Акупресура – опознаване на древната китайска медицина

Акупресурата е един от най -широко използваните лечебни методи в китайската медицина. Има повече от две хилядолетия история. Фактът, че все още се използва днес, е едно от най -големите доказателства за неговата ефективност. Системата е един вид активиране на способностите на тялото за самолечение. Чрез натискане на определени точки могат да бъдат премахнати блокажи, които възпрепятстват свободния поток на енергия. Можете да го използвате за лечение на различни болки.

Други положителни ефекти включват отпускане на мускулите и незабавна помощ при остра болка.

Открийте тайните на акупресурата!

акупресура точки масаж здравословни ефекти китайска медицина

Ето някои важни правила при използване на акупресура.

Различните точки трябва да се масажират със силен натиск и твърди движения. Когато извършвате акупресура, най -добре е да държите очите си затворени и много отпуснати.

Акупресурата се препоръчва особено при главоболие

акупресура точки масаж главоболие облекчаване на китайската медицина

Някои типични точки на акупресура

Точките за акупресура са много. Бихме искали обаче да ви дадем някои от най -важните и популярни.

До точката Сан Ли

акупресура за сан ли точка масаж здравословен ефект китайска медицина

Тази точка е около четири пръста под коляното от външната страна на крака. Трябва да се масажира с депресия и други емоционални колебания.

Той gu точка

акупресура точков масаж здравословен ефект китайска медицина

Този въпрос се разглежда, когато пациентите обикновено са стресирани, имат главоболие и дискомфорт в мускулите на врата и лицето. Този масаж не се препоръчва за бременни жени.

Точка Фън Чи

акупресурен масаж по фън чи точка

Това се масажира главно за излекуване на болката. Това активира енергията в тялото и вие преодолявате мигрена, постоянна умора и често симптомите на настинка.

Джиан Дзин точка

акупресура масаж с джан джин точка

Тази точка е в мускулите на рамото. Масажирайте ги при главоболие, стрес и болки във врата и лицето. Бременните жени трябва да бъдат много внимателни, когато масажират тази област.

Тай Чонг точка

акупресура тай чонг точков масаж здравословна китайска медицина

За да масажирате тази зона, трябва да свалите обувките си. По този начин насърчавате енергията в тялото си по такъв начин, че напрежението в долната част на гърба ви се освобождава. Можете също да го използвате, за да контролирате лошото настроение и високото кръвно налягане.

Точка Ней Гуан

акупресура важни точки здравословни ефекти китайската медицина

При акупресура тази зона се масажира, когато пациентът има симптоми като чувство на радост, нервност, морска болест и главоболие. Може дори да помогне при сърцебиене.

Zhong Zhu точка

Тази точка е на ръката между безименния и малкия пръст. Това отпуска горната част на гърба и може да облекчи главоболието.

Точка Сан Ин Джао

акупресура точков масаж здравословна китайска медицина

Масажът в този момент се използва за преодоляване на симптомите на много неврологични заболявания, морска болест и постоянна умора. Но това трябва да се избягва по време на бременност.

Практически съвети

Правенето на акупресура у дома не е рисковано, но може да доведе до незадоволителни резултати. Професионалната подготовка има голямо значение. Трябва да вземете няколко съвета като основни знания, които ще направят лечението от специалист по -разбираемо и следователно по -ефективно за вас.

 И някои други точки на акупресура с положителни ефекти за тялото и душата:

акупресурни точки здравословни ефекти китайска медицина

акупресура точки здравословен масаж китайска медицина

акупресура масаж apoints здравословна китайска медицина