Ghee е вид чисто избистрено масло или избистрено масло, направено от бита сметана. Избистреното масло има сходни свойства със свинската мас. Разликата е, че гхи се прави от краве мляко по традиционни и религиозни причини. Млечният протеин, водата и млечната захар се отделят по време на избистрянето, което прави чистата мазнина подходяща храна дори за хора с непоносимост към лактоза. Ghee стана известен чрез аюрведа рецепти и аюрведична медицина. В индуистките райони избистреното масло се използва както външно, така и вътрешно. В допълнение към готвенето на мазнини, топеното масло се използва широко в Индия и Азия за религиозни ритуали, почистване на тялото и грижи. В Германия все повече се използва избистрено масло.

Избистреното масло се състои от 100% чиста мазнина

Аюрведа рецепти Направете Ghee себе си заглавия масло

Защо трябва да предпочитаме топено масло? 

За разлика от маслото или свинската мас, топеното масло се състои от 100% чиста мазнина. В допълнение, топеното масло може да се нагрее до много висока температура, което поддържа готвенето и пърженето в здравословни граници. Избистреното масло не губи никакви качества.

Мастните киселини остават стабилни до 19 ° C и няма свободни радикали, които са отговорни за процеса на стареене Развитие на някои заболявания са отговорни.

 Друго важно качество на топеното масло, което гарантира безопасността в кухнята, е неговото спокойно поведение при готвене. Дехидратацията на мазнините означава, че няма риск от пръскане или изгаряне.

Маслото гхи може да се нагрява силно, без да се губи нито една от здравословните си стойности

Аюрведа рецепти Направете си топено масло леко масло

Ghee- златният еликсир

Топеното масло има ненатрапчив вкус и приятен аромат, както и впечатляващ срок на годност. Всички тези стойности правят гхи здравословен, евтин и много популярен продукт в кухнята. Когато се консумира, топеното масло е лесно смилаемо.

В аюрведичната кухня и медицина гхи все още се нарича златен еликсир и панацея.

Тъй като не винаги получавате топено масло в азиатския магазин за хранителни стоки, ние открихме рецептата, за да направите сами гхи и искаме да го споделим с вас веднага.

Направете нещо добро за вас и направете свое собствено топено масло у дома

Аюрведа рецепти Направете топено масло красиво масло

Приготвянето на топено масло е по -лесно, отколкото си мислите, но отнема известно време и търпение. След като опитате резултата, ще забележите колко си заслужава.

Направете гхи сами – рецептата:

В зависимост от това колко искате да направите сами, ще ви трябва много, да речем 1/2 кг, несолено масло. Обърнете внимание на доброто качество на маслото!

Чистото масло масло все още се нарича златният еликсир в аюрведическата кухня

Аюрведа рецепти Как да си направите топено масло с ниско съдържание на мазнини

Направете гхи сами – подготовката:

Разделете маслото на малки парченца и ги оставете да се разтопят напълно в голяма тенджера на горещата печка. Когато това стане, увеличете температурата и изчакайте маслената смес да заври. След това включете пламъка на най -ниското ниво и оставете маслото да продължи да къкри. По повърхността започва да се образува бяла пяна. Тя трябва да се отстранява и да се отстранява редовно. Това е протеинът. Повторете процеса, докато не се образува повече пяна. Това може да отнеме до 2 часа, но бъдете търпеливи, защото колкото по-внимателно разбърквате, толкова по-високо ще бъде качеството на маслото.

Маслото топено масло се характеризира с добър и дълъг срок на годност

Аюрведа рецепти прави топено масло

Филтрирайте готовото гхи през цедка за чай, филтър за кафе или чиста кухненска кърпа и го използвайте за напълване на чисти и сухи чаши. След запечатване обърнете бурканите с главата надолу за момент. Създаденият вакуум увеличава срока на годност на ценното топено масло още повече.

Това също може да бъде много специален подарък за някой – здрав и домашен!

За да направите сами топено масло, имате нужда от висококачествено несолено масло

Аюрведа рецепти Направете топено масло течно масло

След избистряне топеното масло трябва да се филтрира или фино пресява

Аюрведа рецепти Направете си собствено масло с филтри за топено масло

Най -добре е топеното масло да се излее в чисти чаши 

Рецепти за аюрведа Направете свое собствено масло от топлено масло злато

Можете да използвате чаша с практична винтова капачка, за да я напълните

Аюрведа рецепти Направете си топено масло чисто масло

за по -удобно създаване на вакуум, който удължава срока на годност още повече

Аюрведа рецепти Направете своя собствена лъжица масло от топено масло

Честито! Току -що сте направили здравословно и добро топено масло за печене, печене, готвене и масажиране

Рецепти за аюрведа Направете масло от топено масло в буркан

Рецепти за аюрведа Направете масло от горещо масло отгоре