глог естествен разредител на кръвта

# 8 кервил

натурален разредител на кръвта кервил

# 9 омега 3 мастни киселини

естествени разредители на кръвта омега 3 мастни киселини

# 10 годжи плодове

здравословни годжи плодове естествен разредител на кръвта

Бъдете отговорни за собственото си здраве. Избягвайте да седите или стоите твърде дълго. Правете почивки от монотонни дейности и винаги се движете на чист въздух, когато е възможно. Не пушете и сведете до минимум консумацията на алкохол. Водете здравословен начин на живот и се доверете на силите на природата, както и на собствените си вътрешни лечебни сили. Разчитайте на естествени разредители на кръвта като устойчива профилактика и се наслаждавайте на всеки момент с благодарност!

Увеличете притока на кръв!

упражнения за джогинг с естествени разредители на кръвта

Обогатете ежедневното си меню със здравословни билки и подправки

здравословни подправки за разреждане на кръвта

Джинджифил, канела и куркума са едни от най -мощните естествени разредители на кръвта

естествен разредител на кръв джинджифил куркума канела

Чесънът и лаймът също са включени

естествен разредител на кръв джинджифил лайм чесън куркума

Бадемите също помагат за подобряване на кръвообращението

естествени разредители на кръвта бадеми

Гинко Билоба – истинско чудо от Далечния изток  

естествен разредител на кръвта гинко билоба

Местната лайка също е супер полезна за нашата кръв и действа като нежно разредител на кръвта     естествена лайка за разреждане на кръвта

Много други пресни билки имат подобни свойства

естествени разредители на кръвта здрави

Шафран – червеното злато също е силно препоръчително за това

естествен разредител на кръвта шафран